Last news in Fakti

2 Юни, 2021 15:49 1 590 3

В Египет задържаха бразилец заради сексуален тормоз

  • инстаграм-
  • вербален сексуален тормоз-
  • гневни реакции-
  • задържан-
  • бразилски лекар

Видеоклип показва как мъжът се подиграва и отправя вербални сексуални нападки към жена

В Египет задържаха бразилец заради сексуален тормоз - 1
Снимка: Shutterstock

Египетската прокуратура нареди задържането на бразилски гражданин, който беше арестуван заради вербален сексуален тормоз, съобщи изданието Egypt Today, предаде БТА.

Мъжът, който се оказа известен бразилски лекар и популярна личност в социалните мрежи, ще бъде задържан за четири дни, за да се проведе разследване. Той е обвинен в нарушаване на ценностите на египетското семейство и на личната неприкосновеност на жертвата, както и в използването на социални медии за извършването на тези престъпления.

Публикуваният в Инстаграм видеоклип показва как мъжът се подиграва и отправя вербални сексуални нападки към жена, която продава папируси на пазар в Луксор. Жената се усмихва, показвайки сувенирите, без да разбира казаното от него на португалски език.

Видеото предизвика вълна от гневни реакции както в Бразилия, така и в Египет.

Египетската държава криминализира сексуалния тормоз през 2014 година, като предвидените в закона наказания включват лишаване от свобода от шест месеца до три години и парични санкции. Миналата година парламентът прие закон, който гарантира анонимността на жертвите на сексуални нападения и тормоз, за да ги окуражи да подават сигнали до полицията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жива да не бях

    12 0 Отговор
    Излязъл завалията о Амазонската джунгла, но джунглата от него не излязла!
  • 2 кака

    1 2 Отговор
    Как искам и аз някой да ме заплаши сексуално...

    Коментиран от #3

  • 3 Папая

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "кака":

    Чи кой плаши кучи с кокал?