Last news in Fakti

26 Август, 2021 17:50 1 140 4

EС завърши евакуацията на своите дипломатически сили в Кабул

  • евакуация-
  • дипломати-
  • афганистан-
  • петер сано

Изключение правят малка група дипломати, които осигуряват евакуацията в страната

EС завърши евакуацията на своите дипломатически сили в Кабул  - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз е успял да евакуира целия си дипломатически персонал в Афганистан, с изключение на група дипломати, които координират евакуацията от страната. Това съобщи представителят на външната политика на Европейския съюз Петер Стано, информира ТАСС.

"Що се отнася до персонала на мисията на ЕС, те са изведени от Кабул, с изключение на много малка група, която осигурява евакуацията. Изведохме и около 400 местни служители (граждани на Афганистан), включително техните семейства", каза той.

Стано не предостави допълнителна информация за останалите дипломати от ЕС в Кабул.

"Те ще бъдат там толкова дълго, колкото е необходимо, докато евакуацията продължава. Те работят във враждебна среда, така че няма да разкриваме повече информация за тази група", посочи представителят на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Udw

    0 0 Отговор
    Талибаните са казали, че всички депутати ще бъдат нанизани на уличните лампи. А другите „ятаци“ ще бъдат пребити с камъни.
  • 2 Не знам кой и какъв съм

    2 0 Отговор
    "Евакуация в Кабул" или от Кабул? Дипломатите са ги евакуирали в Кабул? Журналистика не се ли влиза в университетите с български език? Не го разбирам вече този език. По националните осведомителни средства тече реклама за ".....подкаст ....". Питах баба си и тя ми разясни. Това е дума турцизъм, останала от "робството" .
  • 3 Афган

    2 0 Отговор
    Д.жендърите панически бягат водени от хамкриканскилешояди.Остават дип мисиите на Русия, Китай и Турция. Ех тези европейски и задокеански ценности
  • 4 Това е бягство,

    1 0 Отговор
    а не евакуация .
Новини по държави: