Last news in Fakti

16 Януари, 2021 09:23 1 706 15

Здравният министър на САЩ подава оставка

  • здравен министър-
  • сащ-
  • алекс азар

Алекс Азар осъжда нападението на американския Конгрес в писмо до президента Доналд Тръмп от 12 януари

Здравният министър на САЩ подава оставка - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар осъжда нападението на американския Конгрес в писмо до президента Доналд Тръмп от 12 януари, с което официално обявява оставката си, предаде Асошиейтед прес.

В писмото си Азар казва, че ще освободи поста по обяд на 20 януари, когато избраният за президент Джо Байдън ще встъпи в длъжност. Атаките срещу Капитолия бяха щурм срещу нашата демокрация и срещу традицията за мирно предаване на властта, която САЩ първи в света въведоха, посочва министърът.

"Призовавам Ви да продължите да осъждате недвусмислено всяка форма на насилие, да настоявате никой да не се опитва да наруши церемонията по встъпване в длъжност във Вашингтон или където и да било другаде, и да продължите да подкрепяте безрезервно мирното и организирано предаване на властта на 20 януари", пише той.

В писмото си от две страници Азар изрежда постиженията на правителството, включително бързото разработване на ваксини и терапии срещу коронавируса, които "действията и риториката след изборите заплашват да опетнят".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    18 2 Отговор
    Мишоците започват да спасителната лодка и да се редят в нови редици за лапачка при другия господар.
    Мишоци, корабът Майка е продънен, а накоколо е вода. Мнооого вода. Чака ви давене, независимо кой ще е новият капитан на пробитият кораб.
  • 2 qwerty

    13 1 Отговор
    то и у нас много хора ще напуснат постовете си след 04/04/2021
  • 3 РТТА

    8 5 Отговор
    Новия здравен министър ще е от новото правителство на САЩ вече ще въведе нови по ефективни и строги ПРАВИЛА И мерки за борба срещу коронавируса, като изискване на сертификат за задължителна ваксинация при пътувания или започване на работа и посещаване на обществени места...!!!
  • 4 И ти ли

    6 1 Отговор
    Бруте.Не мойш са спасиш.На 20.01.2021 си арестуван.
  • 5 примитивен Бою

    5 2 Отговор
    А Бойко наглецът кога ще подаде?
  • 6 Рошко

    8 1 Отговор
    И на тоз са му превели някой и друг милион в офшфорка

    Коментиран от #8

  • 7 бушприт

    5 2 Отговор
    Да им изпратят нашия. Ще станат страна за чудо и приказ!
  • 8 плевен

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    Нищо не са му привели. Той е пример как Тръмп изкара две предизборни кампании и четири години управление сам, срещу всички. Дори собствената му партия се уплаши да го подкрепи.
  • 9 Мнение

    7 3 Отговор
    Наглостта на демонкратите преминава всякакви граници. Тече бясна пропаганда против Тръмп, като не се дава гласност за процесите в САЩ, протичащи във връзка с инициираното от тях нападение на Капитолия. Ето някои от тях, които всячески ги укриват. 1.Маджъри Тейлър Грийн ще въведе мярка за импийчмънт на Джо Байдън на 21.01.202`г. 2.ФБР арестува лидера на Antifa - BLM(black live matter) Джон Съливан в Юта, представящ се за подържник на Тръмп, "активист за граждански права". По време на нападението на Капитолия с него е Джой Сакер,която е вършила "черна" работа за CNN, NPR, NBC и др. "корумпирани" медии. В същност е репортерка на CNN, която радостно възкликва: "Направихме го!" , в кадри, предадени на негови последователи в Discord, Съливан използва името "Jayden X", бива чут да подбужда към насилие. Хвали се с разбиване на прозорец тнт. 3.Арестуван е Аарон Мостофски 34г., регистриран демократ, син на съдия от Ню Йорк. Той е поредният фалшив бунтовник срещу Антифа, идентифициран в Капитолия на 6.01.2021г. Има много такива случаи. Попитайте и ще ви се отговори. Потърсете истината и тя ще ви се разкрие.
  • 10 Анонимен

    2 1 Отговор
    Плевен, но защо след дъжд качулка. Трябваше по рано всички да кажат на тръмп, не си за Президент. Каруцата като се счупи пътища много. Блокираха телефони, защо мълчахте, българи по света. Що ли, в кюпа на крадене взаимно.
  • 11 Анонимен

    0 0 Отговор
    14 конгрес.. На Ангела Меркел.. Събота 150,католик,над 50 годишен, не на крайнодясните... Хавесе
  • 12 Анонимен

    2 0 Отговор
    Отива си меркелица
  • 13 Анонимен

    1 0 Отговор
    Дпс... Иска, оставките на двамата, а ержо, каза, да, на бб. Наблюдавайте екшън.
  • 14 Наблюдател

    4 5 Отговор
    Забелязвате ли как публично се дистанцират от Тръмп и това става само 4 дни преди официалната смяна на президента.
    Това не е случайно, защото скоро това име - Тръмп, ще се превърне в символ на престъпното и нагло управление на държавата, в символ на злото. Скоро и семейството му ще се отрече от него, първо Мелания.
    А го чакат съдебни битки, фалити и затвор.
  • 15 Тръмпист плюс

    1 0 Отговор
    Късно се сети чадо - без бенефити........