Last news in Fakti

11 Ноември, 2012 15:42 1 154 2

Луначек: Сърбия няма да влезе в ЕС без да признае Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • улрика луначек

Сърбия няма да може да се присъедини към Европейския съюз /ЕС/, ако не признае независимостта на Косово.

Това каза докладчикът на европейския парламент за Косово Улрика Луначек. "Това нещо повторих на няколко пъти, защото Европа няма да позволи да има нов Кипър в ЕС. Брюксел няма да приеме нито една държава без да има ясно очертани граници", подчерта Луначек.

Според нея властите в Белград ще се опитат да получат широка автономия и специален статут за северната част на Косово. Премиерите на Сърбия и на Косово Ивица Дачич и Хашим Тачи не могат да постигнат споразумение за подялба. Всички, които познават ситуацията в областта и региона много добре знаят, че не може да има подялба на Косово и промяна на границите в Балканите.

Улрика Луначек изрази убеденост, че Белград няма да допусне да провали европейската си перспектива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров Петров

    1 0 Отговор
    Голям праз, по-добре ще им е на сърбите извън ЕС, ние като сме вътре нещо положително видяхме ли? Не, точно обратното, станахме спонсори на Европа и само ни налагат некви правила и директиви мазните, дебели в европарламента, които се чудят откъде какво да измислят за да оправдаят заплатите си от по 50 000Е месечно...цирк...
  • 2 Дачи

    1 0 Отговор
    Това е да си интрумент в ръцете на кукловодите. преди 15г. караха сърбите да избият мюсюлманите,а сега признайте им независимостта .
    Натрупаната омраза толкова години как ли ще изчезне за миг?
Новини по държави: