Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 17:15 11 997 20

Още една столица затваря баровете си

  • франция-
  • париж-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • бар

Парижките ресторанти могат да избегнат затваряне при прилагане на засилени санитарни мерки

Още една столица затваря баровете си - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Предвид разрастването на пандемията от КОВИД-19 се очаква френското правителство да затвори от другата седмица редица барове в Париж, докато ресторантите може да избегнат затваряне, прилагайки засилени санитарни мерки. Последни данни за страната сочат, че епидемията не отслабва - поставен е рекорд с близо 17 000 положителни теста за денонощие. Влошава се положението в парижкия регион, в който изглежда ще бъде обявена "максимална тревога" също като в Екс ан Прованс, Марсилия и отвъдморската територия Гваделупа от края на септември.

На 1 октомври здравният министър Оливие Веран даде "отсрочка" на парижките кафенета и каза, че ще изчака последното увеличение на заразените. Оттогава обаче подобрение няма.

Изострянето на ситуацията проличава и в предупреждението, отправено от болничната администрация в Париж до нейния отдел "Човешки ресурси", според което заради КОВИД-19 може да бъдат спрени отпуските на персонала за празника Вси светии, традиционни за втората половина от октомври.

От една седмица вече има наредба баровете в Париж да затварят в 22.00 ч. Ресторантите още се надяват да избегнат това ограничение и предложиха в замяна засилен санитарен контрол - да измерват на входа температурата на клиентите, да събират данните им и да ограничават броя на сътрапезниците до осем души. До утре се очаква Висшият съвет за обществено здравеопазване да се произнесе по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 14 Отговор
    Да го дух.т!Този път няма да излъжат народа.Всеки номер по веднъж минава

    Коментиран от #7, #11, #16

  • 2 Съвети на специалиста

    14 20 Отговор
    Ковид деветнадесет и двустранната бронхопневмония водят до увреждания на сърцето и сърдечен арест или сърдечна недостатъчност.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ко?не.

    25 5 Отговор
    Франсетата да си търсят правата щото ковид фашагите ще им наложат хомот.
  • 5 Голям спец си

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Съвети на специалиста":

    Поне си направи труда да прочетеш.
  • 6 Още има живи хора и помнят

    31 2 Отговор
    Само преди 75-80 години в Мадрид е имало стотици избесени по улиците и хиляди са се изтрепвали в гражданска война по между си.В Берлин са ловували евреи по улиците в Париж и цяла западна европа също.Това значи ли че и ние е трябвало да правиме същото.Тея там са поне 10 пъти по зомбирани и дебилизирани от нас.

    Коментиран от #17

  • 7 Ти ли ще решаваш какво да правят

    9 22 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    властите в Париж? На никой не му е особен кеф да въвежда неприятни мерки, но ако излизат от контрол нещата какво? Те хората сами ще спрат да ходят по ресторанти ако усетят, че ги грози опасност наистина. А това ще стане неминуемо ако пак започнат да мрат по 500-800 души на ден във Франция.Както беше през пролетта на тази година.

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ти ли ще решаваш какво да правят":

    Влизай под леглото да не те хване короната!ха ха ха ха
  • 9 Доцент

    22 2 Отговор
    Ако искат и под креватите да се крият и аман от европейски ценности.Ние не трябва да ги копираме за всичко и да се сравняваме с тях.Стига с това робско мислене народа решава какво да става а не нашите слуги управляващите.Като не се съобразяват с нас да си вдигат чукалата.

    Коментиран от #19

  • 10 Гйокйхх

    5 1 Отговор
    Как хубаво се качват цените...
  • 11 Куче булгарско

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много тъпо куче балканско си ти,
    Марш да пиеш ракия
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Iviviv

    5 5 Отговор
    Еее стига вече с тая фъшлива корона

    Коментиран от #18

  • 14 Iviviv

    5 3 Отговор
    Еее стига вече с тая фъшлива корона
  • 15 България

    10 9 Отговор
    Крайно време и в България да се затворят нощните барове. Те са инкубатор на Совид 19!!!
  • 16 Гербаджия

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ни си последен , нито си софиянец. Какъв народ бре ? Шепа тиквеници сте. Народът си казва думата на избори. Ще остискаш ли до март или ще се гътнеш по рано от страх ? Номерата ги въртят тримата отровни глупаци, Мая Манолова с вещиците си, московския агент Радев и едни чичко паричковци от Дубай и Белград. Вие сте овцете и добре, че Борисов не ви се върза на номерата.
  • 17 Хупман

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Още има живи хора и помнят":

    Защо прескочи червените боклуци, дето така си избиха хората с предизвикан глад, че завъдиха генетични човекоядци. МВай младите комунистчета нищо не знаете за червената кочина. Все западът ви вади очичките. Дълго ще ви ги вади, защото никой не измислил нещо по-добро.
  • 18 Джон

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Iviviv":

    Като е фъшлива, що не дойдеш доброволец в София, в ковид отделението на Александровска болница. Ще те пиша доброволец и ще те вкарам. Хаде де . Моли се да те полази, защото остават проблеми за цял живот. Ако си млад и компенсираш, като поостарееш ще съжаляваш, че не си вярвал на учените хора. Поинтересувай се. вече има достъпна литература. А ако не ти се чете, помисли защо преболедувалите Ковит -19 се диспансеризират, нежно но настоятелно.
  • 19 луд Ленин

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Доцент":

    Ама май вие ще си вдигнете чукалата след редовните избори. В България има място за всички българи, но вие не сте българи. Вие сте червени национални предатели. Никога комунистите не са имали някаква народност, различна от тази на кочината със столица Москва. Няма значение къде са родени. Комунистът е като дете болно от болестта на Даун. Където и да е родено по света, детето прилича на всички страдащи от тази болест. И понеже да си червен е диагноза, всички си приличате. Всички сте готови и майките си да продадете заради интересите на Кремъл.
  • 20 Доди

    4 2 Отговор
    Най после в България всички БАРОВЕ с КАТИНАР!!!ТОВА Е СПАСЕНИЕ!!!
Новини по държави: