Last news in Fakti

16 Януари, 2021 10:41 1 582 19

Байдън планира откриването на хиляди центрове за ваксиниране

  • джо байдън-
  • центрове-
  • ваксиниране

Сега е време да си поставим големи цели и да ги преследваме смело и убедено, тъй като здравето на нацията е буквално заложено на карта, заяви той

Байдън планира откриването на хиляди центрове за ваксиниране - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви, че възнамерява да открие хиляди центрове за ваксиниране, за да ускори ваксинационната кампания в страната, предаде Франс прес.

"Ще използваме всички ресурси на федералното правителство, за да създадем хиляди центрове за ваксиниране близо до хората", във физкултурни салони, училища и стадионите, заяви той на пресконференция вчера в имението си в Уилмингтън, щата Делауеър.

Правителството на Байдън ще положи усилия да ваксинира всички на възраст над 65 години и хората, работещи на първа линия, като целта е през първите 100 дни на управлението му срещу COVID-19 да бъдат ваксинирани 100 милиона души, предаде Ройтерс.

Екипът на Байдън каза, че след встъпването си в длъжност на 20 януари новият президент ще използва Закона за отбранителното производство, за да увеличи доставките на флакони за ваксини, спринцовки, игли и съответното оборудване с цел да ускори ваксинирането на американците.

Съгласно плана на Байдън щатите, които използват своята Национална гвардия във ваксинационната кампания, ще бъдат възмездени от федералното правителство. Байдън призова да се осигурят повече ваксини за по-бедните райони, които сега не получават нужното обслужване от държавните болници и аптеки. Байдън планира също маркетингова кампания, която да убеди скептичните към ваксината да се имунизират.

Сега е време да си поставим големи цели и да ги преследваме смело и убедено, тъй като здравето на нацията е буквално заложено на карта, заяви той. Байдън заяви още, че макар и скромна по мащаб и охранявана от хиляди войници и представители на правоприлагащите органи церемонията по встъпването му в длъжност ще даде на света "ясен знак, че Америка се завръща".

Той каза, че има пълно доверие в способността на правоприлагащите органи да гарантират достойното и мирно протичане и сигурността на това събитие и отбеляза, че екипът му работи в тясно сътрудничество с органите на реда.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    25 0 Отговор
    Ехаааа...защо така бързо ?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ами най-едрият земевладелец в САЩ ще има нужда от работна ръка !

    Коментиран от #7

  • 3 Смех

    20 0 Отговор
    Бадънчо,ще можеш ли да дадеш старт на кампанията от затвора?
    Питам за един приятел.Нищо лично.
  • 4 Само питам

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Пo кoй зaкoн в избирaтeлнитe cпиcъци приcъcтвaт нaд милиoн нeзaкoнни избирaтeли мъртви души?

    И cлeд кaтo избирaтeлнитe cпиcъци ca нeзaкoнни,

    зaкoнни ли ca НC, влacттa и Бoриcoв?

    Oчeвиднo ca нeлигитимни, нaли?

    Само питам.
  • 5 Кремвирши

    16 0 Отговор
    За сто и петдесет годишните ще има ли
  • 6 гошо

    13 0 Отговор
    Американската демонократична деменция в действие с био оръжие. Чакаме и истинска война срещу лошите/финансирани преди това от ФАЩ/.
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    WWW : Да притежаваш площи в 18 щата: Б.Г. ( но не Бай Ганьо) стана най-големият собственик на земеделска земя в САЩ
  • 8 АНОНИМЕН

    20 1 Отговор
    Cтaр пocт oтпрeди избoритe:
    Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!
    Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!

    Нямам какво да добавя!

    Коментиран от #10

  • 9 Да питам

    8 0 Отговор
    Тоя ,мисли ли ,че ще бъде свободен да положи клетва?
    И с белезници ,как ще подписва заповеди?
  • 10 Евала Пич

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "АНОНИМЕН":

    Точно затова му разказаха играта на Тръмп. Беше казал,че 3 дни след като го преизберат вируса приключва..
  • 11 Stéphanie 🎲

    12 0 Отговор
    Този човек не е добре най лошото което може да се случи на Америка ,задмина Хитлер и Сталин още не стъпил официално на власт .Ваксините не са добри -Вярвайки, че правителствената кампания за ваксинация е "започнала с катастрофа", Жан-Люк Меленшон също заяви, че е "възмутен", че Франция се е превърнала в "посмешището на света"-кандидат за президент Меленшон отказва да бъде "морско свинче"
    "Не съм успокоен от процес, който е съвсем нов и от който не знаем последиците. Предпочитам традиционните форми на ваксинация," каза той в LCI.Искам да мога да избирам ", добави той, а не„ да бъда морско свинче "за ваксината, разработена от американският Pfizer и немският BioNTech, който се основава на технологията за генна терапия, известна като пратеник РНК.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Stéphanie 🎲":

    В тубата имаше филм за ония , с люспите ... и той беше там ?

    Коментиран от #14

  • 13 А така,

    10 0 Отговор
    Браво на бай Гън, да видим колко ще умрат от ваксини, според нашия мутафолог трябват милиони пингвини за статистиката.
  • 14 Stéphanie 🎲

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да е само той още колко мутанти дело на генното инженерство.Например Луис Дел Монте, известен учен физик, бивш ръководител на разработките по микроелектроника в IBM и проектант на технологии за Honeywell и Samsung в областта на изкуствения интелект, наскоро издаде новата си книга „Нано оръжията: нарастваща заплаха за човечеството” (Nanoweapons: a growing treat to Humanity). Дел Монте прогнозира, че към края на 2020 г. терористите ще имат достъп до нано оръжия и ще разполагат с възможности да използват нано роботи за извършване на терористични атаки. Като например такива да заразяват системи за водоснабдяване в големите градове или да предизвикват масово отравяне на хора. HAARP -постоянно земетресение някъде,сняг на места където не имало с години ...

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Адмирации ! Името Дейвид Айк говори ки Ви нещо ?

    Коментиран от #16

  • 16 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Давид Айк е друг голям феномен ако за него иде реч -"хората, които наистина контролират света" и проблемите на конспирацията. Работил е за Би Би Си и други престижни вестници, но мнението му днес е един от основните проверки и баланси на официалната информация.

  • 17 Хайл

    7 1 Отговор
    Сега им зашиха маските на устите на американците...като ядът,спят и се евът ще са с маски...честитоооо
  • 18 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    Ще отваря и резервати за неваксинирани.
  • 19 Напреднал

    1 0 Отговор
    Деменцио, тя ваксината е дефицитна, не центровете за ваксиниране