Last news in Fakti

10 Ноември, 2012 08:42 4 944 11

Секс скандал свали шефа на ЦРУ

  • цру-
  • дейвид петреъс-
  • секс

 

Извънбрачна афера свали директора на ЦРУ Дейвид Петреъс, предаде АП. Новината идва дни след като висшият военен отпразнува своя 60-годишен юбилей.

„След 37 години брак сторих нещо неприемливо за човек на моя пост. Впуснах се в извънбрачна връзка. Това е неприемливо както за един директор на ЦРУ, така и за един баща. Затова поисках от президента да бъде освободен ", разкри пред журналисти мотивите за оттеглянето си Петреъс.

Той бе назначен за директор на ЦРУ през септември 2011 г. Преди това той оглавяваше силите на САЩ в контингента на НАТО в Афганистан.

Самият Обама изрази възхищението си от "отговорната и самокритична" постъпка на Петреъс. "Решението на Дейв да се оттегли лишава страната от един от най-уважаваните държавни служители. Той бе блестящ и като командващ нашите части в Ирак и Афганистан, и като директор на ЦРУ. За нас и хората около него бе привилегия да работим заедно", заяви Обама.

Ръководителят на сенатската комисия за разузнаване Даян Файнщейн определи оттеглянето на Петреъс като голяма загуба за националната сигурност.

Заместник-директорът на ЦРУ Майкъл Морел временно ще оглави службата.

Тя идва след седмици на спекулации в медиите, че висшият военен е завъртял любовен роман с Паула Бродуел, която му помогна в написването на неговата автобиография. Междувременно телевизия Фокс нюз наля допълнително масло в огъня, посочвайки че биографката на Петреъс се е опитала да получи достъп до неговата електронна поща. Ако новината се потвърди, то тя поставя въпроса за сигурността на секретната информация в САЩ.

Оттеглянето на Дейвид Петреъс поставя Обама пред предизвикателството да намери достоен негов заместник. Самият генерал минава за архитекта на стратегията на САЩ в Ирак и Афганистан, която позволи да се намалят жертвите и да се отчете напредък в борбата с Ал Кайда.   

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    1 0 Отговор
    Когато долният надвие над горния,разума не помага, та било то и шеф на ЦРУ.Типично за позастаряващи мъже.

    Коментиран от #2

  • 2 Венцислав Михайлов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Секс и шпионаж - добрата история от древността до наши дни :)
  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор
    До коментар 2 от Венцислав Михайлов:

    По-скоро добрата практика от древността до наши дни.

    Коментиран от #7

  • 4 кик

    1 0 Отговор
    е какво като му се притреска на мъжът?тва е побъркана фирма сащ
  • 5 Жорж

    1 0 Отговор
    В България това не ги бърка.Ако ще да са с десет мацки.
  • 6 ivo0704

    0 0 Отговор
    Приветствие на генерал Дейвид Петреъс по случай националния празник на Република България - трети март 2011 г.
    http://www.youtube.com/watch?v=NqXD1XOBvhY

  • 7 Венцислав Михайлов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Аплаузи :)
  • 8 хана

    1 0 Отговор
    правилно се е оттеглил, намирам дори че е састращил сигурността на САЩ. с оттеглянето само леко минава. Да позволиш на любовницата да ти следи електронната поща при положение че си на тази длъжност е направо престъпление. Това е немислимо направо!!!
  • 9 .........

    1 0 Отговор
    Тази определено става за "оцепване".
  • 10 муспи

    1 0 Отговор
    Цялата електронна поща е в ръцете на Цецо, получил я от Сашо - той е бил тази Паула Бродуел. Изненадващо, защото в ЦРУ забраненото за гоите е разрешено за юдеите. От своя страна Бойко нищо не знае за тези електроники и цялия пакет е предал чрез канала Доган на султана Ердоган. От Голямата Порта нито отричат нито потвърждават, но ние сме си против простяването дълга на гърците, още повече че от ЦРУ казват, че захода на Сашо Дянков не е вече това което беше. Ще се борим за повече яснота по въпроса.
  • 11 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    qko e maceto i 4i4kata palav