28 Януари, 2013 09:49 1 394 0

Спасиха бебе с хеликоптер от наводненията в Австралия Видео 18+

  • австралия-
  • наводнения
Спасиха бебе с хеликоптер от наводненията в Австралия Видео 18+ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко трима души са се удавили, а стотици са без дом след като незапомнени наводнения, причинени от проливните дъждове, заляха австралийският щат Куинсленд, предаде Би Би Си.

Първоначално се говореше за две жертви, но полицията откри тялото на възрастен мъж отишъл да провери яхтата си край Бундабърг.

Само самоотвержната реакция на спасителни екипи с хеликоптери спасиха бебе от придошлите води (виж видеото).

В щата Куинсленд бяха открити телата на двама загинали – единият в Брисбейн, а другият – в Гимпи.

Губернаторът на Куинсленд Кемпбъл Нюман посочи, че в резултат на тропическия циклон „Освалд” четири града са силно наводнени, като в Бундабърг около 1200 къщи са под водата и най-малко 30 души са блокирани и се намират на покривите на своите домове. „Тази сутрин ще се опитаме да спасим тези хора”, подчерта Нюман.

Щети са нанесени от придошли реки и в други градове. 18 души са спасени с хеликоптери от покривите на домовете им в Бундабърг, с население 98 000 души.

Кметът на града Мол Фореман обяви масова евакуация.

Премиерът на Австралия Джулия Джилард изказа своите съболезнования на семействата на жертвите. Тя не пропусна да припомни, че сегашните наводнения и скорощните суши са следствие на промените в климата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: