Last news in Fakti

21 Декември, 2012 22:07 1 058 1

Италианският премиер Марио Монти подаде оставка

  • марио монти-
  • премиер-
  • оставка-
  • италия

Премиерът на Италия Марио Монти подаде оставка. Той е съобщил за решението си на президента на страната Джорджо Наполитано по време на кратка среща днес в резиденцията на държавния глава, предаде „Ройтерс“.

В близките дни се очаква това решение да бъде утвърдено от парламента, след което ще бъдат насрочени извънредни общонационални избори. Утре президентът Наполитано ще се срещне с лидерите на политическите сили в Италия, за да обсъдят по-нататъшни действия. Най-вероятно изборите ще се състоят на 24 февруари идната година.

Президентът вече е приел оставката на министър-председателя, така че декретът за разпускане на парламента трябва да бъде издаден до 24 декември.

Страната преживява правителствена криза в резултат на излизането на партията на бившия премиер Силвио Берлускони - „Народ на свободата“, от парламентарното мнозинство, което в продължение на година поддържаше технократското правителство на Монти.

Както предварително беше обявил, премиерът Монти подаде оставка след приемането на бюджета за 2013 г., което стана по-рано в петъчния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    Berluskoni e noviat star premier na Italy
Новини по държави: