29 Март, 2013 10:39 28 860 101

Северна Корея на ръба на ядрена война със САЩ

  • кндр-
  • южна корея-
  • бойна готовност-
  • сащ
Северна Корея на ръба на ядрена война със САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комунистическият лидер на Северна Корея Ким Чен Ун подписа тази нощ заповед за привеждане на ракетните войски на КНДР в бойна готовност за нанасяне на удар по американските военни бази в Южна Корея и Тихия океан, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на информация от официалната агенция на страната - ЦТАК.

Подписването на документа е станало на извънредно оперативно съвещание с участието на военното ръководството на КНДР, на което Ким Чен Ун е заявил, че е дошло време да си „оправят сметките с американските империалисти“ и че базите на противника „с един удар ще бъдат превърнати в пепел“.

Действията на Северна Корея бяха предприети няколко часа по-късно след като в хода на съвместно учение вчера САЩ и Южна Корея задействаха два стратегически бомбардировача Б-2, които могат да пренасят ядрено оръжие. Преди това пък в учение бяха включени стратегически бомбардировачи Б-52, базирани в Гуам.

КНДР по-рано бе заявила, че в случай на провокация има готовност да нанесе ракетен удар по САЩ, който освен по базите в Гуам и Хавайските острови може да бъде насочен и към континенталната част на страната.

Отношенията между двете държави особено се усложниха през февруари, след като Пхенян проведе ядрени опити, на които международната общност отговори с жестоки санкции. Северна Корея на свой ред излезе от договора за примирие с Южна Корея, който действаше в продължение на 60 години и предупреди ООН, че полуостровът е „на границата на ядрена война“.

Южнокорейските военни вече са забелязали активизацията в местата, където са разположени ракетите на КНДР с голям и среден обсег. Няколко часа след заповедта на Ким Чен Ун за повишена бойна готовност, у съседите се наблюдава интензивно придвижване на военни и техника.

В действителност привеждането на артилерийските и ракетните войски на КНДР в състояние на повишена бойна готовност е било обявено още на 26 март, коментира "Ройтерс", но след тази нощ и заповедта на Ким вече се говори за готовност за нанасяне на удар по базите на САЩ в Южна Корея и Тихия океан. "Има вероятност те да нанесат реален удар“, твърди неназован източник на агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    5 1 Отговор
    е а дано някой да ритне сащ по задника

    Коментиран от #4, #32

  • 2 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Лошо
  • 3 ben

    1 1 Отговор
    нещата вървят към трета световна и винаги с участието на USA в тях много лошо
  • 4 Влад

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    това са ядрени ракети, ритнат ли с тях САЩ, ритат и теб

    Коментиран от #9

  • 5 тито

    1 0 Отговор
    Тия корейците ще ги пляснат,само лошото е че ние ще страдаме....
  • 6 Радослав Григоров

    1 3 Отговор
    Аз мисля, че е крайно време комунягите от КНДР да бъдат сринати.
    С тези ядрени опити дето правят ще затрият много хора и животинки.
  • 7 Джо

    1 3 Отговор
    Абе тези комунисчета с детски физиономии и размери ще объркат повече и без това объркания свят. Защо не си веят червените знамена и да си правят манифистации, да целуват задника на недораслия си "вожд", ами дръдкат с оръжие и искат да си играят на войници. Аз съм сигурен че 90% от Северно корейците им е писнало да строят "Комунизъмът" и искренно желаят да са на мястото на своите събратя от Южна Корея.
    Та да не стане "Северно Корейска пролет"
  • 8 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Значи, това войната е такава тъпня, говоря за сегашните времена. САЩ къде се врат, къде е САЩ къде е Корея. Много нагли тия Американци! Вече, като са силни, сякаш Бог ги е погалил и им е позволил да правят каквото си искат. Да си изнасят войската от всички чужди територии и няма да има такива проблеми! А тоз Ким Чен Ун е с малка пишка и си изкарва комплексите си чрез заплахите с ядрените си оръжия. И двете страни са болни психопати!

    Коментиран от #41

  • 9 the

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Влад":

    и как по то4но 6те те ритнат и тебе и нас като са от др страна на земята тоя обхват на бомбите не е толко голям. по твоита логика да сме измрели си4ки колко пати са се провеждали ядрени зривове.
    Хирошима и Нагасаки извесно ли тие.......... акъл на буци

    Коментиран от #13

  • 10 Джон О`Браян

    1 4 Отговор
    Хаахахахаха само да посмеят да ударят някоя американска военна база САЩ ще ги затрият от лицето на земята но лошото е че ако има война тези к...лета ще убият много невинни хора

    Коментиран от #11

  • 11 Трибал

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джон О`Браян":

    Той да натисне копчето,пък ще видим кой ще е затритият?Натискай и не чакай другарю,много скотове не заслужават тоя живот!Ако може една бомбичка я насочи и на сам,бая боклук ще олекне!

    Коментиран от #101

  • 12 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Обама е добър и умерен политик и дано не допусне тази глупост защото при ядрени инвазии доста голяма част от хората по земята ще си отидат а останалите в болшинството си ще са недъгави Доста черна картина ... дано не съм прав ! А пък и да се замисли американците имат ли спечелена война ! Нека се позове на историята и да вземе адекватни мерки !
  • 13 Влад

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "the":

    а известно ли ти е, че ядрения облак от тази бомба обикаля земята

    Коментиран от #15

  • 14 Влад

    1 1 Отговор
    а и ядрените опити обикновено се правят под водата, точно по тази причина
  • 15 the

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Влад":

    да и емо каза че ще падне точно в БГ :д не се излагаите

    Коментиран от #17

  • 16 Владимир Йосифов

    2 1 Отговор
    Да не са им спрели помощите ?
  • 17 Влад

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "the":

    аз ти говоря за последствията от тази бомба, без значение къде ще падне
  • 18 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Както е ясно, Чернобил е разположен на около 1000 км от София.
    токсичният облак след аварията в украинската атомна електроцентрала преминава над България в края на април и началото май 1986 г.Според д-р Илиев радиацията в Монтана например по време на аварията е била от 1000 до 1300 пъти по-висока от нормалните нива.Така че дано нищо не се случи че то само това ни остава
  • 19 аз

    1 1 Отговор
    абе тия смотаняци кореиците нямали кои да им затвори устите така се скача на света
  • 20 Тъпанар

    1 0 Отговор
    Чета коментари и се смайвам !!! Освен под носа си по далеко може ли да виждате? Айде вижте истината и после говорете : http://www.youtube.com/watch?v=gI-Rioi1Vd4

    На Американците не една, а повечко ядрени бомби им трябват!!!
  • 21 Трибал

    1 1 Отговор
    Натискай копчето Ким и не чакай!Искам да видя много мутри,и техните к....нца в БГ добре изпечени!Само това ще им свали мизерното его!Бавна смърт за всички ибрици облажили се от власт след 89та и техните к...нца!

    Коментиран от #22

  • 22 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Трибал":

    Явно имаш противоатомно убежище !
  • 23 СССР

    1 2 Отговор
    абе джо ако искаха капитализъм просто щяха да се обединят с южна корея но не искат защо ли а що се отнася до детските им физиономи същите тия победиха сащ и то не веднъж забрви ли или незнаеш и тогава техния наперен некъдърен генерал до толкова побесня че искаше да нанесе ядрени удари по полованата свят само че ссср вече си направиха ядрена бомба и те се отказаха а сега просто си търсят повод за ядрена война защото са фалирали и тотално пропаднали и като хора и като политика просто все още успяват да ви лъжат както виждам те друго освен да лъжат немогат и да правят
  • 24 Трибал

    1 3 Отговор
    Давай Ким смело! :)

    http://www.youtube.com/watch?v=9VQ7NjGeIRw&feature=player_embedded&list=UUknqqNd3-joIjWzf1Jn4oVQ
  • 25 Муйко

    3 1 Отговор
    да видим до къде ще стигне един болен мозък
  • 26 Румен Янев

    16 1 Отговор
    Май ще ги задрусат скоро жълтите едни земетресения...едни тайфунчета...смерчове и градушки като лимони и ще се сетят за ХААРП ! Тръгнали с гаубици и танкове Т-62 да клатят световния мир ! В коя епоха живеят ???? Смешници !!!
  • 27 кик

    0 0 Отговор
    браво ТРИБАЛ
  • 28 Alfonso

    1 1 Отговор
    Дано да не стане война, че целият свят ще го отнесе, а те някои хора тука пишат едни коментари все едно на изток с пръчки се ръчкат като в детска игра.
  • 29 Трибал

    1 1 Отговор
    Точно война ще оправи човечеството!Много боклук се е събрал за чистене!
  • 30 ха-ха-ха

    1 0 Отговор
    ...Абе тоя шут пумпал,минал покрай човешкото на света,
    май наистина си вярва в идиотизмите си!
    Е,и кликата блюдолизци покрай него,разбира се!
    Макар че-почти съм сигурен-и около него може да има
    ТРЕЗВИ и умни хора,но-не им е дошло времето май!
    А янките наистина съвсем не са "цвете за мирисане"и още
    по-малко-пример за подражание!
    Но пък-да се "репчиш"по такъв смешен и жалък начин
    точно на тях-си е направо шутовщина и трагикомедия!
    Не че ние сме много по-цъфнали от тях,но тия жълтурковци
    направо са се побъркали от глад и от изолацията на света!
    Просто-нямам повече думи за тия смешници.......
  • 31 prizrak

    1 1 Отговор
    Тоя смешник КИМ е учил в университет в САЩ а сега се прави на много страшен.Северна корея ще бъде изметена от лицето на земята за секунди.Хората си имат планове които са създадени преди много време.Сега е дошъл момента тези палачи да бъдат изгорени като плъхове.
  • 32 Хавай

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    1.Обама е (за разлика от предшествениците си)много умен.
    2.Който тука е за това с.корея да си играе на войници е мн.мн ГОЛЯМ ИДИОТ,безотговорен индивид който не вижда по-далеч от монитора си.
    3.В случая не става въпрос за директна война м/у САЩ и с.корея.
    Те заплашват с атака КЪМ Хавай(военните бази на САЩ там,но да не мислите че само изстребители и танкове "загиват" при такива операций),и не искам да сме на тяхното място някой ден.
    Защото ако това се случва в Европа(член сме на НАТО и също имаме бази)Няма да ви е много по щракане по клавиатурата.
    пп а и не мисля че тогава някой на другия край на света ще се радва на чуждото нещастие-по това сме ненадминати.
  • 33 Трибал

    1 6 Отговор
    Ама нека де нали това казвам!Да дойдат и тука ракетите,та да видим твоето НАТО как ще ти събира месата по асвалта на Тиквата!
    Голям кеф ще е да видиш как разни "демократични"от..пки им капят месата!А дано!
  • 34 111

    1 0 Отговор
    На къде отива този свят,бе хора трима или четирима, да решават съдбата на милиони ????
  • 35 Румен Янев

    0 0 Отговор
  • 36 гост от

    1 0 Отговор
    Един голям + за Трибал/гост/!
  • 37 да започват веднага

    1 1 Отговор
    издавам заповед за начало
    за ракетен огъъън
    старт
    :)
  • 38 домакинът

    2 1 Отговор
    да да да започват какво чакат омръзнаха ни сериалите турските малко екшън да гледаме
  • 39 usa today

    3 1 Отговор
    Не се надъхвайте, нищо няма да стане. .аси кефа щеше да е да изпеплят хамерика, и израел. Тогава ще настъпи мир... мъртвешки
  • 40 Пацо

    3 1 Отговор
    Дори и малките деца са наясно, че ако Северна Корея започне първа на САЩ, НАТО и Япония ще им отнеме не повече от 2-3 дни да приключат въпроса веднъж и завинаги и нито Русия нито Китай ще се намесят.
    Мислите ли, че това Ким не го знае???
  • 41 sms

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стар Българин":

    В момента в който се изнесат оня ще върне Ю.Корея с 50 г. назад. Виж южнокорейците какво постигнаха след втората световна война до сега, както и други държави, които имаха късмета да не мине през тях комунизъм………

    Коментиран от #42

  • 42 Трибал

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "sms":

    Дечко комунизъм не е имало никога и като не си наясно не се излагай поне!

    Октомврийската революция 1917 год., Деветосептемврийската 1944 год. и всички други революции от този тип, са буржоазни по своя характер, обществото, което възниква в резултат от тези революции е държавен капитализъм, а държавната собственост в тези общества е групова, а не “обществена” собственост – собственик на средствата за производство е комунистическата номенклатура, а не “народа”.

    Коментиран от #49, #51

  • 43 Дамян Станев

    0 1 Отговор
    Аха, да живее американския империализъм и колониализъм тогава... Това е по-скор плашана на гаргине и всъщност добра форма за САЩ, да направят показно на държавите които не са лоялни с тях (не искат долара без покритие).
  • 44 Христофор

    1 1 Отговор
    Държава която разполага с ядрено оръжие практически не може да бъде нападната от никоя друга дори и многократно по силна от нея армия Последствията и пораженията биха били страшни и непридвидими Северна Корея а и вероятно и целият регион ще изчезне Но дори и една единствена корейска бомба или ракета от контейнер или от подводница се взриви в голямата ябълка не ми се мисли Милиони изпечени на момента сгради сравнени със земята и РАДИАЦИЯ от която никой не може да се скрие Германските учени през втората световна война са били много по напред от американците с ядрените технологии Просто Хитлер не е посмял да използва това страшно оръжие в гъсто населения европейски континент Праща с една подводница чертежите и ядреното гориво за Япония Американците пленяват подводницата от там нататък историята всеки я знае Хирошима Нагазаки и до днес там се раждат увредени хора Не си струва за една бълха да се пали юргана
  • 45 раптор

    1 2 Отговор
    Абе вие си хулите американците, ама са си прави. Няколко са страните които имат право на ядрено оръжие и те са равномерно разпределени по целия свят. Не може всеки да притежава подобно оръжие. Опасно е! Света не знам дали сте забелязали, но е станал по мирен след навлизането на ядреното оръжие, но не бива да се разпространява, особено при такива болни хора като сев. корея. Едно време добре се бяха разбрали, кой има право и кой няма право да има ядрено оръжие.

    Коментиран от #46

  • 46 Трибал

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "раптор":

    И според твоите фантазии кой дава на хамериканците това право!?
    Ти ли?Ябегай щракай ЦС и не ни занимавай с плитко чифутския си мозък!

    Коментиран от #64

  • 47 анализ

    0 1 Отговор
    Целта на американците е като пуснат В 52 над Корея, да накарат С. Корея да си покаже зъбите и да се стреснат богатите страни от района, като Япония и Ю. Корея и да развържат кесийте си и да си закупят оръжия, а и да преподписват дългосрочни договори за американски военни бази в тяхните страни.
  • 48 alfa

    0 1 Отговор
    Много ми е интересно как ще стане трета световна, или първа ядрена война. Какво е САЩ, Канада и там подобните колонии. Какви хора живеят там, мииии всякакви. Северна Корея напада САЩ или обратно с ядрени бомби, а комшиите руснаци и китайци какво ще правят??? То като падне в Корея, цяла Азия ще е облъчена с радиация, ако падне в САЩ, цяла Америка ще е облъчена, и това го знаят всички. Северна Корея, Кимчо прави театро пред народа си, вижте ни колко сме силни и безстрашни...Америка се уплаши и не ни атакува. Дрън дрън
  • 49 sms

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Трибал":

    Не е имало, няма и да има. Много си буквален, така е прието като нарицателно за уродливия строй който беше и у нас. Меко казано притеснително говори за теб това, което си написал в постовете си до тук, ако си над 10 годинки ……

    Коментиран от #53

  • 50 НИКСЪН

    1 0 Отговор
    ДА ВИДИМ ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНЕ ЕДИН БОЛЕН МОЗЪК
  • 51 Димитър Стойков

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Трибал":

    Аз също ги наричам комунисти, събирателно, тези които съсипаха и продължават да съсипват България и да се гаврят с народа си.
    Както 44-та взеха властта, така трябва и да им се отнеме, иначе няма отърване от тях. Никой доброволно няма да си даде бентлито или мола.

    Коментиран от #52

  • 52 Трибал

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Димитър Стойков":

    Съгласен.Аз съм за!
  • 53 Трибал

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "sms":

    Ами продължавай да се притесняваш!Сигурно има за какво!
  • 54 Атанас Димитров

    0 0 Отговор
    vzrivete se vzaimno
  • 55 slavi

    1 0 Отговор
    Дее.. и недоносеното жълто к....ленце,и цялото ненормално племе.Да бега да си играе ,и да не се занимава с ядрено оръжие.Пълно е с ненормални да им е.. ....... .
  • 56 Адолф Хитлер

    1 0 Отговор
    Аз едно време като ви говорех,че трябва да им треснем една атомна бомба на тези мизерници вие не ми вярвахте.
  • 57 гого-газ

    0 0 Отговор
    бедните винаги го отнасят!
    това не е поговорка - това е на базата от както свят светува - първобитно-общинен строй, робовладелчески, феодален, капиталистически, социалистически и пак капиталистически..
    въпроса е - какво да се направи за да не е така, нали?!

    Коментиран от #58

  • 58 Трибал

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "гого-газ":

    Във същия ред на мисли,тука май скоро време ще го отнесат богатите!
  • 59 .................

    0 0 Отговор
    ОТРЯСКАЙ ГИ КИМ, НЕ ГИ ЖАЛИ. НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ ВОЙНА НИКОГА НЕ Е ВОДЕНА.
  • 60 tost

    0 0 Отговор
    По принцип САЩ никога не са водили война с държави които притежават ядрено оръжие,защото радиацията остава с десетки години.Така например ядрената бомба в Нагазаки е убила 70 000 души и още 70 000 са умрели от радиация,да не говорим са раковите заболявания и изродите които се раждат след това.И тъй като ембаргото за Северна Корея идва по предложение на САЩ,ги разбирам корейците ,може би са отчаяни и когато нямаш какво да губиш........ да видим.
  • 61 LATEXCULT

    1 1 Отговор
    Тия жълти плъхове е най-добре да бъдат избити...и това няма да е след много време.
  • 62 кик

    0 1 Отговор
    имат 1000 балисти4ни ракети и куп още секретни неща....хората не са луди просто знаят каво имат и какво няма сащ
  • 63 кик

    0 1 Отговор
    наследството на Ким е от неговите баща и дядо който са докопали не малко от ссср с което може да разигрва сащ...дано да ги накаже Ким..не се знае какъв е секретния план може и Иран да атакува израйл в същото време китай и русия да подкрепят корея и иран
  • 64 EMSKI

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Трибал":

    Чугунена глава,типично комунистическа...1200 евро е еднопосочния билет до Северна Корея,да се убедиш колко е хубаво лошото!!!!! Лек и безавариен полет,и напред към комунизъма!!!

    Коментиран от #65, #73

  • 65 Трибал

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "EMSKI":

    Аз пък ти предлагам да хващаш за Израел и Уса и да се не връщаш!

    Коментиран от #68

  • 66 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    ПО БЪРЗО ДА ЗАПОЧВАТ ТАЯ ВОЙНА ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ,ЦЕЛИЯ СВЯТ Е В КРИЗА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА КАК ДА БЪДАТ ПРИКРИТИ КРАЖБИТЕ НА МНОГОТО ПАРИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ,ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ НА САЩ ПРИКЛЮЧВА ИМЕННО С ВТОРАТА СВЕТОВНА
  • 67 STF

    1 0 Отговор
    Война няма да има ,корейците много добре знаят че ако има война в държавата им няма да останат и две тухли една върху друга. Правят го за да създават страх в хората си да не обръщат внимание на плачевното си положение. /лично мнение/
  • 68 EMSKI

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Трибал":

    Свободен съм и тук,и в Щатите и в Израел...но не съм убеден дали ще се чувстваш така в С.Корея!!! Що не се пробваш да поведеш севернокорейския народ към световна борба против капитализъма? Ти си абсолютен изкопаем комунистически "фосил". За съжаление вече няма мавзолей.

    Коментиран от #69

  • 69 Трибал

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "EMSKI":

    Само не знам до кога ще си свободен тук!Защото след изборите такива ще се молят за бърза смърт!Тогава ще ми обясняваш кой е изкопаем и какво ще копаш?Или ще те копат!Ама нали знаеш кой се смее последен....!Така че времето на такива изкопаеми наближава!Следващата крачка в БГ е анархията.Нали се сещаш че трябва да се омиташ до като ти е здрав г.за!

    Коментиран от #87

  • 70 Мути

    1 0 Отговор
    Дъмбълдор не би позволил това
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Туми

    0 0 Отговор
    А носиш ли кашкавал на дядо си
  • 73 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "EMSKI":

    Или си много млад или си много глупав и с промит мозък. През комунизма в БГ се живееше несравнимо по-добре отколкото при жалката демокрация сега. Не знаеш ли за милионите американци загубили домовете си, липсата на здравеопазване, огромната престъпност и мизерия, просяците, които са ветерани от войните, просяците пожарникари, липсата на пенсии и възраст за пенсиониране над 67г. в любимата ти Америка. Ако си мислиш, че е много хубаво, хайде кацвай се на самолета и дим да те няма. Ти си един папагал на американската пропаганда.

    Коментиран от #89

  • 74 Аве

    1 0 Отговор
    Да така е и все пак всичко което е постигнато с насилие е обречено на крах рано или късно !Има ли са добри идеи но не случайно накрая заключават комунизъм но с човешки облик това не успяха да постигнат а изопачиха идеята !
  • 75 Тост

    1 0 Отговор
    Най-сетне и Америка малко да трепери ! То бива да се месят, където не им е работа ! Дано поне С.Корея да отстои интересите си, а не като другите и вкл. нас, благодарение на политици, да продадем държавата !
  • 76 муспи

    1 1 Отговор
    Да се правят ракети и то от една бедна страна, за да може поне да се удари САЩ, е глупост подхранвана от евреите. Вместо да разсъждаваме върху тези азиатски бабаитлъци, не е ли по добре да организираме четническо движение и започнеме избиването на евреите в България?
  • 77 +НОВА ШВАБИЯ+

    1 1 Отговор
    ВИЖТЕ КАК Е ПРОТЕКЛА И КАК Е ЗАВЪРШИЛА КОРЕЙСКАТА ВОЙНА ЗА САЩ ... ? . СРЕЩУ ТЯХ МОМЕНТАЛНО СА СЕ ИЗПРАВИЛИ КИТАЙ С 800.000 ДОБРОВОЛЦИ И СССР С ОРЪЖИЕ ВОЙНИЦИ И ИНСТРУКТОРИ . СЛЕД ТОВА НЕ СА МОГЛИ ДА НАСТИГНАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ТА ДА ИМ СЕ ,,ИЗВИНЯТ'' ТОЛКОВА БЪРЗО СА ОТСТЪПВАЛИ ВОЕНОЛЮБЦИТЕ КОИТО МНОГО ОБИЧАТ И ДО ДЕН ДНЕШЕН ДА СИ ВРАТ АЛЧНИТЕ МУЦУНИ НА ВСЯКЪДЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУК НА БАЛКАНИТЕ . ОБАЧЕ ПАК ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА . И АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УПОРСТВАТ ПРОСТО НЕ МОГА ДА ГИ МИСЛЯ . СЕВЕРНА КОРЕЯ СА ДОСТА ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНИ И ИМАТ ГОТОВНОСТ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА ЗАДЕЙСТВАТ ДЕСЕТ МИЛИОННАТА (!!!) СИ АРМИЯ КАКТО И НАД 4.000 РАКЕТИ СЪС СРЕДЕН И МАЛЪК ОБСЕГ.ИМАТ КАКТО ХИМИЧЕСКО ТАКА И БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ . ЗА ЯДРЕНОТОТ Е ЯСНО ! РАЗПОЛАГАТ И СЪС 180 000 (!!!) КОМАНДОСИ -ШОК ! СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ СА НИТО ЮГОСЛАВИЯ НИТО ИРАК ...АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ БЛЪФИРАТ ИЛИ СА ЛУДИ !РАЗГРОМА ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ИМ СЕ Е РАЗМИНАЛ НА КОСЪМ НО СЕГА ЩЕ ИМА САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ФРОНТ И ТОЙ ЩЕ Е НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ ... АКО ГЕРМАНЦИТЕ СА ИМАЛИ ОЩЕ ШЕСТ МЕСЕЦА ЗА ДА ДОРАБОТЯТ ОТКРИТИЯТА СИ ... ЩЕШЕ ДНЕС СВЕТА ДА Е ДОСТА РАЗЛИЧЕН ... ТА ТОЗИ ПЪТ ШЕГА НЯМА ...
  • 78 всички+сте+слепи

    1 0 Отговор
    Вие добре ли сте ... не знаете ли че САЩ имат отбранителна система на балканите ... и че ако настане такава война която говорите че трябвало Китай и Русия да помогнат на С.Кореа ... ще има и атака над балканите включително и България.. поради отбранителните им системи ... така че не защитавайте коре и ткн... защото от това ще станат нещата много по зле ... и мога само да ви кажа че корейците завиждат на САЩ защото са най голямата управляваща сила на света !!! не ги защитатав просто съм реалист !
  • 79 pongo

    1 0 Отговор
    КОМУНИСТИ
  • 80 АТАКИСТ

    0 1 Отговор
    kaрловската и старозагорска бригада към Турция да последваме примера на Северна Корея
  • 81 петко

    1 0 Отговор
    Всички много знаете... трябва да признаем, че всеки режим има своите плюсове и минуси. Искате демокрация и пари, 400 вида ракия, 500 вида цигари ..право на глас.. ето ви ... после искате комунизъм , контрол... и държавата да си вършела работата! Лятото ви е топло, зимата студено, а от пролетта и есента ви болят костите от влагата... останали са 15 човека в тая държавица и не могат да се разберат по между си какво искат :)
  • 82 валентин ненков

    1 0 Отговор
    хората са хара на всякаде по света. изкат да работят,да се радват на децата си и т.н. Единствено политиците ги разделят с цел лична изгода
  • 83 сандо

    0 0 Отговор
    Така трябва евала на корейците тия американци си мислят че целият свят е техен крайно време е някой да им го покаже....

    Коментиран от #90

  • 84 151515

    0 0 Отговор
    Баба Ванга го е предрекла. "Трета стетовна Война ще има и тя ще започне от Азия"
  • 85 редник Джамбазов

    0 0 Отговор
    по последни данни тревогата за война е фалшива поради грешка в превода
  • 86 991

    0 1 Отговор
    Въоръжени сили на САЩ : Общо - 2'685'713 военнослужещи , 1'400'000 милиона души на активна служба ;
    Въоръжени сили на Северна Корея : Общо - 9'450'000 военнослужещи , 1'106'000 милиона души на активна служба ;
    Годишни военни разходи на САЩ : 550$ милиарда ( 2007 )
    Годишни военни разходи на Северна Корея : 5,22$ милиарда (2005)

    Коментиран от #88, #91

  • 87 EMSKI

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Трибал":

    Знам,че повечето комуняги сте п....си, явно и манафи има сред Вас...ама с "мек" не става.Такава е ситуацията и в любимата ти Северна Корея-голям го вадят,ама мек!!!!
  • 88 Георгиос Коусагианнидис

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "991":

    Беэ да искам натиснах -
  • 89 EMSKI

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!":

    Да с промит мозък съм,защото по време на хубавото време на социализъма в България,дядо ми е бил пребит и е починал,защото не си е дал собствените животни и земя в кооператива,защото брат ми,получи лоша характеристика и не можеше да кандидатства-това са само малки факти,и то лични от обаянието на онова време.Не ми се задълбава,че ме обзема ярост към лицемерните червени б...ци!!

    Коментиран от #100

  • 90 Георгиос Коусагианнидис

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "сандо":

    Ако имаха такава власт корейците какво ли щеше да е сега.Добре че са американците да ни паэят от такива

    Коментиран от #93

  • 91 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "991":

    Войните вече не се решават от войничета по суша с пушкала.
  • 92 ALEK

    1 0 Отговор
    Истината винаги е някъде по средата.... Най-голямата машина за пари е войната... Затова американците воюват толкова много, защото си създават работа на армията, за да могат да оправдаят поддържането на големия бюджет... Създават конфликти, а после ги потушават... Продават оръжие на определени структури, които създават предпоставка за война, а после скачат да омиротворяват... Този смешен човечец Ким Чен Ун каква игра играе, нямам представа, но не е на добре... Историята показва каква е съдбата на диктаторите - Наполеон, Хитлер, Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи.... Рано или късно издухват супата, защото този тип държава не е нормална... няма как милиони хора да живеят всеки ден в страх, да работят неуморно, а в същото време да мизерстват... да живеят в изолация и да нямат право да ползват достиженията на съвременния свят - интернет, телевизия, автомобили, мобилни телефони, радио, и т.н... Помня времето когато се чакаше 20 години за една отвратителна руска кола, имаше само 2 програми, които гледахме на огромни руски сандъци... Този тоталитарен начин на управление не трябва да се допуска... Затова се надявам това злобно смешно дребно човече Ким да си получи заслуженото.... Искам да го видя паднал на колене сред народа, който да се отнесе към него както към Кадафи...
  • 93 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Георгиос Коусагианнидис":

  • 94 VOINIO VOINEV

    0 0 Отговор
    ТРЕСКИ ЗА "ДЯЛАНЕ" ИМАТ И ЧАФУТИТЕ И ОНИЯ БРЪСНАТ "ЕМИНЕМ-ЧО" А ЛОШОТО Е ЧЕ НАРОДА МУ СЕ РАЗКАЗВА ИГРАТА.... ПИОНКИ И УЧАСНИЦИ В ЕДИН ГОЛЯМ ТЕАТРОС СМЕ... АМА КОМУ Е НУЖО ТОВА????В ТЯХ НОЖА В ТЯХ ХЛЯБА МАЧКАТ,ТРЕПЯТ САМО И САМО ДА ГИ ПОКОРЯТ,УНИЖАТ,СКЛОНЯТ И НАКРАЯ ЗАГРАБЯТ И ДА ОСЪЩЕСТВЯТ "КУЛТИВИРАНО-КОЛОНИЗИРАНЕ"-(ПРИМЕРА С АФГАНИСТАН,ИРАК И ДР.)АМА ЛОШОТО Е,ЧЕ КИМ ЧЕН И "ЗАДГРЪБНАТА МУ КОМПАНИЯ" И ФИЛОСОФИЯТА ИМ ИЗГРАДЕНА С ГОДИНИТЕ КАТО ЕДНА ПОСТОЯННО ОБНОВЯВАЩА ВОЕННИЯТ СИ РЕСУРС ДЪРЖАВА-НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НАГЛОСТА-ДОРИ И САМО ДА СЕ ПОМИСЛИ!ТОВА Е ТЕХНИЯТ ЖИВОТ-ТЯХНОТО ДЕЛО ИЛИ ДА НЕ БЪДА ЛОШ ПРОРОК - БИТКАТА ЗА КОЯТО СА СЕ ГОТВИЛИ-БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ САЩ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ.... СЕБЕДОКАЗВАНЕ,ПРИЗНАНИЕ,УВАЖЕНИЕ,МЯСТО СРЕД ВЕЛИКИТЕ СИЛИ....
    ПЪК ОТ ТАМ НА СЕТНЕ,КОЙ КАК ЩЕ ИМ ПОМАГА,ПРЕДВИД ГОСПОДСТВОТО НА ЩАТИТЕ ДА СИ БЕРАТ "ГАЙЛЕТО"...
    ЛОШОТО Е,ЧЕ ОТ ЕДНИ ТАКЪВ КАТАКЛИЗЪМ,ПРЯКО ИЛИ КОСВЕННО ЩЕ БЪДЕМ ЗАСЕГНАТИ И НИЕ.....
  • 95 Лисицата

    0 0 Отговор
    Гледам, жалките коментари на някои господа, с открит привкус на американската мечта!!! И се чудя на акъла им !
    Само едно ще кажа на гореспоменаните (тийнеиджъри) които открито подкрепят американският завоевател - прочетете първо това,и после пишете кои за колко време ще се разправи с Севернокореиската армия ...

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F

    Коментиран от #97

  • 96 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Американците и с България ще направят подобно
  • 97 EMSKI

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Лисицата":

    Научи се да разсъждаваш върху факти,и да извличаш поуки от това!!! Благодаря за комплимента...като 46-годишен "тиин"....мога да ти кажа,че е загубено време да се занимаваме с шизофреничните състояния на един диктатор !!!!!
  • 98 МАКАРОВ

    0 0 Отговор
    ИСТИНАТА ВИНАГИ Е ПО СРЕДАТА ,А ВИЕ СИ СЕ ДАВЕТЕ КОЛКОТО ЩЕТЕ,ЗНАЙТЕ САМО 4Е И ДВЕТЕ СИСТЕМИ СА СБЪРКАНИ ТОТАЛНО
  • 99 язовеца

    0 0 Отговор
    eдин болен мозък е готов да предизвика ядрена война
  • 100 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "EMSKI":

    Емски, едва ли някой харесва комунистическата ни мафия/висши функционери на БКП и ДС/, но строя социализъм и живота през социализма беше много по-добър от сега. Имахме функционираща икономика, всякакви заводи, земеделие, търговия със социалистическите страни и арабите, нямаше безработица, мизерия и глад, като сега, имаше безплатно здравеопазване и образование и ............... Сега не виждаш ли, че точно Запада се е съюзил с точно тези комунистически мафиоти и работи с тях - хората на Борисов, а другата част от мафиотите на Станишев работи с Руснаците. Ти на коя страна си? Имаш ли избор? Народа няма представители във властта, защото власт се взима с пари и организация или с оръжие. Живял съм години в САЩ и бъди сигурен, че ако и ти поживееш там и на теб няма да ти хареса. Харесало му е на Алеко Константинов, защото е бил там на екскурзия и не е разбрал за какво става въпрос. Със здраве!
  • 101 Джон О`Браян

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Трибал":

    Нали знаеш невеж такъв че щатите имат противоракетна отбрана която северна корея не могат и да си представят например когато ирак изстреляха 70-80 ракети скъд със супер добрата си отбрана ги свалиха повечето само 2-3 удариха а щатите ще я свалят още на територията на с корея и тогава с техните камъни по тяхната глава да не говорим че след като свалят ракетата за 0 време ще го свалят този недорасъл идиот и ще се оправят нещата
Новини по държави: