Last news in Fakti

7 Януари, 2021 08:20 2 151 3

До 18 януари Каталуния отново затваря границите си

  • каталуния-
  • коронавирус-
  • карантина

По последни данни в провинцията в болница са 3 515 пациенти, от които 483 са в интензивни отделения

До 18 януари Каталуния отново затваря границите си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Каталуния отново затваря границите си най-рано до 18 януари.

Живеещите в автономната провинция няма да могат да влизат и излизат от нея, както и да се движат свободно между различните общини, освен за работа, училище, спешни медицински случаи или грижи за възрастни хора.

Отново се затварят заведенията, моловете, фитнес залите и търговските центрове с площ над 400 квадратни метра. По-малките магазини, до които има директен достъп от улицата ще работят през седмицата, но в събота и неделя тези, чиито стоки не са от съществена необходимост ще бъдат затворени. Отворени остават хранителните магазини и аптеките.

Това се случва на фона на започналия вече първи етап на ваксиниране, който обхваща най-вече възрастните хора в домовете. Според регионалния министър на здравеопазването Алба Вергес училищата остават отворени, както досега, но без провеждането на извънкласни дейности. Спортът ще е разрешен само на открито.

По последни данни в Каталуния в болница са 3 515 пациенти, от които 483 са в интензивни отделения.

Според Световната здравна организация, за да се смята, че пандемията е под контрол е необходимо да има не повече от 5% болни от населението на страната, а в Испания в момента те са близо 13 на 100.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    5 0 Отговор
    А КОФИСКУВАНИ КЪЩИ,ЩЕ ИМА ЛИ В БАРСЕЛОНА...ХАХАХА....!?...
  • 2 ЕС Натовец

    1 0 Отговор
    За нас натовските пилоти, границите са условност.
  • 3 Аз40

    2 0 Отговор
    Вижте защо го правят на сайта на "Great Barrington Declaration", където доктори от цял свят казват, че тези затваряния са много опасни за човешкото здраве. Има я на български също. Всеки може да я подпише. Медиите никога няма да ви покажат тези неща, НИКОГА!