17 Януари, 2013 16:27 1 629 0

В Италия разбиха канал на българин за трафик на дрога

  • италия-
  • дрога

Най-малко 11 души са били арестувани при акция на италианската полиция срещу канал за трафик на дрога в Италия, съобщава в. „Ил Джорно“.

Престъпната група е била ръководена от българина, представен като Костов Иванов. Не се съобщават допълнителни данни за него. Той е организирал канал за внос от Испания в Северна Италия на марихуана, хашиш и кокаин.

При проведената операция е била задържана кола с 130 кг. марихуана и хашиш, която е била предназначена за доставка в Ломбардия и Тоскана.

Полицаите смятат, че ръководената от българина банда е имала връзки с клана от Ндрангетата Факинери и влиятелното семейство на Чиро Марина в Калабрия.

През последните месеци мафията пренасочи трафика на дрога чрез Стария континент в опит да се избегнат засилените патрули в Средиземно море. Преди седмици италиански съд осъди на 20 г. затвор трафиканти на наркотици от Испания. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: