Last news in Fakti

29 Януари, 2022 10:51 754 7

САЩ поръчаха 100 млн. допълнителни COVID тестове, които ще се раздават безплатно

  • сащ-
  • поръчка-
  • covid тестове

Считано от януари, правителството на САЩ разрешава на домакинствата да поръчват по четири безплатни теста

САЩ поръчаха 100 млн. допълнителни COVID тестове, които ще се раздават безплатно - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Американското правителство е поръчало над 100 милиона допълнителни тестове за COVID-19 като част от плана на Белия дом за предоставяне на 500 милиона безплатни тестове, които да се правят в домашни условия, съобщи вчера министерството на отбраната, предаде Ройтерс.

Считано от януари, правителството на САЩ разрешава на домакинствата да поръчват по четири безплатни теста от сайта COVIDTests.gov, като доставката се извършва между 7 и 12 дни след заявката. Партидата безплатни тестове цели намаляване на недостига от COVID тестове в цялата страна на фона на нараснало търсене по време на бързото разпространяване на варианта Омикрон.

Президентът Джо Байдън беше критикуван, че не се е фокусирал по-рано върху тестовете в рамките на стратегията си за борба с пандемията. Недостиг на тестове в национален мащаб през последните седмици затруднява реакцията срещу пандемията по време на необузданото разпространение на варианта Омикрон, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    13 0 Отговор
    Със тия Ковид тестове подържат пандемията жива .Ако хората спрат да си правят тестове да видите как ще изчезне изведнъж короноистерията.
  • 2 Нашите си траят.

    6 2 Отговор
    Вече има нов вирус. Затова са тези тестове. Нашите медии си траят.
  • 3 joro

    6 0 Отговор
    Да живее глобалното затопляне ,долу зеллените терористи.
  • 4 Да уточнят

    5 1 Отговор
    За какви тестове точно става въпрос?
    ПСР теста го премахнаха от 01.01.2022
  • 5 Autumn

    6 0 Отговор
    Безумно глупави са тези "тестове ", болниците претъпкани, смъртността - същата като преди година без тях. Само размахване на оръжие без никакъв ефект. Да отчетем "дейност".

    Коментиран от #6

  • 6 Мамул

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Autumn":

    Аааа, не! Зад пердето на ковида икономическите щети са огромни. То точно това е оръжието : сриване на икономиката, премахване на средната класа и всички в електронен концлагер. Реалността не я търси на сцената, истинските събития се разиграха в бекстейджа.
  • 7 Вече и без пари ги

    0 0 Отговор
    раздават,напълниха си складовете с "чекмеджета"