Last news in Fakti

7 Ноември, 2012 12:36 4 823 0

Арестуваха жени начело на Камората

  • камората-
  • арестувани-
  • жени
Арестуваха жени начело на Камората - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Неапол арестува при мащабна акция тази нощ 48 души от различни мафиотски кланове в региона, замесени в трафика на наркотици, внасяни от Испания с посредничеството на престъпни групи от Марсилия, съобщи италианският вестник „Република“.

Според източници на местните карабинери централна роля в тази дейност на Камората са имали жени, включително от известните кланове Фаланга, Ди Джоя и Амато-Пагано, чиито съпрузи излежават присъди в затвора. Дванадесет от представителките на „нежната мафия“ са задържани.

Камористките в тази афера са се занимавали основно с разпространение на дрога, управляване на черни каси и укриване на оръжия. Заподозрените също така са замесени в случаи на убийства и изнудване. Сред арестуваните има и хора, свързани с марсилска престъпна група, някои представители на която са били задържани преди две години, докато пренасят 300 килограма наркотици.

За да се стигне до арестите освен подслушване на телефоните на заподозрените са били използвани и сведения от информатори на правосъдието сред гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: