Last news in Fakti

7 Март, 2013 12:14 1 784 0

Папа с бейзболна шапка

  • бенедикт xvi

Оттеглилият се от папския престол Бенедикт XVI беше заснет от италианското сп. „Чи“ да се разхожда из градините на замъка Гандолфо с бейзболна шапка.

По протокол Йозеф Ратцингер беше облечен в запазена за бившия му статут бяло расо. В. „Дейли мейл“ припомня, че Бенедикт XVI не за първи път носи бейзболна шапка. По време на лятната си почивка през 2010 г. Почетният папа беше заснет да носи бяла бейзболна шапка.

Междувременно кардиналската колегия в Рим предстои да избере наследник на Бенедикт XVI този месец.

Във Ватикана започнаха предварителните срещи преди събирането на Конклава, който трябва да избере нов папа. Кардинали от целия свят пристигнаха в Рим за срещи преди вота за нов глава на Римокатолическата църква.

Първите разговори преминават под председателството на кардинал Анджело Содано. Целта на предварителните срещи е да се обсъдят основни проблеми, засягащи църквата, и да могат кардиналите от цял свят да се запознаят един с друг.

Консултациите трябва да помогнат за по-лесен избор на наследник на оттеглилия се Бенедикт ХVІ.

Кардиналите ще заседават в Новата синодална аула, където обикновено се провеждат заседанията на епископите, както и най-различни конференции, организирани от Светия престол.

Основна цел пред кардиналите е да изберат нов папа пред католическия Великден, който тази година е на 31 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: