Last news in Fakti

5 Ноември, 2012 08:51 4 770 0

Висш полицай засича кортежа на президента на Сърбия

  • томислав николич-
  • сърбия

Висш полицай на няколко пъти е засякъл кортежа на сръбския президент Николич, съобщава местният в. „Курир“.

Инцидентът е станал миналия петък на магистралата Белград-Ниш.

Самият Томислав Николич заяви, че има пълно доверие в министерството на вътрешните работи и хората, които се грижат за неговата сигурност от сръбските специални служби.

Той не пропусна да отбележи, че очаква в най-скоро време да станат известни всички факти около инцидента и те да бъдат официално оповестени.

Сръбските медии припомнят, че засега единствено от кабинета на Томислав Николич официално са съобщили, че в петък е имало инцидент с кортежа на държавния глава без да дават повече подробности.

От миналата седмица Сърбия се тресе от поредния скандал този път поради незаконното подслушване на президента и вицепремиера и министър на отбраната Александър Вучич.

Премиерът и вътрешен министър Ивица Дачич заплаши с уволнение всички виновни полицейски шефове.

В опит да потуши набиращата сила криза все още директорът на полицията Милорад Вельович обяви, че от неделя започва вътрешно разследване. За основен организатор на подслушването се посочва директорът на криминална полиция Родолюб Милович.

Анализатори очакват президентът да използва скандала да поеме индиректен контрол върху силовите служби.

Пътният инцидент с кортежа на президента допълнително ще нажежи страстите в Белград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: