Last news in Fakti

10 Юли, 2021 09:11 3 671 8

Байдън уволни Сол

  • джо байдън-
  • андрю сол-
  • уволнение

Той се раздели с комисаря по социалното осигуряване Андрю Сол

Байдън уволни Сол - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът Джо Байдън уволни в петък комисаря по социалното осигуряване Андрю Сол, след като той отказа да подаде оставката си, разкри Си Ен Ен. Телевизията отбелязва, че президентът сам е поискал от Андрю Сол да се оттегли сам.

Байдън беше поискал двамата най-висши служители в Администрацията за социално осигуряване да подадат оставките си, каза представителят на Белия дом пред Си Ен Ен, но само Сол отказал. Заместник-комисарят Дейвид Блек се съгласил да подаде оставка.

"Откакто встъпи в длъжност, комисар Сол подкопа и политизира социалноосигурителните обезщетения за хора с увреждания, прекрати политиката на агенцията за дистанционна работа, използвана от до 25 процента от нейните служители, не поправи връзките на агенцията със съответните федерални синдикати на служителите, включително в контекста на COVID- 19 планиране на безопасността на работното място, намалена защита на надлежния процес за обжалване на обезщетения и предприети други действия, които противоречат на мисията на агенцията и политическия дневен ред на президента ", каза служителят на Белия дом.

Президентът назначи Килоло Киджакази за временно изпълняващ длъжността комисар, докато се извършва номинацията на нов комисар и заместник-комисар.

В момента тя е заместник-комисар по политиката за пенсиониране и инвалидност в Администрацията за социално осигуряване. Преди тази длъжност тя работи като стипендиант в Урбанския институт, програмен ръководител на Фондация Форд и старши политически анализатор в Центъра за бюджетни и политически приоритети.

Тя е доктор по публична политика и е ръководила и участвала в изследвания по отношение на социалното осигуряване, расовата справедливост, икономическата сигурност и пенсионната сигурност.

"Вашингтон пост" пръв съобщи за уволнението на Сол.

Шестгодишният мандат на Сол трябваше да изтече едва на 19 януари 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    9 1 Отговор
    Байдън уволнил Андрю Сол. Ще си назначи някой Андрю Захар.
  • 2 Съединените щати

    11 3 Отговор
    Гледат от нас и започнаха да изчегъртват Тръмпистите
  • 3 жоро

    12 1 Отговор
    Типично англосаксонско име на заместника: Килоло Киджакази
  • 4 ARGON

    8 1 Отговор
    Бидонът прие юдаизма и бе приет в елитния еврейски клуб на глобалистите.
  • 5 Мумията се завръща

    7 1 Отговор
    винаги като Мумия,вадете кърпичките..
  • 6 0044

    0 2 Отговор
    Утре чакаме победа от Лондон. Фланелните ги изкупили. Дай Боже. Стискаме им палци, За Победата!!!!!
  • 7 Вуте

    0 0 Отговор
    Да земе Сачева сега е свободна
  • 8 Жоро макето

    0 0 Отговор
    Байдане вземи Сачева,Деси от Дулово и Караянчева тия са в пакет тъпи КП за там стават