Last news in Fakti

29 Януари, 2013 12:58 33 140 145

Канибализъм от глад: Родители ядат децата си в Северна Корея

  • канибализъм-
  • северна корея-
  • глад
Канибализъм от глад: Родители ядат децата си в Северна Корея - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Последният комунистически режим в света – Северна Корея е принудил стотици свои поданици да прибягват до зверски случаи на канибализъм, за да се спасят от глад, разкрива в нарочен репортаж в. „Дейли мейл“.

Небивалата суша от години и политиката на комунистическата власт в Пхенян е принудила стотици родители в земеделските стопанства в провинцията да убият и изядат своите деца, за да се спасят от глада.

Съобщават се и за случаи, при които мъже разкопават скорошни гробове, за да „оглозгат“ труповете. Според неофициалната статистика около 10 000 души са били изядени в земеделските стопанства.

Случаи на канибализъм са и регистрирани и в трудовите лагери в страната. Сухата е засегнала и две провинции, които граничат със столицата Пхенян. Проявите на канибализъм са толкова зачестили, че вече намират място и в официалната полицейска хроника. Преди дни беше съобщено за полудял от глад баща, който е сготвил собственото си дете.

В същото време комунистическите власти в Пхенян планират нови ядрени опити на фона на колабиралото селско стопанство и планова икономика.

Провокираният от глад канибализъм не е непознат феномен за плановата комунистическа икономика. През 30-те години на миналия ХХ век политиката на Сталин към Украйна предизвиква масов глад и прояви на канибализъм. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Средно интелигентен

    1 2 Отговор
    Дрън, дрън, ярина! Пропагандната машина работи на пълни обороти.
  • 2 неутрален

    0 1 Отговор
    Предполагам, че от другата страна пък се говорят подобни глупости за "свободният свят"...
    Давайки пример за стрелбите в САЩ, Норвегия и други..
  • 3 *46*

    1 2 Отговор
    Обзалагам се че живеят по-добре от нас.
  • 4 Владимир Йосифов

    1 3 Отговор
    Това са зловредни слухове от империалистическата пропаганда !!!
    В социалистическа държава не може да има глад и човека за човека е брат !!!
    Пфу !
    Нали сме живяли при социализъмъ и знаем, че имаше хлаб, работа, народовластие, море, евтина бира, кифтета и ...

    Коментиран от #15

  • 5 ppp

    1 1 Отговор
    Тия от дейли мейл да не се излагат толкова :)
  • 6 Красимир

    5 1 Отговор
    Комунизмът докарва хората до израждане и озверяване!

    Коментиран от #8

  • 7 Незабравящ

    3 1 Отговор
    А у нас се намират хора, които все още гласуват за сатрапите и техните наследници от БСП? Ние глупав народ ли сме, или народ от мазохисти?
  • 8 социализъм

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир":

    Как е възможно Запада да е толкова озверен и оглупял!!!??? Може да им се иска да е така положението в Северна Корея, но не е . Корейците сами в изолация и санкции са направили една високотехнологична икономика с много развита военна индустрия. А на Красимир мога да му кажа, че пише пълни глупости, защото явно е много млад и не знае какво е комунизъм и капитализъм. През социализма в България хората имаха всичко - храна, жилища, по-обикновени коли, спокойствие, вили, радост и щастие. А капитализма означава, че една шайка престъпници имат всичко, а народа мизерува, страхува се за оцеляването и живота си, липса на каквато и да е переспектива за бъдещето, невъзможност на хората да се сдобият с имот с храна с дрехи, страха от престъпността, липсата на правосъдие, младите бягат извън страната ни, наличието на мафия на всички нива и пак мизерия, мизерия, мизерия та вече 23 години, която непрекъснато се задълбочава, но затова пък обещанията за по добър живот ще има, ако народа "затегнел още малко коланите". Та Красимире, спри да повтаряш думите на пропагандата защото се излагаш. Празната пропаганда няма да нахрани хората и да им подобри живота.

    Коментиран от #11

  • 9 БКП

    1 0 Отговор
    Проблема при нас е че членовете на мафията са бившите първи от ЦК на БКП и КДС. Тези трябваше да се противопоставят на капитализма, но повече им хареса да ограбят България, а народа да го д.ха.
  • 10 гьобелс

    0 1 Отговор
    не съм виждал мършав севернокореец и на снимка, и клошари нямат докато принас след 18 ч. всеки казан е трапеза за един-двама бездомници, рядко ще видиш свободен боклуджииски казан.

    Коментиран от #82

  • 11 Боби

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "социализъм":

    Ти какво търсиш тук. Бегом марш в Северна Корея. И дано там някой озверял от глад да ти види сметката. Между другото по времето на един друг сатрап твой учител в Украйна също са се самоизяждали от глад. Ей това комунистите са увредени хора.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 трайчо

    0 1 Отговор
    ХА ха !

    Дейли меил, тва хмористичен вестник ли е?
  • 13 трайчо

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Не пускат без виза! Иначе с удоволствие бих избягал, ама режима няма да ми даде да си намеря работа нелегално.
  • 14 Лиа

    1 0 Отговор
    Комунизмът е отрова за съзнанието. Исторически факт е, че крайният резултат от всеки вид социализъм/комунизуъм/ е натрупване на критична маса от демагози, безделници и авантаджии.
  • 15 Ivan

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Владимир Йосифов":

    И изведнъж цялата тая илюзия се разби на парчета, аз си спомням, от социализма празните магазини, обезценяващите се пари, така че съм сигурен, че никак не им е розав живота в Корея.

    Коментиран от #20

  • 16 абдала-будала

    0 1 Отговор
    Този който е направил, сглобил тези редове ни подценява като интелект. За толкова слабоумни ни смятате за да допуснете и за части от секундата, че някой е толкова обременен, че да повярва.
    Този Стефчо /Стефанаки/ е тотално изперкал от глад, а тези които са допуснали публикацията са на сиситемата - елате ни вижте и се чудете.
  • 17 бизнесмен

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Гьобелс е абсолютно прав. България може да се оправи само с национал социализъм. Само, че вместо еврейте партията трябва да се заеме с бившите и настоящи управляващи. В българия е пълно с клошари които се хранят от боклуците, а огромна част от българите мизеруват. В САЩ също е пълно с просяци. Бизнесът в БГ е абсолютно умрял и каквото и да искаш да направиш е пълно с пречки Вече се налага и неприливигированите бизнесмени да емигрираме от БГ. Трагедия!
  • 18 dedo pop

    0 0 Отговор
    Dedo PoP e mnogo golem analizator,prez dale4nata 1960-do-1969god,rusnazite pobarkaxa kitaizite ot bombi za tqxnata taka nare4ena graniza,rusnazite daje izpepelixa sas edin udar kam 100xil.redovna-grani4na kitaiska voiska sas edna raketa,koqto kato izleti posle se razpada i ot neinata qdrena boina glava izlizat o6te 20-qdreni bombi i kadeto padne polovin balgariq q nqma,i taka usa-amerikanzite zatoplixa otno6eniqta sas kitaizite,za6toto rusnazite im otkazaxa i im pokazaxa qdreno i kosmi4esko orajie,i ottam usa i kitai pravqt samo mizerii po-zeliqt svqt i nai-ve4e za evropa,za6toto prodavat bokluzi,i nai-ve4e kitai dade qdrena texnologiq na severna koreq,a tq na iran i sega na topa na gaza e evropa,a ne usa i kitai...daje severno koreizite zapla6vat japonzite sas texnite qdreni raketi...ottedelno usa si activira kletkite ot alcaida i mudjixidinite i po4na da svalq rejimite vav arabskiqt svqt,i zatova siriq i iran ako padnat gledai i se 4udi evropa kakvo stava sas teb,za 10-godini:200mln.arabi i afrikanzi 6te doidat tyk i 6te ni uni6ojat sauza,a nie ot 1-do-101godi6ni sme ima nqma 500/550mln,kakav e izvoda taka nare4eni gospoda oficeri,da ne se kupuva kitaisko proizvodstvo koeto sa finansira ot usa cenni knija i dollari,a da si porkame samo vodka zelyonaq marka sas vkus na kedar i beluga koito ima 40$ za neq i da si slu6ame srabska muzika+da investirame vav columbiq,venecuela,cuba i mexico:)
  • 19 Дядо Йоцо

    1 1 Отговор
    Те в ЩАТИТЕ и сега се ядат и трепят.Каква е разликата в строя.И дали Американците са гладни или изперкали.
  • 20 социализъм

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ivan ":

    Празните магазини бяха, когато падна социализма в БГ. По времето на социализма, работеха на пълни обороти всички предприятия, земеделието и жиивотновъдството също. Изнасяхме стоки, храни, оръжие... Нямаше пустеещи земи и 90% внос на храни. Ние бяхме от най-развитите страни в света.Въобще да се прави сравнение е смешно и жалко. Тогава не съм си представял, че е възможно някога в БГ да има такава мизерия каквато е сега. Нямаше и престъпност, хората бяха щастливи, нямаше злоба, хората не си заключваха вратите, бяха приятели. И за да не помислиш, че ти пише някой пенсионер ще ти кажа, че съм на 45г.

    Коментиран от #23, #24, #48

  • 21 dedo shisharko

    0 0 Отговор
    ...izvinete me,vse pak az ne sam politik a boji slujitel,zabravix da vi spomena,4e ve4e ima predlojenie ot latinoamerikanskite strani da se napravi sauz sas nas evropeizite i evropeiskiqt sauz,za6toto te sa umni xora katolizi i sa kam 1miliard du6i i vijdat nakade otivat ne6tata i se 4udq na taka nare4enite prosveteni xora,naistina li si mislite,4e 6te prezakate dedo pop,evropa i latinska amerika:)?!
  • 22 Дейли мейл

    1 1 Отговор
    Американците ги е страх да нападнат С. Корея, за да не бъдат изядени американските войници от корейците. Аз пък чух че е опасно да работиш в "Дейли мейл" защото са умрели от глад и се ядат един друг дори и без подправки.
  • 23 жтаташашщ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "социализъм":

    до социализъм

    най-вероятно в момента си гладен и гол ,за да пишеш подобни простотии. ако е така замисли се ,защо си от процента на социално слабите- може би проблема е в теб

    Коментиран от #26

  • 24 Ivan

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "социализъм":

    Добре помисли малко щом е било толкова идеално, защо падна комунизма? Не случайно казвам, че всичко е било една голяма лъжа, ТКЗС, големи комбинати и по-малки държавни предприятия- работещи на пълна загуба, който и икономист да попиташ ще ти каже същото. Продукцията дето е произвеждана напълно некачествена, изключвам селскостопанската. Икономика кретаща изцяло на евтините ресурси давани от СССР, нерентабилни заводи, ниско ефективни с остарели технологии с по 50 г. Това е било в целия соц-блок, като добавим и войните, който води СССР в Афганистан, допълнително изтощавайки съюза, видяхме до какво доведе. Колкото до реда и спазването на закона нима в Германия ги няма.

    Коментиран от #29

  • 25 кик

    1 1 Отговор
    колко от вас тук искат да живеят в времето преди 1989???????

    Коментиран от #39, #67

  • 26 социализъм

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "жтаташашщ":

    Аз съм от социалноумственосилните, защото не ме водят за носа като тебе. Целия български народ ли ще го изкараш глупав, мързелив, некадърен да си намери работа. Внушаването на вината, в народа , че трябва да се преквалифицира и че причината, че не може да се реализира е някаква измишльотина зависеща от народа или мързел е номер на капиталистите за пръв път използван през 19век в САЩ. Този номер беше приложен в БГ след 1989г. с падането на комунизма. Но вече и в БГ не върши работа защото се изтърка. Ако щеш 10 висши образования да завършиш пак няма да намириш добре платена работа, само дето ще си загубиш времето, парите и надеждите. Никога не съм бил член на никоя партия, нито моите родители.
  • 27 Баи Спиро

    3 1 Отговор
    Който не е живял преди 90 г. в БЪЛГАРИЯ - ДА НЕ ПИШЕ.Обувки и дрехи на супер качество и се изнасяха в цял свят.Естествена коприна ,консервни фабрики,тютюнева промишленост,животновъдство.Не можеш да говориш ,че се е работело на загуба след като се е правело сметка на всичко.Да не би АЕЦ-а да е на загуба след като е построен тогава.Няма такива глупости .Всичко стана с преврат от горе като и самите превратаджии не са очаквали че ще стане така.

    Коментиран от #31

  • 28 П.Стоянов

    1 2 Отговор
    Демокрацията е форма на управление при която шепа хора яхва тълпата с тяхно съгласие.Внушават ни че ние ги избираме а в същност те са предварително определени.Това са продавачи на надежда ,че ще живее народа по-дабре.Вече 23г. го виждаме.
  • 29 социализъм

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ivan ":

    Комунизма падна, защото Горбачов, Яковлев и Шаварнадзе бяха вербувани от ЦРУ и МИ6. Те отровиха Андропов и Черненко и успяха да вземат властта. Оттам нататък, Горбачов разби и СИВ и Варшавския договор под предлог перестройка. След това Запада обяви, че СССР е колабирал, за да не разберат хората, че са били измамени от Запада и да не се надигнат и да си върнат властта. Така се избегна съпротивата на източно европейците и възстановяването на социализма, а народите започнаха да мизеруват и да затягат колана до безкрайност. В САЩ напр. вече няма пенсии, няма работа , стрелят се непрекъснато, просяци има колко щеш, имат към 4-5 милиона затворници, американците са заробени от кредити и от бачкане глава не могат да надигнат. Егати демокрацията, ходи да поживееш и там пък после пиши.

    Коментиран от #47

  • 30 рабочая класа

    0 0 Отговор
    i super ka4estvo american tobacco,dunav ka4ak bez pari ni gi davaxa dokato stroim kozluduy,abe pla6taxme si za za tqx:20/25ct.ama pu6exme za edin den po-4etiri paketa,posle kato zalebixme ni prodavaxa zlatno slanze ka4ak otvarq6e se kutiqta kato tabakera po-40socialisti4eski gro6a...da ti imam darjavata bai spito i u vseka brigada po 5/6-ciganki i po-3-4 turkini za adet:)
  • 31 социализъм

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Баи Спиро":

    Мойте поздравления! Това е истината, това което пишеш. Време е да спрем демократите да ни правят на луди. А дори и да вземем нещата в наши ръце.
  • 32 гьоринг

    0 1 Отговор
    Гьоринг е казвал: " Като чуя за демокрация и се хващам за пистолета!" Кажете дали е бил прав.
  • 33 чичо Доктор

    1 1 Отговор
    Кой можа да напише, че корейците си ядели децата??? Много болен мозък! Омразата му замъглява мозъка!
  • 34 случаен

    0 0 Отговор
    Прочетох всички постове и рарбрах ,че всички родени след 1983г. нямат представа какво е било.Написах тази година защото децата след 6 години осъзнават и виждат вече друга БЪЛГАРИЯ. Стана трягнала към демокрация и 24 години затъва. На тези деца ,вече пораснали никой не е в състояние да им промени разбирането. Те виждат какво е сега. Не се борят срещу управлението ,защото нямаме борци както и казарма за младежите ,където се учехме на ред и дисциплина. Няма да пиша повече ,защото малко младежи ще вникнат в написаното.
  • 35 Джак Даниелс

    1 1 Отговор
    Поредната пропаганда.Защо ли не се учудвам ,че точно "Дейли 'ф.кинг' мейл" са го написали ! Пак нахъсват общественото мнение. Много ги е шубе хамериканосите !!!

    Коментиран от #37

  • 36 pirata deez na zk-to

    0 0 Отговор
    kade sa mravkite i raketite,nie saketo 6te si go osigurime,male xa drapnati b...zi,i znete li za6to na jaltite vse im sa drapnati o4ite,za6toto qdat edni orizovi topki vareni vav kazani kadeto q ima maznina q ima m.4nq i kato dr.skat kazvat aiiiiiiii-aiiiiiiiiii-aiiiiiiiii-aiiiii
    i nemogat da se izdriskat zatova sa zalturkovzi,aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • 37 криза

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Джак Даниелс":

    Дейли мейл пишат глупости за да насочат общественото мнение в друга насока и да отдалечат вниманието на хората от огромните проблеми в техните страни. В Англия поради кризата и мизерията почват да мислят да се отделят от ЕС, в САЩ милиони хора загубиха жилищата си, нямат работа, здравеопазване, пенсии..... Само бизнеса с печатането на долари върви.
  • 38 Но нейм

    1 1 Отговор
    Факти.бг винаги чета с интерес вашите статии въпреки правописните грешки и всички неточности при това без да се оплаквам но днес е различно.
    Моля премахнете този материал от интернет пространството!!!
    Не твърдя че е измислица или нещо подобно но дори и със статия за гей порно няма да сме толкова отвратени.

    Коментиран от #41

  • 39 бай Данчо

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "кик":

    Всички искат да живеят като по времето преди 1989г., но не всички го знаят поради това , че са били малки или не са били родени. Само тези дето ограбиха България не го искат.
  • 40 ицо боклука

    0 1 Отговор
    Чух че детските пишки на скара са били деликатес

    Коментиран от #49

  • 41 ефир

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Но нейм":

    Гей порното е много софт в сравнение със статията на "Многоуважавания Дейли Мейл. Какво ли не биха написали за да впечатлят и да промиват мозъци?!
  • 42 неутрален

    1 0 Отговор
    Капиталистическата пропаганда е също толкова глупава, както и комунистическата.
  • 43 висшист

    1 1 Отговор
    По-голяма глупост, не бях чел!
  • 44 лунапарк

    0 1 Отговор
    В офисите на "Дейли Мейл" не ходят до тоалетна , а в чинийки, за да могат след това да си го изядат и да опазват околната среда. Затворен цикъл.
  • 45 Сульо

    0 1 Отговор
    Според осведомен севернокорейски източник, в САЩ си изяждат бабите и дядовците когато престанат да са работоспособни.
  • 46 qqqqqq

    1 1 Отговор
    Поредната пропаганда срещу Северна Корея. Който е запознат с организацията им, много добре знае че това е невъзможно. Може да е имало един или два случая, но то къде ли ги няма дори и в България.
  • 47 Ivan

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "социализъм":

    Преди няколко години като бях студент повечето хора от нашия курс отидоха на бригади в Америка и Англия и познай повечето се останаха там и не искат и да чуят да се връщат, а проблема в България е, че най-заклетите комунисти станаха най-заклети демократи. А колкото до преди 83 доста хора са разказвали какво е било, цялата система е била тотално объркана, на ръководни постове са слагани хора не според знания и качества, а по партийна линия, всичко се е въртяло около тоя принцип. Имало е доста комични образи слагани за директори, явно комсомолската система е вършела работа и доста хора в Бг са с промити мозъци.

    Коментиран от #56, #58

  • 48 EMSKI

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "социализъм":

    И аз съм на 45 години,но явно Ти тогава си бил с розови очила!!! За една плоча на KISS,милиционерите ме ритаха по кокалчетата на краката,низвергнаха ме от Комсомола,и куп други глупости като например казармата-в строителни войски заедно с манг..те!!!! Заради това,и че дядо ми е бил заможен земеделец...до 1989 год никъде не ме приемаха във ВУЗ!!! Живота,който описваш Ти,го живяхте само тези,които се свиваха в панелките и махаха знаменцата по "всенародните" празници!!!Мога много да ти опонирам,но на "железни глави е безмислено...само си губя времето!!!!

    Коментиран от #50, #55

  • 49 бай Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "ицо боклука":

    Дъртите пишки са още по-голям деликатес!Искаш ли да опиташ?
  • 50 Ivan

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "EMSKI":

    Така е майка ми не са я приели в университет защото дядо ми е бил политически затворник и на 18г. е лежал в затвора, искали са до го пращат в Белене. В досието му пишеше, че от 3 години бил забелязан че е антикомунист т.е. от 15 годишен, дълго време след като е излязал от затвора е бил с ограничени права без право на собственост. Както се оказва бил е разработен от съсед сътрудник на ДС, който с клеветите си успява да някакъв партиен секретар.
  • 51 сссссср

    1 0 Отговор
    Всички форумни комунисти - в Северна Корея
    Стига думи, трЕбват дела
    Ходом .... марш
  • 52 светослав филипов

    0 1 Отговор
    по-голяма глупост не бях чул. стига пропаганда.
  • 53 глобал

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=gI-Rioi1Vd4 Вижте откъде идват проблемите ни.
  • 54 гост

    1 0 Отговор
    а защо вие тук комонюгите не идете в северна корея и да видите,пък и да поостанете,за да разберете от първа ръка как е,а може и старите ви пишки да си дарите на кореиците.....ама се съмнявам,комунист само знае да граби или да живее на гурба на ниакои......куде е северна корея,къде е южна корея,едните ядат хора,другите правят samsung

    Коментиран от #59

  • 55 Филип

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "EMSKI":

    Аз пък съм слушал с приятели и съученици и Кис и Бони М и АББА и Би джийс и кой се сетиш още навсякъде по купони в училище и къде ли не и никой никога не ни е нито казвал нещо нито ни е правил нещо. Не знам ти в коя България си живял. Какво лъжеш по форумите? Да не си подал молба за измислени репресии за пенсия за активен борец против "страшния социализъм"?

    Коментиран от #62, #110

  • 56 Джон Макенроу

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ivan ":

    Иване, ти май не знаеш, че от 23 години живеем в капитализъм и корупция и затова държавата е бедна и пропаднала. Затова твоите приятелчета са останали в Англия и САЩ. Тези държави са колонялни и стотици години са краднали от целия свят и затова имат пари, но и те затъват стабилно. Бъди сигурен, че приятелчета ти ще се върнат в България, защото и там мизеруват и живота е много тежък там - много бачкане за не кой знае какви пари, огромна престъпност, липса на здравеопазване, липса на приятели и приятни моменти и безкрайни закони и правила дори и как да спиш с жена си, как да си гледаш децата и каквато тъпотия се сещаш или не. Голема демокрация и свобода!
  • 57 Heinrich

    1 1 Отговор
    [be
    bche]
    по голяма простотия не бях чел от мнооооооого време
  • 58 НИКОЛА ГЕШЕВ

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ivan ":

    Иване, ако не си чул да ти кажа, че българите живеещи в Америка я наричат "Трудово Изправителен Лагер". Всички са заробени с кредити и много се самоубиват, а ветераните от войните просят по кръстовищата заедно с пожарникарите им. Сигурен съм, че живота в С. Корея е много по спокоен въпреки санкциите на Запада. Те искат да живеят по техния си начин и не желаят да им налагат демокрация.
  • 59 ---------------------------

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    А ти защо не отидеш да живееш в Южна Корея? А и през социализма си живял ти и родителите ти в България.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ЗАПРЯН

    0 1 Отговор
    ТАКА КАКТО СМЕ Я ПОДКАРАЛИ РАНО ИЛИ КЪСНО И У НАС ЩЕ ЗАПО4НЕ ТОВА ЯВЛЕНИЕ
  • 62 Beatport

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Филип":

    E мога да ти кажа че тва дето го говориш се е отнасяло само за наи западналите училища в селата. Баща ми е 65 набор и е учил във военноморското в Бургас и даже за дето са намерили в стаята му касетка на пинк флоид не са го пуснали да се прибере 2 седмици и миел тоалетните.

    Коментиран от #65

  • 63 патил

    1 1 Отговор
    Баща ми е бил Скравена и Белене общо 11 години и го пуснаха през 1962 г., а мен ме приеха във ВМЕИ-София през 1965 г. и завърших висшето си образование през 1970 г. Сега съм пенсионер. Като студент през 1969 или 1970 г., не помня точно коя, си бях купил плоча с парчета на Бийтълс от български магазин в София, която беше издадена от Балкантон. Работих известно време като инженер в Кремиковци и през годините 1973 ... 1975 по великденските празници съм ходил на църква в София. Спомням си, че на входа на църквата стоеше милиционер и не пускаше само видимо пияните. Ти сигурно си мислиш, че си измислям или, че съм бил комунист. Мисли си каквото си искаш, само не ми се пиши герой-страдалец като онези преди 1989 г., които пък се пишеха активни борци против не знам си какво. Твърдя, че и тогава и сега не съм бил и не съм борец. Да, вярно е, че около петнадесетина години след 9.IX.1944 г. е било отврат във всяко отношение. Но през времето, за което ти говориш не беше чак така, както го описваш. Послъгваш малко нали, за да се изпишеш пред младите юнак.
  • 64 патил

    1 0 Отговор
    Написаното под #63 е отговор на #48 "EMSKI".
  • 65 Филип

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Beatport":

    Не съм от село, а от София. В казармите и военните училища може да е имало всякакви простотии и не можеш да ги сравняваш с цивилния живот. Простотийте ги има при военните от всяка армия. И аз съм бил свидетел на безброй простотии в казармата и ти го казвам въпреки че съм офицер от запаса. Но никога нито съм виждал някой да е бил репресиран нито съм чувал подобно нещо. А и лично аз дори в института на преподавателя по политикономия съм му казвал, че принципа на комунизма: "От всекиму според способностите на всеки му според потребностите" е нереален. Но пак никой нищо не ми е правил. Само ми обясни преподавателя, че през комунизма съзнанието щяло да е по-високо и принципа щял да действа. Горе долу, така ще ти каже и попа в църквата.
  • 66 kkk

    1 2 Отговор
    До патил - точно така си беше- кажи им го,щото младите момчета са чували нещо от бащите си ,но и те не знаят какво. Пичове- в България почти не е имало комунисти-много са малко са малко истинските комунисти. Масата от българския народ просто иска да живее добре. Народа става какъвто трябва -само и само да е по-добре. Както виждате и последните 23 години- по едно време почти всички бяха Костовисти-нали така? После станаха Сакскобурги- нали помните ? Сега пък гербери. В социализма просто се живееше безгрижно и спокойно- за това е носталгията по него- никва идеология не е намесена тук. И който не живял по времето на социализма да не се обажда щото ръси простотии
  • 67 Филип

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "кик":

    Всички, които знаят живота преди 1989г. биха желали да го живеят и сега. И това е самата истина, всичко останало е демократична пропаганда.
  • 68 филип

    1 2 Отговор
    Благодаря на "патил" и "ккк" , че казват нещата такива каквито са били! Не мога да търпя лъжите на хора живяли по това време или празните приказки на младите, които въобще си нямат представа какво е било преди. Демократичната пропаганда сега бълва лъжи за да могат да заблудят младите и да им станат вечни роби.
  • 69 Ivan

    1 0 Отговор
    Както по надолу казах много са ви промили мозъците другари, комунизъма е толкова илюзионна идеология, че не може да съществува въобще, сега ако не беше паднал режима преди 89 щяхме да сме някъде между Куба и С. Корея, дори и китайците разбраха, че тая работа с комунизма не върви. А нима в другите европейски държави като Германия, Белгия и т.н. не е по добре и без да е имало соц. строй.

    Коментиран от #74

  • 70 Пловдив

    1 0 Отговор
    Филипе,за какво тъжиш мой човек?! За това,че за един виц можеха да те пратят за 2 г. в затвора?! За това,че начело на държавата беше един изкуфял селянин?! Че не можеше да гледаш каквито филми искаш,да слушаш каквато музика искаш,да се обличаш както искаш?! За казармата ли,където за 2 години циганите съсипваха самочувствието на младите момчета?! За това,че магазините бяха празни,не можеше да си купиш кола,телевизор,хладилник,пералня,а трябваше да се запишеш и да стискаш палци,че след 10-15 години ще ти дойде редът?! И още много... Това ли искаш? Ами ей ти я Северна Корея,прав ти път. Не казвам,че сега е хубаво,но това е друг въпрос. Казваш "Всички искат пак да живеят този живот". Е,аз ти заявявам и се подписвам с двете ръце,че не го искам!!! Както не искам и това,сега.

    Коментиран от #73

  • 71 Емил

    1 0 Отговор
    Филипчо, я кажи ми ти бате, като толкова не можеш да "търпиш" лъжи следното:

    1. Имаше ли свобода, такава каквато я разбираме всички нормални хора (очевидно освен тебе) - 1.1 Свобода на словото; 1.2 Свобода на движение; 1.3 Свобода на избора (да ти поясня, че сигурно се чудиш какво е това - ако имаш пари да не можеш да си купиш желаната стока просто, защото я няма); 1.4 Политическа свобода; 1.5 Свобода на религиите (обърни внимание на множественото число).

    Да не пиша за останалите безумия и престъпления по време на комунизма, социализма или както там искаш го наричай, поради които и до ден днешен такива неудачници, като тебе продължават да имат дързостта да дуднат, че било хубаво, а сега е лошо. Защо не вземеш да се гръмнеш, понеже не си и смешен, а който е живуркал в панелка, ял е боб, гледал е черно-бял ТВ, карал е Москвич и е ходил "на почивка" веднъж в ГДР и затова е живял добре. Такива като тебе не биха били опасни, ако не надигаха главица по форуми имда се опитват на дават акъл "на младите". Хайде сега, ако си толкова отворен - марш в КНДР.

    Коментиран от #76

  • 72 Авакум Захов

    1 0 Отговор
    Стефанаки,недей писа друг път подобни глупости,че се излагаш!Бъди по-сериозен журналист!
  • 73 Емил

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Пловдив":

    Браво пич, почти по едно и също време сме написали почти едно и също!
  • 74 ДЖО БАЙДЪН

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Ivan ":

    Е това дето си го писал говори за абсолютно промит мозък и робска психика. А и това дето го искаш и ти не го знаеш какво е

    Коментиран от #77

  • 75 MERCEDES

    1 0 Отговор
    Е за това безгрижие от преди 89-та ще плащате сега доживот :) Научихте се на лесно - ама лесно нема никъде :)

    Коментиран от #78

  • 76 Филип

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Емил":

    Емилчо, вземи си смени чипа дето са ти го поставили, че взе да зацикля. Явно имаш много свободно пространство в главата и затова се чувстваш много свободен. Писна ми от демократи и свободи. Свободата да станеш клошар, да си се набълбукал с кредити и да ти вземат банките всичко, свободата да си плащаш за здравеопазване, образование, да избираш на избори едни и същи мафиоти, свободата да нямаш пари за ток, вода , парно, телефон, свободата на престъпниците, на корумпираните съд и прокуратура, свободата на ограбването на България от наши и чужди, свободата на усвояването на еврофондовете от наши фирми. Взимай си билета и заминавай за Южна Корея да бачкаш за САМСУНГ. Далаверата е голяма. Там ще имаш свободата да бачкаш по 12 часа и много други свободи.
  • 77 Ivan

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "ДЖО БАЙДЪН":

    Ами аз това дето съм го искал съм го постигнал, завършил съм училище, намерил съм си добра работа, купил съм си кола (за която не съм чакал 10г.) и се дразня като някакви нереализирали се типове на средна възраст ми дрънкат глупости за едно време. Приемете вече, че това преди 89г. е била една илюзия, подържана 45г. и разбита и няма как да се върне "байтошовото време".

    Коментиран от #79

  • 78 Филип

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "MERCEDES":

    Преди имаше всякакви заводи и индустрия и земеделие и животновъдство и АЕЦ и се бачкаше, но имаше сигурност. А сега бизнеса е само охранители, пазачи, проститутки, наркотици, депутати, адвокати, съдии, прокурори, групировки, танцьорки, фолкпевици, кафенета, платени тоалетни, врачки, гонене на черна магия................ С две думи много яко се бачка сега, само дето нищо не произвеждаме и даже и за ядене нямаме.

    Коментиран от #90

  • 79 ДЖО БАЙДЪН

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Ivan ":

    Иване, какво си учил и колко платена работа си намерил? Сигурно много ще ни се разминат критерийте за качествено образование и добра заплата. Направи и сметка колко са ти разходите. През социализма държавата даде апартамент на всяко семейство , разходите за храна бяха символични - кифла 6ст., бензин 1л-8ст., хората си построиха вили, ходеха на море всяка година, здравеопазване- безплатно, образование- безплатно. Нямаше нервни сривове, самоубийства, убийства, фалити.
  • 80 НиЗнаМ

    0 0 Отговор
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B4_%D0%B2_%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F
  • 81 чичо Доктор

    0 0 Отговор
    "Дейли Мейл" сигурно са имали впредвид, че корейците си ядат материала от който се правят деца!
  • 82 КоФти раУтА

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гьобелс":

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B4_%D0%B2_%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F
  • 83 иван тотов

    1 1 Отговор
    Прочетох набързо коментарите ви и направо се учудих-повечето смятат статията за пропаганда.Да това е чиста проба --ЛЪЖА.....Ще ви разкажа защо така смятам.Уточнявам--дьлги години не живея в България,антикомунист съм но такива долни льжи направо ме вбесяват.Та да се вьрнем на темата--Точно преди 7 месеца бях в Северна Корея по обмяна на опит с техните научни сьтрудници--и за месец и половина имах вьзможност малко да узная тези хора.Западната пропаганда и на мен ми беше всяла страх от ( тези крьвожадни вампири ) а се оказа една доста прилична дьржава.Чистота,порядьк,уважение,гостоприемство,усмихнати и щастливи хора и т. н.Там си имат абсолютно всичко и всеки работи за каквото е учил.Медицината им е на много високо ниво,постоянно се развиват нови технологии,учението им е безплатно, домовете са обзаведени прилично--вярно по тяхни традиции и вобще няма такива неща които са описани в статята.Сега минусите--да има хора които искат да се махнат от там но следва риторичен вьпрос А у нас като има демокрация всички ли си стоят в Бьлгария??? Дисиденти и недоволни има по цял свят независимо от политическият строй....Така че ще помоля сайт № 1 да не става смешен.Яли хора!!???!!!! Пьлни глупости....това само болни мозьци могат да го напишат и обнародват.Северна Корея избра пьтя на Китай след време зависливо ще ги гледаме.Корейците имат всички условия да се развиват успешно и независимо--неслучайно в последните години се говори за обединението на двете Кореии.А по повод вашите коментари мога да кажа едно___преди 89г народа живееше по-добре-напомням антикомунист сьм НО ИСТИНАТА Е ТАКАВА.Колкото пьти си идвам в Бьлгария --толкова е по-лошо.БЪдете здрави и гледайте напред--а на младите ще кажа-невярвайте на всичко което ви показват.....

    Коментиран от #87, #89

  • 84 Георги Тодоров

    1 0 Отговор
    Чел съм , че през 70те и 80те точно от острова журналисти са излизали с такива гръмки статии за източния блок и по-точно България. Подобна пропаганда е меко казано смешна.
  • 85 Ххх3

    1 1 Отговор
    Тъпи американци, сигурно простото им многоцветно население им вярва на пропагадните глупости :)
  • 86 Симеон Ханджиев

    0 1 Отговор
    Търся Кореец мераклия да изяде тъщата.Давам му я цялата,ще има за целото му село.И сега малко по-сериозно,не вярвам на този коментар,яли си децата.Глупости според мен.
  • 87 НИКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "иван тотов":

    Браво, много хубаво написан коментар. Ако и управляващите ни бяха толкова умни е реалисти колкото теб, то със сигурност БГ щеше да е на много по-високо равнище в развитието си сега. И аз мисля, че не толкова строя е важен, колкото доброто икономическо и финансово управление, въвеждане на нови изобретения и технологии, липсата на мафия и корупция.
  • 88 Бай Гъдьо

    1 1 Отговор
    Преди 2 дена се върнах от там!
    Едвам се спасих от изяждане!
    Все пак 90 кила живо тегло не е зле!
  • 89 бати батев

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "иван тотов":

    Ти пък как разбра че живял по добре народа.Живееха добре само г.золизците от кумунистическата партия и подлогите на ссср,които пътуваха на запад и живееха по западен стандарт,а на простолюдието втълпяваха да вярва в светло бъдеще което скоро щяло да дойде.Държаха ни на тъмно с режим на тока,тровиха въздуха и земята с недуразумението кремиковци,и за капак ни въля радиоактивен дъжд от чернобил.Хубавия живот се свеждаше до стандарта:панелка,жигула,милиционер

    Коментиран от #100

  • 90 бати батев

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Филип":

    Едно време беше живот от кредити които комунистите изтеглиха и сега ние и децата ни ще връщаме,Не забравяйте че бай тошо ни остави 10милярда долара външен дълг,имахме селско стопанство а магазините бяха празни,опашките за хляб и мляко бяха ежедневие,имахме работещ аец а ток нямахме постоянно защото го спираха,имахме обувни заводи,а чакахме на оашка за маратонки.Тоалетните се плащаха и тогава.Да го д...т всички червени ибрикчии на москва.

    Коментиран от #94

  • 91 дяо йоцо

    0 1 Отговор
    Нищо ново под слънцето, пропаганда на един строй срещу друг.
    Едновремешните комунисти сега са едни от вoдещите бизнесмени.
    Same sh.t, different day!
  • 92 дяо йоцо

    1 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето, пропаганда на един строй срещу друг.
    Едновремешните комунисти сега са едни от вoдещите бизнесмени.
    Same sh.t, different day!
  • 93 ГЛОБАЛ

    1 1 Отговор
    На тези новини за канибализъм в С. Корея, американския народ би повярвал на 100%. Т. е когато дойде момента САЩ да нападнат С. Корея, то американския народ ще подкрепи тази война, защото ще си мислят, че техните войски ще спасат народа на Корея от един тираничен режим. Представете си само докъде е стигнала пропагандата в САЩ и как са успели да направят собствения си народ толкова тъп, че да не знаят въобще какво става.
  • 94 ГЛОБАЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "бати батев":

    Бай ти Тошо като видя, че властта му заминава, поради перестройката на Горби, тогава почна да взима заеми за да държи икономическата власт. Нареждането беше, че властта трябва да се вземе от "наши хора". И ДС с ограмния си апарат и кадрови потенциал и досега държи властта. Но и американците не направиха истинска промяна и се заиграха с настоящите ни мафиоти/бивши агенти и доносници/ и заедно продължиха да ни клатят. Така, че за обикновения народ няма спасение нито в комунизма, а още по малко в капитализма/ наречен демокрация за да изглежда по човечен/. Но и на народа ни не му пука , че все някой го клати, така , че да живее демокрацията.
  • 95 R.I.P. AMG

    0 0 Отговор
  • 96 Адолф Хитлер

    0 1 Отговор
    На тези им е нужна една голяма атомна бомба и всичките им проблеми ще изчезнат за миг!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Kolio

    1 0 Отговор
    А дали е варно или не, само автора си знае
  • 99 d-ra

    1 0 Отговор
    У нас жените ядат мъжете си!
  • 100 оптимис

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "бати батев":

    А ТАКА БРАВО.
  • 101 тито

    1 1 Отговор
    Бати Батев--като ти чета коментарите разбирм че ти си жив пример на демокрацията--направо си американеццццццц....Еййййй много изтъпява българският народ.Защо ли?????
  • 102 иван тотов

    4 1 Отговор
    До Бати Момче,прекалено елементарни са коментарите ти,за да водя някаква дискусия с теб.Аз само коментирах статията и немислех да се впускам в дискусии,още повече толкова бесмислени.Интересно ми е,каква е причината която предизвиква толкова злоба в хора като теб. Написах в коментара си че ненавиждам комунизма,а ти ми задаваш вьпроси на тази тема.ЩЕ ти отговоря сьщо с вьпроси: ти като караш 15 годишна астра доволен ли си? Като хапваш пласмасови плодове и зеленчуци вкусни ли са? Като имаш ток и неможеш да си го платиш комфортно ли ти е??? Като имаш нова панелка но я изплащаш 35години чорбаджия ли си вече??? Като ходиш в нови маратонки направени в гаражите на Турция си от модният елит???? Като ядеш хляб и мляко сьс палмово масло и химически добавки--гурман ли си???? Отговори си сам...... и небади толкова вулгарен в коментарите си.....успех

    Коментиран от #106, #111

  • 103 Комисар Василев пбзн

    1 0 Отговор
    бати батев е абсолютно прав , комунистите са една тъпа сган. Тяхните идеали за процъвтяваща държава много се разминават със истинските успели държави .Крайно време е тези да си зададат въпрос '' Какво всъщност правят на тази земя и защо са тук само да ни тровят въздуха''. Не вярвам да има човек който да даде пример за процъвтяваща комунистическа страна или за дълготраен успех на комунизма по света . Долу от властта всички червеняги да се маха тая сган !!!!!!!!
  • 104 без думи

    1 1 Отговор
    Съвсем си прав.Само погледнете продължителността на живот.Старото поколение са живяли над80год.а сега вижте колко млади хора си отиват.От добър живот и добра храна???????
  • 105 без думи

    0 0 Отговор
    Коментара е до 102 Иван Тотев
  • 106 НИКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "иван тотов":

    Още веднъж адмирации и от мен за хубавия ти коментар. Приятно е когато човек влиза във форума да прочете нещо смислено. Когато имаш възможност пиши във форума за хората които те харесват, а не за заблудените овце.
  • 107 Сър Джон

    1 1 Отговор
    Който е под 40г. да не коментира.Който не е видял а само чул -да не се меси.За последните 23г само простотии виждам.Преди имаш безплатно здравеопазване,стоматология,безпратни лекарства за децата.Имаше безплатно учение.Имаше нормален 8 часов работен ден.Всичко което 20г. още не могат да разграбят е построено и създадено тогава.Имаше хляб и спокоен живот за всички.Нямаше ровещи по кофите.А СЕГА КАКВО ИМАШ.ИМАШ ПРАВОТО ДА ПЛЯМПАШ ГЛУПОСТИ.ПРЕДИ БЯХМЕ НА 32 МЯСТО ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ-ЧИЛИ НА 66.СЕГА ЧИЛИ НА33 МЯСТО А НИЕ НА 67.
  • 108 заза

    1 0 Отговор
    Това е тъпа нация като нас. Ние22 години избираме тези, вместо да ги смажем и направим държавата просперираща.
    Държава като нашата,която има всички ресурси да се справи сама,седи и се кланя на чуждоезичници а политиците абдикират от всичко/ВМЗ/ и гледат през 4-години мандат да натъпчат сметките си.Знаете ли ,че имат договорки м/у правителствата, които дойдат на власт да не съдят и преследват предните -досега да има някой влязъл на топло от ешалона на власта.
    Хора не усещатели болки отзат,не ви ли омръзна да ни ш...т 22години и само да сменят цветовете на кондомите.
  • 109 партия

    0 0 Отговор
    Докато не се изрине тази сган от престъпници нищо няма да се оправи в БГ. Лошото е че по така наречения демократичен начин не става. Опитахме се една група навитаци да променим нещо, като създадем своя партия, но се указа, че трябват много пари, организационен опит. Само най-близките ни познати се съгласиха веднага да станат членове, но те не ни докараха други поддържници и всичко спря. Народа се мотивира само с пари и не се интересува от нищо друго. Ето това е практическата ситуация. Ако някой има идея, как могат да станат нещата нека сподели.
  • 110 EMSKI

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Филип":

    Филипеее,кво да ти кажа..за разлика от теб,не характеризирам какво пишат хората според собствения мироглед!!! Много добре знам ,че за някои всичко бе позволено,уви за мен и за много други това не бе така....не се оплаквам,просто изнасям факти!!!!Какви ми ги говориш за репресии и за пенсии...аз съм горд човек,и никога не бих паднал на колене!!! А относно "молбата"....да,бих се "помолил Господ да се смили над всички ш....ни комунисти,за греховете им!!!
  • 111 бати батев

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "иван тотов":

    Не нужно да съм прекалено възрастен за да проумея простата истина че кумунизмът и ссср се провалиха и никога няма да се върнат обратно.Елементарно и просто е че предишната кумунистическа власт заграби земите на селяните,добитъка имотите ,заграби фабриките и магазините на хората,взе къщите им на сила а недоволните осъди,изпрати в контрационни лагери или ги разтреля като животни,а вие ми разправяте че всичко било безплатно.ВСИЧКО ТОВА Е ЦЕНАТА НА ,"БЕЗПЛАТНИТЕ "ЕКСТРИ и светлото Бъдеще за които говорете,но безплатни неща няма и ние сега плащаме за това
  • 112 tralala

    1 1 Отговор
    Колко трябва да си наивен за да повярваш ная гнусна пропаганда - родители яли децата си...
    То поне да бяха измислили нещо правдоподобно.
    Един приятел минлата година хиди в Северна Корея и разказваше, че във всяко село има училище и лекарски кабинети, а ние тук в демократична България си закрихме и болници и училища...
    Не се връзвайте на тая гнусна пропаганда, просто искат да ви заблудят, че който не е американски лакей живее в мизерия! Северна Корея не са потънали в лукс, но имат всичко необходимо, като гледах снимки от Пхенян, беше в пъти по - добре от София - чисто, уредено, нови автобуси и тролейбуси... истината е доста по различна от това, което пишат западните медии!
  • 113 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    То както е тръгнало и Европейският съюз ще се провали.Недейте бърза.Да видим тогава кого ще хванете за шушляка.
  • 114 tost

    0 1 Отговор

    Канибализъм от глад: Родители ядат децата си в Северна Корея – пълна глупост.От 10 год. живея в чужбина и не се оплаквам,но не си мислете че на запад е рая.Със сигурност е по добре от БГ,защото всяко лято си идвам и виждам,че близките и приятелите ми обедняват с всяка изминала година а на времето не беше така. Та за годините преди 1989г искам да ви кажа,че е вярно за режима на тока,за опашките по магазините,за хората репресирани от комунистите ( за 49 г. не познавам нито един осъден от режима,но със сигурност има) и стоките не бяха достатъчно качествени.Всичко това е вярно,но парите които вземахме стигаха за заема на апартамента,за храна (имаше 5 вида салам,2 вида сирене и 2 вида кашкавал,но с много високо качество и всекидневен контрол а в момента копуваш даден продукт и няма вкус,защо ли? ами защото не се знае какви букуци слагат).Според мен и образованието и здравното обслужване в миналото бяха в пъти по добри , сега нямаш ли пари никой не се интересува от теб.И не на последно място навремето беше много по спокойно ( до 1985 г у дома не се ключеше,натискаш бравата и влизаш) а сега е доста по различно,хващат крадеца и след 2 дена е на свобода. Демокрация но за кого?А колкото до източването на държавата,е вярно че бившите комунисти(сега капиталисти) дърпат конците на икономоката.Проблема е че бяха на власт и червени и сини и царе и тройни коалиций и гербери,но хора крали милиони няма в затвора,не че не ги знаят.Успех на всички.
  • 115 иван тотов

    0 0 Отговор
    до Бати-Комисари и други. Ох... пиша до вас защото ми е интересно какво ще отговорите -или пак ще напишете сьщото--незнам.НИКАДЕ НЕ СЬМ ПОДКРЕПИЛ КОМУНИЗМА В КОМЕНТАРИТЕ СИ!!!!!!! И имам пьлното основание да се учудвам от вашата риторика!!!!!!!!!??????? Само коментирах статията и се опитах да направя паралел между истината и написаното.....За ваше сведение не живея и работя в България от1982година--именно заради някои комунистически идеи---НО ТОВА не ми пречи да виждам и оценявам нещата такива каквито са....Що се отнася до обучението и медицината по време на комунизма мога да ви дам отличен пример: когато 83год. пристигнах в Америка след много препятствия--получих 72 предложения за работа от уиверситети и научни институти.....ЗАЩО ЛИ????? Отговарям ви-защото образованието на соц.блока беше на изключително ниво--било то руско,бьлгарско или други соцдьржави....За което с искрени чувства мога само да благодаря--което е истина е ИСТИНА....Що се отнася до последните 20 год управление на нашата дьржава--това е пълен фарс-театър-безумие и т.н.Най страшното е че на вас това ви харесва--повтаряте едно и сьщо : комунистите са виновни!!!! Виновни сте си сами--направете нещо за себе си --за околните до вас--за обществото в което живеете.Развивайте своя потенциял и успех непременно ще има.Не мислете че вашето мнение е критерии--вслушайте се в мнението на другите....НЕ винете всички за вашите неудачи--може би вашият потенциял е неразвит в някоя област...???!!!!,,,,, Останете си със здраве,а аз сьс надеждата че скоро ще остане време да си дойда в България-защото я обичам.....ТЯ Е ПРЕКРАСНА,,,,,,,
  • 116 партия

    0 0 Отговор
    Да, коментарите на иван тотов и тост са абсолютно достоверни и коректни и аз мисля, че е въпрос на време обикновения българин в България да си върши своите задължения, като се опитва да стане независим от държавата. За съжаление избор за необвързани и качествени ръководители в БГ нямаме. Имам познати които на 500 кв.м. си гледат и животни и зеленчуци с което от гледна точка на храна са независими. Изглежда първобитно но работи и е по-добре отколкото само да се оплакват и да не правят нищо. На сегашния държ. секретар Джон Кери, неговата жена е собственик на кетчуп Хайнц и е милярдерка от кетчуп. Имаме и много добри компютърни специалисти и в други хайтек области. Така че е ясно, че държавата ни няма да направи нищо за нас и ние самите трябва да направим нещо за себе си. Съумеем ли да ориентираме експортно дори и малките си бизнеси ще успеем и ще станем още по-независими. Не мога да изброя всичко но не бива да се оставяме да чакаме някой да ни осигурява работа и да се оплакваме, просто трябва да игнорираме държавата. България ще стане райско място на света и дори много от нашите български емигранти в чужбина ще предпочетат да се върнат в родината си. Аз също съм бивш емигрант и не смятам, че западняците ни превъзхождат с нещо. Тяхния просперитет е в много по-качествените им от нашите управляващи.
  • 117 муспи

    0 1 Отговор
    Това че северокорейци си ядат децата ни го казват тези дето ядат български деца и ги изнасят за изсраел пакетирани, а кръвта я източват кошерно в специални ориенталски буркани.
  • 118 Veni

    1 0 Отговор
    Ако е пропаганда тази статия, защо навсякъде пише за глада и мизерията в С.Корея? Защо там са затворени границите и защо в България по време на комунизма са били затворени границите и са лежали по затворите и лагерите при опит за бягство? Нали, ако е толкова хубаво никой няма да иска да бяга, защо хората са задържани на сила? Това спокойствие в БГ в един период от комунизма е заради вземаните заеми от т.нар Запад, които все още българите изплащаме. За какво безплатно лечение говорите, след като то е било на ниско ниво (освен в Правителствена болница в СФ), несравнимо с това в чужбина, за какво безплатно образование ми говорите, след като някои специалности са били запазени само за ''наши'' хора, карали са хората да учат политическата идеалогия на комунизма..а и каква перспектива да имаш след като след като завършиш нямаш свободата да решаваш къде да работиш, образование, което не отговаря на междунардните критерии. Имало е период на едно относително спокойствие, което е било на база натрупване на външен дълг. Как искате да върнете комунизма? Кой ще работи в т.нар ТКЗС за без пари, а? Ситуацията в момента, от която толкова се възмущавате е продукт на това време и на същите управляващи под нова форма. Именно, защото комунистите продължават да държат 2/3 от властта и да ограбват хора, затова и демокрацията ни е фалшива и хората са бедни. Единствено Костов направи някакви реформи и даде тласък на икономиката и страната, засегна интереси на ДС и след това го

    Коментиран от #121

  • 119 Veni

    0 0 Отговор
    обсипаха с куп лъжливи пропаганди. И моля тези изявления от типа ти като си под 40 г. не се изказвай не ми ги пробутвайте. Това, че съм на 26 г. и не съм живяла в това време не означава че нямам поглед върху историята и настоящето. Все пак, колкото и да не се харесва на някои днес има относителна свобода на словото, най-вече в интернет. :)
  • 120 муспи

    0 1 Отговор
    Вени, аз съм живял при комунизма и мога да каже следното - прав си във всичко което казваш от незнание че сега е още по лошо. Всеки имаше нужното за нормално съществуване, защото му се полагаше. Ниското ниво на медицинското обслужване не беше толкова ниско колкото сега когато се поставя диагноза според колко плащаш, а понеже народа като цяло е неплатежноспособен, болниците са бази в които се умъртвяват хората в работата по геноцида. А като се има предвид че 98% от населението се нуждае от по обикновена медицина, всички ходеха със зъби и никой не умираше от абцес на тези зъби, значи е оправдано да не се набляга на сериозни операции на гръбнака. Затворили границите защото никой да не бяга? Бягането не беше чак толкоз трудно, имаше пролуки, аз използвах една от тях, а сега като са отворени виждаш вече масова евакуация. После това затваряне, което не беше патент на българските комунисти, беше прието в цялия соц. лагер, е като примамка за "Свободния свят". После мераклиите като попаднат там си чукат главите в стените на дупките си внимателно, защото са направени от пресован картон и летви. Много се говори за тези Живкови заеми. Но те стигнаха до народа, повдигнаха му стандарта, с което и направиха изплащането по лесно. Че за какво се вземат въобще заеми! А сегашните заеми къде отиват? И сега се вземат заем след заем и сега комунистите са на власт! Западните капиталисти отпускат заеми за да печелят от тях, нашите капиталисти ги крадат и напластяват в тези банки от където са дошле. Остава само да се добави че и комунисти и капиталисти са евреи и работят по унищожаването на човешкия род, а специално при нас сегашните ни управници са по дегенерирали от предишните. Да погледнем поне към това чудо - възможно ли беше при комунизма нечовечето Николай Младенов да бъде министър на Външните работи!
  • 121 свят

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Veni":

    Че въобще си нямаш представа какво е било преди и си много заблудена е Ясно. Това го приемамаш като защитна реакция на организма ти, защото ако погледнеш реално нещата може и да превъртиш в тая демокрация. Ти си жертва на демократичната пропаганда. Точно така искаха демократите , младите хора да не знаят какво е било преди, да си мислят , че е било лошо и го постигнаха. Твоя Костов беше преподавател по политикономика на социализма. На такива позиции комунистите слагаха само свои хора. Аз не съм никога подръжник на комунизма, но истината е че тогава се живееше спокойно и уредено. Щом ти харесва живота сега, то тебе и в затвора и в Сибир да те закарат, то пак ще ти харесат. Е и сега, ако Бойко вземе още един мандат, то не знам дали някой ще оцелее, а и Станишев е зле, така че избор няма в прехваленя ти капитализъм. Ако капитализма ставаше, то САЩ трябваше да са цъфнали, а в същото време американците мизеруват яко: нямат здравеопазване, престъпността е огромна, няма работа, семействата си загубиха къщите, всички са набълбукани с кредити, дори не ми се влиза в подробностти. Бъди сигуна, че Северно корейците живеят много по добре и от нас и от американците и от голяма част от западно европейците. Но това е една далечна от нас страна с друга култура и затова хората не емигрират там. Дори и след като ти харесва капитализма и ти няма да отидеш в Южна Корея.

    Коментиран от #126

  • 122 Veni

    1 0 Отговор
    Разбирам, че към младите някои се опитват да представят нещата със снизхождение, само че трудно бихте ме убедили, че явлението комунизъм в България е било положително явление, след като след като е направен оценка, то се определя като отрицателно. Няма как се отрича, че това е 3-тото робство след византийското и османското в България. Разпространението на комунизма е чрез терор и насилие. Поддържан с репресии (хиляди пострадали от това хора, лежали по затвори и лагери само заради различни политически убеждения), страхът, липсата на нормални човешки права и свободи. Какво разбирате вие под нормално съществуване? Мисля, че могат да се намерят достатъчно свидетелства за пострадали хора и техни близки при опит за бягство през граница...Вие като е било толкова хубаво защо сте бягали? Явно,че поради доброто образование в БГ по това време, което не е отговаряло на международни критерии не сте успели да се реализирате както трябва и затова страдате по това безметежно съществуване, което е имало за определен период в БГ.Защо на Живков му се е наложило да взима заеми от тези капиталистически страни?Тези заеми са стигнали до народа...а сега заради тях, ние младите ви ги плащаме....явно на някои им харесва да живеят на гърба на тези след тях. Както, казваш комунистите са пак на власт и пак ни живеят на гърба, именно заради неграмотността на хората в момента и заради медийното затъмнение. Оставете го вие Николай Младенов, нека погледнем Бойко - настоящата трагедия за

    Коментиран от #124

  • 123 Veni

    1 0 Отговор
    БГ, много удачно сравнен с образа на Т.Ж.

    Коментиран от #125

  • 124 свят

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Veni":

    Политиците и през социализма не бяха на ниво, но строя беше направен за народа. Нивото, което имахме през социализма повече никога няма да го достигнем. От устата ти чувам празните приказки на капиталистическата пропаганда. Те като фашистите повтарят една лъжа хиляди пъти докато дойде един момент в който такива, като тебе почват да я повтарят. Не можеш да си представиш само, че като пишеш такива безмислици от твое име, колко жалка изглеждаш. Но все пак демократите след като наляха милярди долари за свалянето на комунизма и за пропаганда са успяли. Мисли му ти в каква мизерия и робство ще живееш и ти и децата ти, а и ще ги хвалиш. Чесно казано не ми пука дали ще го проумееш,, то си е за тебе.
  • 125 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Veni":

    Немога да разбера защо хората живели преди 1989г коментират,че преди това в БГ е било по зле след като нито са ходили на училище нито са ходили на работа нито имат действителен поглед от живота тогава.Ако в момента се направи допитване до народа,кога са били в по добро състояние преди промените или след тях съм сигурен че 80% ще отговорят,че по соц.време беше по добре.Един пример / задай въпроса към 10- 20 непознати и може би ще се убедиш в преценката .
  • 126 бати батев

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "свят":

    свят ли си тотов ли си незнам защо пишете само като гости а не като регистрирани,явно страхът от миналото още се спотайва у вас и обичате да сте анонимни.И не пишете неверни неща за миналото защото това което казвате е пълна лъжа,това беше един безбожен и античовешки строй,строй проруски който бе изграден с проливането на много българска кръв и унищожаването на изконните български ценности.

    Коментиран от #133

  • 127 бай тошо

    1 0 Отговор
    В нощта на 1 срещу 2 февруари 1945г. е изпълнена смъртната присъда, издадена от Първи състав на „Народния съд” срещу регентите Принц Кирил Преславски Сакскобургготски, Богдан Филов – министър-председател и ген. Никола Михов, министър-председателите Иван Багрянов и Добри Божилов, 22 министри, 67 народни представители (вместо първоначално предвидените 25) и 8 царски съветници. Те са осъдени въз основа на приетата от правителството на Отечествения фронт Наредба-закон за създаването на Народен съд на 6 октомври 1944 г.

    Под наказателна отговорност са привлечени ръководителите на монархическия режим и управлявалите от 1 януари 1941 г. до 9 септември 1944 г. 60-те областни състава и двата върховни състава в София се произнасят по различни обвинения срещу общо 21 024 души.
    Арестуваните регенти княз Кирил Преславски, проф. Богдан Филов и ген. Никола Михов, министри и висши военни, заедно с архиви от Министерски съвет, МВнР и МВР са откарани в Москва, където се провежда тяхното следствие и са върнати в началото на януари 1945 г.

    Издадени са общо 10 897 присъди в 131 процеса. На смърт са осъдени 2618 души, сред които са регентите, повечето от министрите и народните представители от периода след 1941 г.

    Около 200 души от осъдените на смърт са избити още преди съдебните процеси. Конфискувани са над 200 предприятия, както и голям брой недвижими имоти и вещи. Изселени са 4325 семейства на близки на осъдени, като броят на членовете им възлиза на близо 12 000 души.

    Повечето изследователи и историци приемат, че през първите няколко месеца след 9 септември са избити без съд около 30 000 души. През февруари 1991 г. министърът на вътрешните работи Христо Данов обявява пред парламента цифрата от 25 000 за безследно изчезнали.

    Мащабите на комунистическите репресии се илюстрират най-добре при паралел с броя на жертвите от периода 1923-1944 г. по време на предишното управление. Според проучване, извършено от избраното през 1945 г. Народно събрание, жертвите са 5632 души – убити, екзекутирани, починали в затворите или вследствие на престоя им там. Между 1941-1944 г. 357 души (не само участници в съпротивата) са осъдени на смърт и екзекутирани. Изследвания на броя на жертвите до 9 ти септември 1944 г. са правени и от Музея на революционното движение в България, създаден и ръководен от БКП.

    По-голяма част от присъдите на т. нар. Народния съд са отменени от Върховния съд на България в периода 1993-1999 г.

    С решение от 19 януари 2011 г. Народното събрание обявява 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Поклон пред паметта им!
    Харесвам · · Сподели · преди 32 минути ·

    Коментиран от #130, #132

  • 128 tost

    0 0 Отговор
    А колкото до 10 милиарда,след промените имаше интерес да се закупят голяма част от фабриките от западни фирми и може би заема щеше да стане на 5 милиарда,но едно голямо НО бившите комунисти първо нямаше да могат да източат материалите от фабриките(след като даден завод няма поръчки трябва да плати заплати и се започва разпродажба на машини (в някой случай нови за милиони долари)Второ - източване на банките Голямата инфлация и кредитните милионери( отиваш в банката и казваш трябват ми 3 000 000 за да започна производсво оставяш фалиралата фабрика като гаранция и естесвено си пребираш парите в джоба)Няма нито един в затвора.По него време сестра ми вкара 10 000$ в Югоагент и когато фалираха взе само един хладилник ,една прахосмухачка и една нощна лампа(една гасониера струваше тези пари)Жената напира за компа....
  • 129 tost

    0 0 Отговор
    Вярно е всичко че комунистите са избили 30 000 души,но така наречените демократи от Щатите и Англия само за да свалят Садам и още 100 души може би са избили около 70 000 - 80 000 души,нама точна статистика(петролна война).Какво да кажя СИЛНИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ.В момента демокрацията в БГ не ми харесва ,полужението е такова крадеш милиони няма затвор,заменки по морето (2 лв/кв.метър - без търг) и др. далавери. Изтеглих си семейството и в момента сме имигранти.В днешно време всеки може да избира дали да остане или да избяга в чужбина,но повярвайте ми в България нещата не са добри и както се казва не се вижда светлина в тунела.Всеки един строй си има и добрите и лошите страни както се казва медала има две страни .Успех на всички.
  • 130 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "бай тошо":

    Не забравяйте че преди 9 септември голяма част от тези 30 000 (избити от комунистите) са избивали партизани,ятаци и комунисти,така че гледайте реално на нещата.След 09 10 1944г нещата са се разменили и е имало разчистване на сметки.
  • 131 иван тотов

    0 0 Отговор
    За съжаление вашето мислене е еднополярно и еднопосочно--жалко.Напомняте ми 80години-- как младите американци говореха така.Отогава са ми останали много приятели и колеги с които работя и до ден днешен.Дори те -корените американци отдавна са си променили мнението за демокрацията....Що се отнася до репресиите от45год-казвам ви само едно --да това е вярно макар и много раздуто-моят баща също е бил репресиран,но интересното е друго....45-50 години в България има репресии--да......... 60-70 години в САЩ офицялно се отменя робството ---Схващате ли ??????? Лично с очите си сьм виждал стари трамваи разделени на две-и с табели ЗА БЕЛИ и ЗА ЧЕРНИ.Така че неми говорете за демокрация--дрьн дрьн....Когато отидете и поживеете в тази демокрация-- тогава ще давате мнение и ще имате моралното право да го защитавате....Лично на мен ми е интересно защо не ми отговаряте на мойте въпроси-не са толкова сложни и за това ще задам още един който е много лесен-колко хора са избити във всички ;демократични ;воини които е водила Америка???? И ако си направите труда след това--съпоставете двата строя--отговора си го оставете за себе си.Аз повече няма да пиша-просто не ми е интересно....вие повтаряте едно и също......Бъдете здрави
  • 132 свят

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "бай тошо":

    А като си написал някаква твоя статистика колко са избили комунистите защото са "лоши", защо не даде и статистика колко партизани и ятаци са били избити от "добрите" капиталисти. Е за да знаеш друг път като пишеш какво е станало е, че едните са си върнали на другите. А аз не съм бил никога член на никоя партия и не съм пристрастен като теб. За твоя информация рядко участвам във форуми , незнам и не ме интересува да знам как се прави регистрация във форума. Дори не се бях сетил, че трябва да се страхувам от някой.
  • 133 свят

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "бати батев":

    Не съм Иван Тотов, като гледаш часовете на коментарите можеш да го разбереш, че той е в Америка, а аз съм в България. Но съм съгласен с всичко, което пише той, защото и той и аз сме живяли и през социализма и сега и имаме реална представа за всичко. Ако го познавах, то щяхме да бъдем и приятели. Аз харесвам реалистите и мразя въздухарите и заблудените. Но бати батев и бай тошо е един и същи заблуден, опитваш се да заблуждава и другите. Иван Тотов след като е емигрирал 1982г. в САЩ значи, че не се е долюбвал с комунистите, но не заблуждава хората, като теб. А за твоя информация и аз съм живял в различни държави на Запад и знам безбройните им проблеми и много добе знам какво ми е харесвало и какво и къде не.
  • 134 много здраве

    0 0 Отговор
    Бай Тошо, то тоя твоя скапан капитализъм сега ни го докараха американците и англичаните дето бомбардираха България през Втората Световна война и избиха сума народ и разрушиха градовете ни. Ти си един родоотстъпник и твоите дедовци са били същите и затова са брали ядове.
  • 135 Veni

    0 0 Отговор
    до свят

    За какво ниво на политиците ми говориш през комунизма, не само че са били неграмотни, ами и престъпници. Комунизмът падна, защото няма как да съществува такъв строй дълго. Такива като теб, които явно нямат капацитета да се справят в конкурентна среда и предпочитат строй в който умните и можещите се потъпкват, а неможещите, които се опитват да се подмазват на властимащите и търсят лична изгода и се вълнуват само от себе си процъфтяват. А относно капиталистическите лъжи, мога да кажа че по-големи от комунистическите лъжи няма. Никой не е наливал милиарди за свалянето на комунизма...заплануваният от Хрушчов комунизъм през 60-те години се видя, че няма да го бъде. Преди да падне комунизма сегашна Германия и Русия се договарят ГДР да се освободи, а в замяна Германия да изпрати вагони с пшеница за да не умрат от глад. Надали ще намериш хора, които да ти работят в ТКЗС-та за без пари, а други като теб (вероятно ), да лежат на техния гръб. Не казвам, че сега е идеално ама може да си отстояваш правата и ако повечето хора го правят, управляващите ще се съобразяват с народа, докато преди човекът е бил безгласна буква. Не очаквам от теб да мислищ за мен и моите деца, фактът, че хвалиш един робски строй ми е предостатъчен за да добия представа за твоята личност и качествата ти като човек. Надявам се такива като теб да намерят сили и разума да почетат поне един път невинните жертви на комунизма.

    Коментиран от #137

  • 136 муспи

    0 0 Отговор
    И двете системи са от дявола, еврейски, но в капитализма този дявол се вихри много по пълно. В първото десетилетие след 9 Септември се е леело обилно кръв, главното удоволствие на евреите, но постепенно със стабилизирването се осъзнава че се избива работна ръка, че за власта е по изгодно укрепването на законноста и битовото уреждане на народа. Живковите зами се усещаха осезателно, за себе си и за ортаците си той не е взел нищо - нямаше един апартамент след като го свалиха. Комунистите се обогатиха, станаха олигархия точно при демокрацията, и то по желанието на евреите. Същите тези евреи които командваха БКП, сега работят по Новия ред, ред в който презрението към човека е пълно, невъзможно при държави, закони, права. Невъзможно е лекаря да лекува след като са важни само парите на клиента, и според тези пари ще бъде лекуван - нищо да му няма, ще го държат докато от него текат пари, беден ако е, ще му кажат - нищо му няма. За какво образование може да се говори, когато целта му е да оглупява и най вече извращава поколението. За нас българите звяра е особено настървен, защото му харесва територията ни за Главна квартира, горещо му било в изсраел, пък той бил европеец! Плюс това по негови тайни предания, ние сме му главни врагове през историята. Ако бяхме като другите, можеше да станем нещо като Дания и да си разправяме - добре е сега, демокрация, никакво сравнение не върви с диктатурата. Но българите са биле избрани да видят истината.
  • 137 свят

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Veni":

    Ще ти дам пример с флагмана на сапитализма - САЩ. Живял съм там 10г. и съм бил и в най.големия им възход, но нито аз нито всичките ми познати българи и други емигранти въпреки двете ми висши образования не намерихме работа като специалисти в САЩ. Т.е приказките и митът, че на Запад се търсят специалисти умря. Само и единствено в областта програмиране можеше да се намери работа, като специалист. А аз имаш около поне 1000 познати от който половината българи. А някои познати ми американци, които имаха добра работа се подмазваха на шефовете си толкова яко, че чак грозно. И оставаха всеки ден по няколко часа след работа, пък и работа за вкъщи си взимаха. САЩ си градят благополучието, като крабят петрола и другите природни богатства на други страни по.света. Робски строй е капитализма, защото са набълбукали хората с кредити и те не могат да мръднат освен само да слугуват докато накрая пак банките им вземат апартамента. Липса на здравеопазване , огромна престъпност и робство е САЩ.
  • 138 капитализъм

    0 0 Отговор
    Капитализъм значи: генномодифицирани храни и животни хранени с хормони за бърз разстеж, а това означава много болести като рак и сърдечно съдови., замърсяване на природата, депресия от мизерно настояще и несигурно бъдеще, корупция и слугински правителста на малките държави на по-големите батковци, които раздават шамари, робство-кредитиране., липса на пенсионни фондове и стремеж старите хора да бъдат умъртвени по-рано., наркотици, проституция, престъпност., липса на справедливост и правосъдие., войни., лъжи за по-добър живот......................................................................................................и безброй други тъпотии.
  • 139 Veni

    0 0 Отговор
    А защо не казахте малко за грозната страна на комунизма, ами говорите само за негативите на капитализма, или какво ще кажете само ..ех много кратко беше, много кратко ни пращаха пари ''долните'' капиталисти от Запада само от около средата на 70-те до към 85 г. Зашо сте бягали към ''гадната'' Америка, а не към Северна Корея или към Русия, нали там е много хубаво? Защо не отидахте да покарате говновоз в Русия? За какви хубави време ми говорите през комунизма бе хора....до преди да почнат да се взимат кредити от запада е било глад и мизерия...и двамата ми дядовци са следени зорко от махленските доносници, на единият не е позволено да учи медицина, а на другия за адвокат заради това, че имат различни политически убеждения....случайно да сте чували за Черната скала до Боровец и как от там са хвърляли невинни хора с различни политически убеждения....и не ми говорете, че преди 44-та са преследвани партизани, ятаци, защото едно е да преследваш хора, които искат да свалят властта, съвсем друго е да налагаш тормоз на всеки един отделен човек. И тези, комунисти, които преди са забранявали ходенето на църква, днес се преструват на много набожни. Ако смятате, че в С. Корея е много добре, то вие сте грешни пред себе си не аз...всеки грамотен човек, може да научи за С.К. много неща от интернет....има много избягали с риск за живота си свидетели, които разказват потресаващи случки. Айде кажете ми, лицемери такива...ако хипотетично трябва да избирате къде да ви живеят деца
  • 140 Veni

    0 0 Отговор
    в С.Корея или СаЩ ще ги пратите? ГМО ли...и аз съм против, ама докато сега мога да излезна и да протестирам, то по време на комунизма управлението щеше да вземе самостоятелно решение без гражданите да имат право да изразят мнението си...Не са ли въвеждали и тогава постижения отвън...например известният ДДТ пестицид? Замърсяване на природата , корупцията по време на комунизма си е повсемесно разпространена...а преди БГ е слугувала само на Русия, изнасяли сме стоките си за тях за без пари, били сме страна без национално достойнство....лъжи за по-добър живот хаахах а преди в очите са лъгали хората, че живеят добре...кредитиране за жилище ...ееее няма кой да ви раздава ведомствени панелки на партийна линия или искате да чакате за москвич 10-15 години? Не казахте вие ли ще работите в ТКЗС-та или искате да ви сложат за директории без да имате нужните познания (както се е практикувало) ...хората в САЩ и на запад си имат техни критерии и правила и ако ще с 10 соц.висшета все тая...Да живее Демокрацията!

    Коментиран от #142

  • 141 Veni

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=wM1sKwW_Ogk eto malko poveche za hubaviq jivot tam
  • 142 ха познай кой е???

    0 0 Отговор

    До коментар #140 от "Veni":

    Ти си платено човече! Което всъщност е много по-добре от това което си мислеха другите във форума че нещо си мръднал с мозъка. Но скоро ще ти секнат парите поради кризата.
  • 143 Veni

    0 0 Отговор
    хахаха само слабите, които няма какво да кажат нападат по този начин. Не се тревожи за моите пари
  • 144 Veni

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=YlXWIuO7CVs ето какво защитавате
  • 145 Veni

    0 0 Отговор
    приключвам спорът с вас.....казват в спорът се ражда истината, но не и в спор, в който тези с които спориш нямат съвест и морал, няма и какво ценно да се научи от вас.
Новини по държави: