Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 21:17 1 586 3

Френски сенатор призовава правителството да допусне Тайван в Интерпол

  • тайван-
  • франция-
  • сенат-
  • одкрепа-
  • интерпол-
  • криминална полиция

Тайван се радва на увеличаваща се подкрепа от редица страни в световен мащаб

Заместник-председателят на Комитета по външните работи и отбрана към френския сенат призова за включване на Тайван в Интерпол.

Организацията има за цел да насърчи международното сътрудничество на полицейските органи в различните страни в борбата с криминалната престъпност. Двадесет и трите милиона граждани на островната страна са неразделна част от световната икономика и могат да се движат свободно в Шенгенското пространство. Въпреки това Тайван не е включен в организацията и по този начин няма достъп до важни база данни от една страна, а от друга – сам той не може да допринесе на международната общност, споделяйки ценни информация и опит.

Това е първият път, когато член на френския парламент специално повдига въпроса за участието на Република Китай в Интерпол. В отговор, пратеникът на Тайван във Франция заяви, че това е сигурно доказателство за увеличаващата се подкрепа и, независимо че Франция и Тайван нямат официални дипломатически отношения, това би послужило като стабилна основа за развитие на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективно

    2 1 Отговор
    Такава държава Тайван няма ! Казва се Република Китай
  • 2 Павел пенев

    1 2 Отговор
    Джендърите започват атака срещу Китай,като включват Тайван към различни международни организации- конкретно Интерпол и СЗО.Убеден съм че ще последва реакция, която няма да е благоприятна за мира в света.
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    А Абхазия?