Last news in Fakti

3 Септември, 2021 15:23 1 749 21

Курилските острови ще предлагат различни данъчни стимули

  • данъчни стимули-
  • доходи-
  • източен икономически форум-
  • владимир путин-
  • курилски острови

На територията на Курилите ще функционира свободна митническа зона, което ще облекчи съществено вноса на стоки и оборудване и износа на готови продукти

Курилските острови ще предлагат различни данъчни стимули - 1
Снимка: БГНЕС

На Курилските острови ще бъде създаден безпрецедентен набор от предимства и бизнес стимули, включително освобождаване за срок десет години от ключови данъци върху доходите и имуществото, данъци върху земята и транспорта. Това заяви руският президент Владимир Путин на пленарната сесия на Източния икономически форум, съобщи ТАСС, предаде Actualno.

„Трябва да създадем конкурентни условия, за да работят нашите партньори. Това означава, че параметрите на данъчната тежест, цената на заемния капитал, скоростта и качеството на публичните услуги за бизнеса, които са в сила тук, трябва да са глобално конкурентни”, подчерта той.

Путин уточни, че става въпрос за компании, които не просто са регистрирани на Курилите, а и реално работят в региона, строят сгради, предприятия, наемат служители.

За такива компании застрахователни премии ще бъдат намалени със 7,6% също за срок от 10 години. Освен това на територията на Курилските острови ще функционира свободна митническа зона, което ще облекчи съществено вноса на стоки и оборудване и износа на готови продукти. Според руския държавен глава, в рамките на тази зона няма да се начислява и ДДС, "докато стоките не напуснат територията на Курилските острови".

Путин уточни, че режимът няма да бъде валиден за всички видове дейности. Изключение ще бъде посредническата дейност, производството на акцизни стоки, добивът и преработката на въглеводороди, както и уловът на ценни водни биоресурси, тъй като това са високодоходни бизнеси.

От данъчните облекчения ще могат да се възползват не само руските, но и чуждестранните инвеститори, включително японските.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами така е

    34 3 Отговор
    Бачкат рашаните-бачкат и се развиват...А ние вече 3 десетилетия чакаме светлото евро-атлантическо бъдеще!!!
  • 2 Пеко Таков

    25 3 Отговор
    Намека е ясен.Путин дава сигнал на японците,че ще могат да инвестират,като по-този начин се опитва с един изстрел да уцели два заека.Да парира японските претенции към Курилите,като им даде икономически преференции и възможност да правят бизнес.

    Коментиран от #4

  • 3 с две думи

    8 2 Отговор
    Путя разрешава на японските инвеститори да стъпят на Курилите.

    Коментиран от #13

  • 4 Госあ

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пеко Таков":

    Японците ги интересува най вече акваторията и риболова. Ако отстъпи и със съвместно ползване на акваторията, може би ще се разберат. А ако се разберат,ще бъде добре и за Япония и за Русия и не толкова добре за сащ и Китай.

    Коментиран от #5

  • 5 Ерец

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Очаквай острата реакция на Токйо . Само преди два дни споменаха , че очакват със загриженост какво ще каже В.Путин за Северните територии. Това едно , и друго защо ли този път на форума Япония не е поканена за участие било то с посещение на място или виртуално !? Както и да е по - важното е просперитета на JapanUSAlliance!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В е л и к и я

    5 15 Отговор
    Тия ватенки май не познават японците и голко са горд народ ...! Ако имаха акъл в главата щяха да разберат че много повече ще спечелят ако им върнат островите отколкото да се чудят кви глупости да мислят които никой не го интересува ...! Японските специалисти и високи технологии щяха да вдигнат руската икономика на най високи нива , а това означава качество и сигурност ... ! Но имперските амбиции гарнирани с много алкохол пречат на правилното мислене ...!

    Коментиран от #10

  • 8 Да знаеш

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ерец":

    ТокЙо - браво, голям си, да не довършвам, ти си знаеш!
  • 9 Въпрос

    4 16 Отговор
    А Путин какво търси на Курулските острови, които са изконна японска територия.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 От страни

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "В е л и к и я":

    Меого горд - слугуват на тези дето са им хвърлили бомбите и се изнасилват наред. Императора Хирохито се обърна в нроба от такава гордост.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 От страни

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Въпрос":

    Не знам на Курулскита а на Курилските знам - те са на Русия, трана победителка, като воена плячка. А по рано не са били на японита а са били на айните, когото японците изтрепаха до един.
  • 13 246

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "с две думи":

    Те и преди стъпваха, не само на Курилите, а навсякъде в Русия, където намеря ват да правят бизнес..
  • 14 В е л и к и я

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "От страни":

    Твоята Червена армия ги нападна в гръб и изби не по малко отколкото двете бомби при все че Япония зае неутралитет когато в Кремъл се сменяха памперси ежечасово в първите месеци на ВСВ и не ги нападнаха в гръб а можеха и беше много просто , а и бяха длъжни според договорката в пакта ...! И запомни добре че ако руснаците имаха първи бомбата щяха и те да е използват и то много повече пъти ...! Като японците са нападали вероломно и коварно да си сърбат попарата ...! И къкво щеше да е икономическото състояние и просперитет на Япония ако целуваха руските задници а не американските след войната до сега ...!

    Коментиран от #16

  • 15 Путин

    3 1 Отговор
    От островите давам само първите три букви!
  • 16 Дядя

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "В е л и к и я":

    Изби войници и не в гръб, армиите бяха една срещу друга! Първи се пробваха гейшите при Халхин гол през 1939г. ама не им стана номера!

    Коментиран от #17, #21

  • 17 В е л и к и я

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Дядя":

    Вие сте едни заблудени нещастници и ще сте си останете такива , който възхвалява ватенките щя живее като тях .. в мизерия ...Хирохито не само че не го съдиха а си остана имератор , и гостува в Белия дом на и Никсън...Я си помислете същото с Хитлер ....! Много е лесно да нападаш когато виждаш че противникът ти е слаб ....! И нещастник .. запомни ... В ГРЪБ ....!Аз сега ще си хапна варена ярешка глава , от млечно яре ... мисля да започна с очите ...! А ти ще ядеш .. къкво нещастник ....! Да ... това ще ядеш с това мислене ...!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Дядя

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "В е л и к и я":

    Гейшо, ако кажеш адреса си идвам за вечерята. Ще нося виме от...бик, не започвай с очите, ще ти трябват да ги цъклиш!
  • 19 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "В е л и к и я":

    Ако Хитлер не беше се самоубил дали щяха да го съдят? А? Какви ги говоря? Ей такива ги говоря : Хирохито не беше съден; Манерхайм не беше съден; крал Михай не беше съден ... Воювали срещу Москва, но Москва не пожела да бъдат съдени. Американците са изненадани защо Сталин не пожела Хирохито и другите изобщо да бъдът съдени. Сталин е полубожество, абсолютен монарх, другите - също! Другите са -братовчети- на Сталин, а братовчедите не се съдят, монарсите на съд не подлежат.
  • 20 SONY

    1 0 Отговор
    Завчера един преплува до Япония от тия облекчения .
  • 21 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дядя":

    Квантунската армия е разположила 40 дивизии, отсреща Москва има 34. Паритет. И тишина. Москва ИЗТЕГЛЯ СВОЯТА ВОЙСКА. На другия ден е ... 7 декември 1941. А? Каква излиза тя? Това защо не се коментира?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания