Last news in Fakti

22 Април, 2021 22:41 1 683 6

Европа постепенно разхлабва мерките

  • европа-
  • разхлабване на мерките-
  • пандемия-
  • напредък-
  • коронавирус

Западните страни имат напредък в борбата с пандемията

Европа постепенно разхлабва мерките - 1
Снимка : Shutterstock

Европа започва да облекчава противоепидемичните ограничения, докато програмите по ваксинация протичат в по-добри темпове, предава „Блумбърг“.

От следващия понеделник Италия ще разхлаби мерките, като примера ѝ ще последва Гърция в началото на май, а Германия планира облекчения за имунизираните срещу вируса. Очаква се френския премиер Жан Кастекс да обяви какви ще бъдат следващите стъпки на Франция, като има вероятност да бъдат премахнати част от ограниченията за пътуване и хранене на открито.

Въпреки бавния темп на ваксинация, в Западна Европа започна да се забелязва подобрение в борбата ѝ с пандемията, която отне животите на над 640 хиляди души в целия континент.

„Докато доставките на нови дози се увеличават, Германия може да бъде в състояние да премахне приоритетността на ваксинацията до юни, което е стъпка, която ще доведе до това хора от всички възрасти да могат да бъдат ваксинирани“, заяви здравния министър Йенс Шпан, цитиран от „България Он Еър“.

Поради намаляващият брой на заразени в Италия, правителството на министър-председателя Марио Драги възстанови свободното пътуване между регионите с по-нисък риск, като посещаването на територия с по-висока заболяемост ще може да се случва при определени условия – чрез ваксинационен паспорт. Според новите правила баровете и ресторантите на открито също ще бъдат отворени.

"Във Франция ограниченията при пътувания между регионите ще бъдат премахнати на 3 май, четири седмици след обявяването им от президента Еманюел Макрон. Но вечерният час между 19 часа и 6 часа сутринта ще остане в сила", подчерта говорител на правителството.

"В началото на май Гърция ще разреши храненето на открито преди отварянето на страната за чуждестранни туристи в средата на месеца“, коментира в сряда премиерът Кириакос Мицотакис.

Туризмът е една от най-важните индустрии в страната. За да се ускори имунизацията, Гърция ще започне да поставя неизползваните дози от ваксината на AstraZeneca на хора между 30 и 39 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    15 3 Отговор
    Освен да срутят икономиките и да психясат хората т.н. "западни държави" нищо друго не постигнаха освен, ако не броят за "успех" отнетите свободи и контрол над овчедушните човеци !
  • 2 Boko model

    6 7 Отговор
    Няма що, голяма новина. В България - една от държавите с най-висока смъртност в ЕС и в света. Правителството на герб охлаби мерките мнооого отдавна. Само за справка - Турция в момента има около 33 000 жертви на ковид в момент на пик с 60 000 заразени в момента. Турция има около 13 пъти по-голямо население от нас. А в България жертвите на ковид вече са над 15 000. Имаме много лошо здравеопазване, факт...

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Boko model":

    Да при 80 %надписан ковид, заради парички лекарите милионери станаха, знам за 4 случая на 100% с фатален край нямащи нищо общо с ковид и грип ама писани в графа ковид
  • 4 Много ясно

    5 0 Отговор
    Всичко вьрви по план.Целта я знаят и децата да ни Ваксинират .
  • 5 Дед

    3 0 Отговор
    В Германия затяга мерките. Меркел съвсем изкукуригва. Народа деградира.
  • 6 Госあ

    0 3 Отговор
    Доколкото ми е известно от западните държави единствено Австралия и Нова Зеландия се справят с пандемията. Дръжте простолюдието изкъсо, щото пак ще мрат.