25 Ноември, 2012 15:20 2 566 1

Влак помете микробус в Италия, шестима са загинали

  • катастрофа-
  • загинали-
  • влак помете микробус

Тежка катастрофа между микробус и влак е станала вчера в италианската област Калабрия, съобщи италианската агенция АНСА. Загинали са шест души - сезонни работници, а двама са ранени.

Трагичният инцидент се е случил на железопътен прелез край град Розарно.

Осем  берачи на мандарини се прибирали от работа с микробус. Когато стигнали до железопътния прелез, металните заграждения, възпрепятстващи преминаването били затворени. Двама от работниците слезли и ги отворили, микробусът се озовал на железопътната линия и  тогава върху него връхлетял идващия влак, който го влачил 600 метра, преди да спре.

Всички пътуващи във влака са невредими.

Първоначално беше съобщено, че всички загинали са румънци. По-късно от българското МВнР уточниха в съобщение до медиите, че полицията в Русано все още не може да установи самоличността на загиналите три жени и трима мъже. Оцелелите са румънски граждани, но те все още не могат да дадат показания, тъй като не говорят италиански и се намират в шок. Прокуратурата в град Русано е образувала досъдебно производство по случая.Италианските власти са уверили българското посолство в Рим, че ще предоставят допълнително информация за самоличността на загиналите,след като извършат идентификация. В болницата в Русано са пристигнали и близки на починалите, които по данни на полицията са румънски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калигула

    0 1 Отговор
    Язък утре мандарините ще останат необрани.
Новини по държави: