Last news in Fakti

29 Септември, 2020 22:00 2 373 3

Апел до италианското правителство: Създайте Министерство на мира

  • sir-
  • министерство на мира-
  • италия-
  • мир-
  • конфликти-
  • латинска америка-
  • насилие

"Спрете производството на оръжия, нуждаем се от хляб."

Апел до италианското правителство: Създайте Министерство на мира - 1
Снимка: Shutterstock

Различни неправителствени организации и граждански структури от Латинска Америка отправиха апел към италианското правителство за създаването на Министерство на мира, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Организации поискаха от зам.-министърката на Италия по външните работи Марина Серени да помогне за създаването на такова ведомство, което да управлява социалните конфликти, да насърчава защитата на гражданите и да прилага политика по разоръжаване.

Министерството на мира трябва също така да помогне във възпитаването на ненасилие, както и в защита на правата на човека. Този дипломатически инструмент може да помогне в държави като Колумбия, в които често се нарушават човешките права и редовно се съобщава за смъртоносни атаки.

Джовани Рамонда от Асоциацията на папа Йоан XXIII (Анджело Ронкали), основана през 1968 година, заяви: „Спрете производството на оръжия. Нуждаем се от хляб, а не от оръжия“. Асоциацията активно участва в борбата срещу бедността и насилието. Тя помага на маргинализираните и се бори срещу несправедливото отношение към тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АПЕЛ

    9 0 Отговор
    Граждански арест!
    На Джипкаджията и Каскета!

    "На зло куче,
    зъл прът!"
  • 2 Вай,Вай....Какво става с този Свят?

    2 1 Отговор
    Тези новини от къде им се пускат на джурналистите?Някакъв център на хибридни измишльотени работи усилено на плаж Росен(Бургас)...
  • 3 Въпрос

    1 2 Отговор
    Онн за какво е ? Колумбия освен жените и наркотиците имат ли някакви постижения? Като изключим индианската култура. Тези още малко и те като африканците искат в европата