Last news in Fakti

7 Януари, 2013 13:19 1 997 1

Виетнамски модел за Северна Корея

  • северна корея
Виетнамски модел за Северна Корея - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея сериозно обмисля да приложи виетнамския модел за развитие на своята икономика.

Това разкрива водещият немски делови в . Frankfurter Allgemeine Zeitung. Той се позовава на пожелал анонимност германски експерт, завърнал се на скоро от Пхенян. Той е бил поканен от комунистическия режим като част от екип, който е представил своите виждания за отваряне на Северна Корея към света.

Според експерта Пхенян клонял към виетнамския модел, който залага на привличането на западни инвестиции във водещи местни компании вместо на китайския модел, насочен към създаването на инвестиционни икономически зони.

Публикацията във Frankfurter Allgemeine Zeitung идва на фона на коментарите и спекулации за възможността за либерализация на икономиката на Северна Корея.

Междувременно стана известно, че председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид кацна в Пхенян с хуманитарна мисия, предаде АП.

Все още не е известно с кого ще се срещне, защото Белият дом няма дипломатически отношения с Пхенян. Северна Корея се смята за държавата с най-строги правила за достъп до интернет.

Северна Корея, която се намира в условията на политическа и икономическа международна изолация, е една от най-бедните страни в света.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лил

    0 0 Отговор
    След България.
Новини по държави: