Last news in Fakti

25 Декември, 2012 16:49 3 993 6

Обвиниха в мошеничество бившия главен равин на Израел

  • равин-
  • обвинение-
  • мошеничество-
  • фалшиви-
  • документи

Бившият главен равин на Израел – Елиях Бакши-Дорон, бе обвинен в мошеничество от правоопазващите органи в страната, съобщи АП.

Според обвиненията Бакши-Дорон е изиграл една от централните роли в мащабна афера по издаването на фалшиви равински документи на хиляди военни и полицаи.

Благодарение на тези сертификати измамниците си осигурявали добавка към заплатите от порядъка на 2000-3000 шекела месечно (530-1000 долара), което ощетило държавната хазна със стотици милиони шекела.

Престъпленията били извършени в периода 1998-2003 г., когато Бакши-Дорон бил главен сефарадски равин – един от двамата главни равини в страната наред с ашкеназския равин.

През 2007 г. по делото за издаване на фалшиви документи бяха предявени обвинения към един от началниците на равината в Израел, отговарящ за изпитите за получаване на сан на духовно лице.

Обвинения получиха и преподаватели, които подготвяли войници и полицаи за равини. Обучението под тяхно ръководство вместо 5 години продължавало едва година и половина.

Тогава Бакши-Дорон фигурираше в протоколите от делото само в качеството си на свидетел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    0 1 Отговор
    Не е възможно! Долни инсинуации, евреин и още повече равин никога не мамят?????
  • 2 kkk

    1 0 Отговор
    Като са толкоз силно вярващи,не ги ли е страх ,че ще горят в Ада?Или май Ада беше само в християнството?
  • 3 Ангел

    1 0 Отговор
    Евреите винаги отиват в Рая. Само където прегрешилите евреи попадат в отделно крило, с алкохол, свинско месо и леки жени за да се мъчат вечно.
  • 4 3 в 1

    1 0 Отговор
    Ааа не мое да бъде. Да видя не вервам. Евреин ... равин да е замесен в далавери и мошеничество не мое да бъде
  • 5 Скарлет Монтани

    0 0 Отговор
    най-коварна нация на света !!!
  • 6 муспи

    0 0 Отговор
    Да се учим от богатия опит на еврейската демокрация!
    Дружбата ни с еврейския народ е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
    Нашето небе се охранява от еврейски бойни изтребители, летящи под флага на НАТО, и ръсещи специален прах регулиращ популацията ни.
    Световното еврейство много добре е разбрало намека на пророчеството че в България живее въплътилия се Давид и се гласи да спаси българите. Еврейско противодействие на изваждането на бял свят топсекрета че библията е открадната от българите и чудовищтно отредактирана, е само унищожаването на българския народ. А библейският българин на който жидите са поставили име Давид, се готви да разиграе наново, този път върху евреите, сцената Давид - Голиат.