4 Октомври, 2021 10:41 1 596 4

Начало на академичната година в Гърция: маски, сертификати, тестове

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Почти всеки ден има протести срещу строгите мерки и задължителното ваксиниране в студентските градове на страната

Начало на академичната година в Гърция: маски, сертификати, тестове - 1
Снимка: shutterstock

Начало на академичната година в Гърция започва с маски, сертификати и отрицателни тестове.

Част от висшите учебни заведения отложиха началото на учебната програма, за да създадат система по контрол на мерките.

Нямат право да посещават учебните занятия студенти без сертификат за ваксиниране или документ за преболедуване на коронавируса, се посочва в наредбата на министерството на образованието. Неваксинираните се задължават да представят два пъти на седмица отрицателни тестове.

Ректорите на част от университетите заявиха, че отлагат началото на академичната година, за да се подготвят с екипи по контрол на мерките.73% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на здравеопазването.

Преподаватели и студенти не желаят да продължат дистанционно обучението поради неефективност, заявяват от студентските съвети.

В същото време пожелали анонимност студенти съобщават пред медиите, че срещу 200 евро чрез социалните мрежи са си закупили сертификат за ваксиниране. Полицията започна разследване.

Почти всеки ден има протести срещу строгите мерки и задължителното ваксиниране в студентските градове на страната.

Министърът на образованието Ники Карамеос днес отново потвърди, че антиковид мерките ще се спазват във всички висши учебни заведения, а при нарушения ще се налагат административни санкции и глоби.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даскал Боцко

    5 9 Отговор
    В България пък никой не може да накара даскалите да се ваксинират. А те не щат, щото ако се ваксинират ще трябва да ходят на работа. А така им е по-добре. Заплатката си върви, частните уроци, па и на село има какво да се гледа.
    А че онлайн обучението е неефективно, то се знае, ама е неефективно за децата Ви, не за даскалитета!

    Коментиран от #4

  • 2 Честно казано

    16 1 Отговор
    Ако имах възможност да избирам къде да живея последните 2 години със сигурност нямаше да е Гърция заради безмислените им мерки, а сега още повече. Не бих искал да излизам с смс-и, да ходя с маска на плаж и какво ли не още, а сега с този напън за ваксинации съвем. Досега полза от всичко това не се видя.
  • 3 Мдааа....

    11 0 Отговор
    Гърците тотално ги поробиха със новия европейски пандемичен ред.Дори на автобус не можеш да се качиш ако не си регистриран дистанционно със тест или серфитикат.Там нещата са като по времето на Хитлер.Неваксинираните ги отритват или им съдират кожите със тестове.Мицотакис със неговата криворазбрана демокрация превърна народа в овце.Французите също Макрон ги пречупи.Казано кратко и ясно изтъргуваха родината.Продадоха ,измениха култура, идеали само и само да станат послушници на ЕС.
  • 4 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даскал Боцко":

    Copy paste,какво ли де учат децата освен да копират и следват родителите си,всичко живо се ръководи от нещо извън него,прави неща за другите,но не и за него и в този ред на мисли какво значение има какво е обучението?
    Дете което постоянно му се карат и дори си позволява да го бият един ден успешно ли ще стане или неуверено и компексирано?
    В дом където няма разбиране и любов детето какво учи и си привлича в живота?
    В училище кой учи за знания?
    Ти на работа за удоволствие ли ходиш и парите са просто ей така,както и оценките в училище?
Новини по държави: