Last news in Fakti

28 Април, 2021 16:34 1 007 0

Пожар в незаконен хостел в Рига уби 8 души

  • латвия-
  • пожар-
  • незаконен-
  • жертви

Документите на жертвите са изгорели и ще са необходими ДНК тестове, за да бъдат идентифицирани

Пожар в незаконен хостел в Рига уби 8 души - 1
Снимка : Shutterstock

Избухнал пожар тази сутрин в незаконен хостел в центъра на латвийската столица Рига причини смъртта на осем и рани девет души, съобщи противопожарната служба, предаде Би Би Си.

По обяд пожарът е бил ликвидиран. Изгоряла е площ от 250 квадратни метра, съобщи противопожарната служба в „Туитър“. Евакуирани са 24 души.

Зам.-началникът на латвийската полиция Андрийс Гришинс каза пред журналисти, че след смъртоносния пожар полицията е започнала разследване, но още няма заподозрeни.

Документите им също са изгорели, каза Гришинс. Според него ще са необходими ДНК тестове, за да се установи самоличността на жертвите.

По думите на зам.-началникът на противопожарната служба Мартинш Балтманис хостелът е бил в незаконно преустроена жилищна площ, в която е имало 30 малки помещения. Според местни жители, цитирани от латвийски медии, обектът е бил посещаван от наркомани и алкохолици.

Вътрешният министър Сандис Гиргенс сподели, че от януари насам пожарникарите не са имали достъп до мястото за извършване на редовни инспекции на безопасността на сградата.

Още преди пожара властите са били взели решение да затворят хостела заради жалби, че там се извършва незаконна дейност, но то не е било изпълнено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: