Last news in Fakti

7 Август, 2021 11:02 1 200 9

Белият дом: 50% от американците са ваксинирани срещу COVID-19

  • ваксинирани-
  • американци

Четири поредни седмици средният брой на хората, които се ваксинират всеки ден, се е увеличил, каза в четвъртък и COVID координаторът в Белия дом Джеф Зиентс

Белият дом: 50% от американците са ваксинирани срещу COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Половината от населението на САЩ вече е напълно ваксинирано срещу COVID-19, броят на ваксинациите нарастват в отговор на разпространяващия се щам Делта, съобщи Белият дом в петък, предава „Франс24“.

„50% от американците вече са напълно ваксинирани. Продължавайте!", написа в туит Сайръс Шахпър, която отговоря в Белия дом за COVID данните.

Това означава, че над 165 млн души са получили или двудозовата ваксина „Модерна“ и „Пфайзер“, или еднократната „Янсен“.

Прагът на половината от всички напълно ваксинирани възрастни американци бе достигнат в края на май. Шахпър заяви, че седемдневният брой на нововаксинираните е нараснал средно с 11 % спрямо миналата седмица и с 44% през последните две седмици.

Четири поредни седмици средният брой на хората, които се ваксинират всеки ден, се е увеличил, каза в четвъртък и COVID координаторът в Белия дом Джеф Зиентс.

САЩ са най-тежко засегнатата нация от пандемията с 615 000 смъртни случая. Байдън настоява американците да се ваксинират, откакто встъпи в длъжност през януари.

Програма за ваксинация пораждаше надежди за връщане към някакво подобие на нормален живот това лято, но планът не се реализира поради новопоявилата се мутация „Делта“.

След пика си през април броят на новите ваксинации рязко спадна. Рязко се увеличиха ежедневните случаи на новозаразени, починали или хоспитализации, а градове като Ню Йорк и Лос Анджелис наложиха нови ограничения, като например документи за ваксиниране за влизане в закрити заведения като ресторанти и фитнес зали.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паси

    4 26 Отговор
    Ваксинацията трябва да е задължителна, както предпазните колани в колите

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Браво

    15 4 Отговор
    Взели са си чиповете. Предстои програмирането.
  • 3 хмм

    11 3 Отговор
    Безмозъчни американци. Всеки си плаща за грешките.
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Паси":

    Но при дефектни колани производителят, носи отговорност ! А при "ваксините" - НЕ !
  • 5 Рошко

    13 0 Отговор
    На евреи и кравари не вярвам ,затова ли ни заливат с медийна помия че уволняват неваксинирани служители
  • 6 ARGON

    12 0 Отговор
    Горките наивни овце. Сам да си плащаш отровата, която ще те убие е перверзия. Тази съмнителна субстанция официално не е призната за ваксина и не й се разрешава патент в САЩ. Само еврейските медии тръбят с все сила, че уж била некаква си ваксина. Баламосването на гоите върви под пълна пара.
  • 7 ARGON

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Паси":

    Подарявам ти и моите ваксини. Можеш да се боцкаш през ден докато ти окапят месата.
  • 8 Сандо

    6 0 Отговор
    Расте броя на ваксинираните,расте броя на заразените.Кой ще изработи зависимостта?
  • 9 хехехе

    3 0 Отговор
    И докато ваксинират другите 50% миналите 50% пак ше требва да ги ваксинират