Last news in Fakti

30 Юли, 2021 06:00 1 728 12

Американски законопроект признава реалните граници на Тайван

  • граници-
  • тайван-
  • един китай-
  • законопроект

Според вносителите с това предложение се отхвърля лъжата за „Един Китай“

Американски законопроект признава реалните граници на Тайван - 1
Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на САЩ прие в сряда законопроект за разходите за чуждестранна помощ с поправка, забраняваща използването на карти, изобразяващи Тайван като част от Китайската народна република.

Тайпе Таймс информира, че изменението е внесено от петима републикански представители - Том Тифани, Стив Чабот, Скот Пери, Кат Камак и Майк Галахър – и че е прието единодушно в пакет с десетина други изменения.

„Това е здрав разум“, защити предложението Тифани в Камарата. „Както всички знаем, Тайван никога не е бил част от комунистически Китай. Тайванският народ избира свои лидери, изгради свои въоръжени сили, провежда собствена външна политика и поддържа свои собствени международни търговски споразумения.“

„По всички стандарти Тайван е суверенна, демократична и независима държава“, допълни той. „Всички твърдения за обратното са просто неверни.“

Тифани каза на колегите си, че САЩ трябва да изоставят нечестната си политика „Един Китай“, която се опира на „фалшивия аргумент на Пекин, че Тайван е част от комунистически Китай“.

Въпреки че според вносителите законопроектът не може да постигне директно тази цел, то „поне ще признае реалните граници на картите, с което ще спре да се увековечава лъжата „Един Китай“.

Пълният законопроект за разходите, озаглавен „Закон за бюджета на Държавния департамент, външните операции и свързаните с тях програми за 2022 г.“, беше приет с 217 срещу 212 гласа в Камарата на представителите. За да влезе в сила престои предложението да бъде гласувано от американския Сенат. Ако бъде одобрен и от горната камара, следва да бъде подписан и от американския президент Джо Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорж

    15 10 Отговор
    Не е тяхна работа да признават или не граници на чужди държави особено когато са на хиляди километри от самите тях.
    Никой не ги е упълномощил.

    Коментиран от #3

  • 2 оня с коня

    2 11 Отговор
    След одобряване на Проектозакона от всички Амер. Инстанции за признаване на Тайван като Самостоятелна държава,няма НИКАКВИ ПРЕЧКИ САЩ да позиционират СВОИ БАЗИ там което значи на практика че Китай ПРИКЛЮЧВА със Провокациите си и следва да стои на "Санитарно разстояние".

    Коментиран от #4

  • 3 Ан тидебил

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Жорж":

    Духа го пе дал
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Муйо Уйов

    11 3 Отговор
    И "тайванският" народ вероятно говори на "тайвански" език, а не на китайски? Следващият им законопроект ще е за "македонския" език и "народ", ликуй Зайо!

    Коментиран от #7

  • 6 Муйо Уйов

    5 2 Отговор
    И "тайванският" народ вероятно говори на "тайвански" език, а не на китайски? Следващият им законопроект ще е за "македонския" език и "народ", ликуй Зайо!
  • 7 Груйо

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Муйо Уйов":

    Много елементарна логика, то и австрийския народ говори немски, но Германия не се е юрнала да им налага санкции и плаши с окупация всяка седмица. Тайванците не искат комунизъм, богати са, имат армия, независими са и си искат демокрацията.
  • 8 Землянин

    1 5 Отговор
    Пак драма за родния комунист. Още много ще плачете 🤣

    Коментиран от #11

  • 9 К Георгиев

    4 0 Отговор
    Така значи за Тайван може , а за Крим не . Странно нещо е демокрацията ! Че те така утре ще признаят Пиринска Македония за Северно Македонска , Лудогорието и Родопите заедно със Сакар за Турска , Дунавската равнина за Румънска , Западните покрайнини за Сръбски а Централна България за Ромска.
  • 10 Иван

    2 0 Отговор
    Тези сатанисти също така да споменат, че повечето евреи, живеещи в Израел, са фалшиви евреи.
  • 11 temerut

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Землянин":

    Хич няма и да плаче!Хитлер не разбра,че да се воюва на два фронта е пагубно.Срещу силен Китай и ядрена Русия САЩ ще си счупят зъбите,а това не е повод за сълзи.
  • 12 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ОБАЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЛУЖАТ СРЕЩУ КИТАЙСКИТЕ ВОЙНИЦИ В РЕГИОНА И ТАЙВАНЦИТЕ - 95% КИТАЙЦИ ИРОНИЧНО СЕ ПОДСМИХВАТ !!!!!!!!!!!!!!