Last news in Fakti

16 Януари, 2021 08:22 4 935 6

Великобритания с нови мерки срещу заразата

  • мерки-
  • граници-
  • тест-
  • великобритания

Мярката влиза в сила в 4,00 ч. по Гринуич в понеделник и след това от всички пристигащи ще се изисква да представят негативен тест

Великобритания с нови мерки срещу заразата - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Великобритания засилва граничния контрол, за да блокира проникването на нови щамове на коронавируса, обяви премиерът Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Мярката влиза в сила в 4,00 ч. по Гринуич в понеделник и след това от всички пристигащи ще се изисква да представят негативен тест, но въпреки това ще бъдат поставяни незабавно под изолация.

Лондон вече престана да приема хора, пристигащи от Южна Америка, Португалия и още няколко държави заради опасения от новия щам, открит в Бразилия.

Обединено кралство вече се сблъска с последиците от мутациите на коронавируса. Щам, открит първо в Англия, се оказа с по-висока степен на заразност.

Във Великобритания вчера са били регистрирани 55 761 нови случая на коронавирус, повече от установените 48 682 предния ден.

От 8 януари броят на новозаразените за денонощие е започнал да спада, но от 12 януари постоянно расте. В сряда бе съобщено за рекордните 1564 смъртни случая, свързани с COVID-19, за денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азззззззззз

    53 6 Отговор
    Какви нови щамове, какви глупости. Това си е гавра с населението.
  • 2 Шико

    41 5 Отговор
    Не могат да ги накарат да се ваксинират и измислят всякакви глупости. От простотия ще съсипят бизнеса и ще ядат у...
  • 3 РЕАЛИСТ

    9 3 Отговор
    Империята отвръща на удара. Като обяви Борис Джонсън новия щам преди Коледа всички затвориха границите си с Великобритания, а наш Ганьо дори до 31 януари. Сега ще видят кон боб яде ли?
  • 4 Стрелата

    4 3 Отговор
    Не се косете боб у аа ама 80 про пащтат без да си на работа така че в Тиквуния е по добре имате от първите 2 много за ядене Главоци.
  • 5 Българин

    21 3 Отговор
    Ингилизите да излизат по площадите и да си потърсят правата.

    Коментиран от #6

  • 6 българин от Ингилизия

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    А българите кога ще излязат за да се преборят за някакви права въобще? НШите демонстрации у Бгто са мирни. Ние сме доволни от живота...
Новини по държави: