Last news in Fakti

4 Юни, 2021 15:00 2 280 9

„Росатом" подписа важно споразумение

  • росатом-
  • русия-
  • атомна енергетика-
  • schneider electric-
  • споразумение-
  • меморандум

„Росатом” обединява активи в енергийния сектор, машиностроенето и строителството

„Росатом" подписа важно споразумение - 1
Снимка: Shutterstock

Schneider Electric и „Росатом“ сключиха споразумение за удължаване на Меморандума за разбирателство между двете компании от 2015 година. Документът бе подписан на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Освен удължаване на срока на партньорство за следващите две години, корпорациите разширяват сътрудничеството си в редица направления, включително в областта на устойчивото развитие, реализацията на съвместната електротехническа продукция на чуждестранни неядрени пазари, развитието на системи за съхранение на енергия, интелигентни решения, адитивни технологии и други.

„Росатом” обединява активи в енергийния сектор, машиностроенето и строителството. Стратегията ѝ е да развива нисковъглеродно производство на електроенергия, което включва и вятърната енергия. Руската корпорация се нарежда на първо място в света по брой изграждани атомни електроцентрали - 35 енергоблока в 12 държави са на различни етапи на изпълнение. Целта на Schneider Electric е да помогне на компаниите да се възползват максимално от енергията и ресурсите, обединявайки прогреса и устойчивото развитие. Тази концепция се нарича Life Is On. Мисията на Schneider Electric е да бъде цифров партньор за устойчивост и ефективност.

„Доволни сме, че сътрудничеството с „Росатом“ продължава и обхваща все повече области. Последните години бяха продуктивни за нашите компании и се надяваме, че новият етап от съвместната ни работа ще е белязан от още постижения. Възможността за сътрудничество в областта на устойчивото развитие е особено важна за нас. Schneider Electric има богат опит в тази сфера и когато го комбинираме с иновациите на „Росатом“, можем да допринесем значително за опазването на околната среда “, коментира Йохан Вандерплаеце, президент на Schneider Electric в Русия и ОНД.

„Високо ценим резултатите от работата с Schneider Electric и сме уверени, че нашите компании имат голям потенциал за сътрудничество в нови бизнес направления. За нас в „Росатом“ това е един от стратегическите приоритети. Вече постигнахме забележителни успехи при широка гама от продукти, включително адитивни технологии, вятърна енергия, съхранение на енергия, решения за градската среда, логистични услуги. Убедени сме, че чрез съвместните усилия с нашите партньори ще можем да развиваме иновациите в полза на устойчивото развитие “, заяви генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Итар Тас

    1 2 Отговор
    Съобщи Факти.
  • 2 Шнайдер

    12 1 Отговор
    е френска компания. За тях санкциите срещу Кремъл не важат.

    Коментиран от #7

  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    14 0 Отговор
    Мученето отвъд „голямата локва” може да започне...

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Всичко е пунта мара

    2 8 Отговор
    Безмислени економ форум
  • 5 1944

    0 7 Отговор
    росгръматом плати милион рубли за платената публикация
  • 6 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    То отдавна е започнало още със назначението на германци и австрийци в газпром сега и рос атом, руснака се развива обора затъва,чак почнаха и мерцедеси да сглобяват
  • 7 Сигурен

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шнайдер":

    ли си, защото имената на фирмата и това на шефът й са немски?
  • 8 Европеец

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Рашките клекнаха ,свършиха парите и се молят на западни компании за помощ Продават де що имат за каквито и да е пари само да не са рубли
    Санкциите те ги убиха

    Коментиран от #9

  • 9 всъщност

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Европеец":

    руснаците излезнаха отндоларовата зона и са неппбедими на цена, ходи намери инжинер с нивото на руснаците да ри бачка за 20 бона долари и да е супер хепи. за бачкаторите дето са на 500 долара и са ултра добри. хайде посочи ми по-изгодни условия за високотехнологични производства.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания