Last news in Fakti

13 Февруари, 2013 17:28 848 1

Папата даде публична аудиенция при оттеглянето си

  • бенедикт xvi-
  • папа
Папата даде публична аудиенция при оттеглянето си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два дни след като папа Бенедикт XVI обяви, че се оттегля в края на февруари, той се появи за първи път на обществено място, предаде Ройтерс.

Той прие на традиционната обща аудиенция близо 8000 богомолци. При влизането на папата в зала „Папа Павел VI“, той беше приет с бурни аплодисменти, скандирайки името му.

Бенедикт XVI изглешдаше видимо уморен , коментират световните агенции.

Пред богомолците папата обясни, че се оттегля по своя собствена воля в името на доброто на църквата и ги призова да се молят за нея.

По-късно днес на Пепеляна сряда, следваща Блажния вторник и бележеща началото на великденските пости за католиците, папата ще отслужи литургия в базиликата "Свети Петър".

Първоначално тя трябваше да бъде в малка църква в Рим, но се очаква, че новината за оттеглянето на Бенедикт XVI ще привлече на нея много по-голяма аудитория, поради което беше променено мястото й.

Бенедикт XVI ще се посвети на молитвите, но физически ще остане в самото сърце на Ватикана. Манастирът Mater Ecclesiae в момента се ремонтира и след изненадващата оставка на папата ще му предложи сериозен четириетажен дом, снабден с параклис в модерен стил, градина и тераса на покрива с гледка към Рим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    попеее ицето що не е така дашен и към бедните миряни?????????и тва ако не е мафия и световен терорист в расо та на
Новини по държави: