31 Октомври, 2012 20:13 1 892 4

Нови правила за безопасност на пътя въвежда ЕС

  • правила-
  • на пътя
Нови правила за безопасност на пътя въвежда ЕС - 1
Снимка: Факти.бг

Пътищата в Европа ще бъдат по-безопасни, след като влязат в сила новите правила на ЕС, които са част от усилията на Брюксел за съкращаване на смъртните случаи наполовина до 2020.

Задължителните изисквания на блока включват датчици за колани, фиксирани точки за детските столчета, подсилени задни пътнически седалки за защита от местещ се багаж и сензори за напрежение в гумите. Това съобщи в комюнике Европейската комисия, цитирано от АФП.

"Работим усилено за безопасността на европейските шофьори, пътници и като цяло хора по пътищата", обяви еврокомисарят за индустрията Антонио Таяни.

"Тези нови мерки ще увеличат значително нивото на безопасност, като намалят вероятността от инциденти и последиците от тях. Това ще бъде голямо постижение на Европейския съюз".

Всички нови мерки имат задължителен характер за новите превозни средства от всякакъв тип. Те ще влязат в сила през 2014.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аман от некадърни преводачи

    0 0 Отговор
    Какво ли е напрежението в гумиге ми? 110 или 220 волта?
  • 2 сидор

    0 0 Отговор
    Тия от ЕС няма да спрат с тъпотиите си.
  • 3 ПътО

    0 0 Отговор
    Ние пътища нямаме, мерки за безопастност ще въвеждаме :?
  • 4 руснака

    0 0 Отговор
    това се въвежда не заради безопасност, а за да се подпомогнат автопроизводителите
Новини по държави: