Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 10:47 1 951 2

Тайван залага на индустриална трансформация от линейна към кръгова икономика

  • тайван-
  • кръгова икономика-
  • водни ресурси-
  • устойчиво развитие-
  • стратегии-
  • смарт технологии-
  • индустриална трансформация

Проведе се съвместно търговско изложение, посветено на екологичната и енергоспестяваща употреба на водните ресурси

Организирани от Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA), Тайванската международна седмица на водата (TIWW 2020) и Кръговата икономика (CE Taiwan 2020) се проведоха в края на миналия месец. Това съвместно търговско изложение е широко подкрепяно от всички сфери и се очаква то да създаде най-много нови възможности за бизнес след пандемията, причинена от Covid-19. Ето защо то се счита и за най-важното тазгодишно професионално изложение в областта на водните ресурси и кръговата икономика.

Доколкото пандемията ускори дигиталната трансформация на световните индустрии, TAITRA в ролята си на организатор на търговското изложение на свой ред стартира редица дигитални услуги, за да подпомогне компаниите да разширят бизнес възможностите си.

Основна тема на изложението бе устойчивата употреба на водните ресурси, като се използват анализ на данни, контрол на облаците и други смарт технологии и различни видове помпи, монитори за качеството на водата и решения за пречистване на отпадъчни води (всички, от които са енергоспестяващи и екологични).

В същото време съгласно Плана за индустриални иновации 5+2, индустриите ще се трансформират от линейна (добив, производство, употреба, изхвърляне) към кръгова икономика. В тази връзка CE Taiwan иска да насочи предприятията към постигане на устойчиво развитие чрез ESG (екологично, социално и кооперативно управление) и 3R (намаляване, повторно използване и рециклиране) стратегии, така че те да могат не само да представят междуотрасловото приложение на кръговата икономика, иновативния бизнес модел и технологичните продукти, включващи зелена енергия и опазване на околната среда, но също така да комбинират двете горещи теми в зелената индустрия и да покажат тенденциите за постигане на енергийна интелигентност, енергоспестяване и иновации.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    2 2 Отговор
    А на закупуване на Ф 16 не залагат ли или те направо ще им вземат парите за 6то поколение изтребители

    Коментиран от #2

  • 2 Имат

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    От преди 150 броя, миналата година купили още 66 броя.