Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 13:40 4 572 15

Турците в туризма настояват за испански заплати

  • турция-
  • туризъм-
  • персонал

Търси се правително възнаграждения

Турците в туризма настояват за испански заплати - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Персоналът в туристическата сфера в Турция очаква изравняване на заплатите с тези на неговите испански колеги, съобщи tourprom.ru.

Реално служителите в туризма в двете страни имат еднотипни ангажименти. Испанските служители обаче прибират близо седем пъти повече като заплати.

През миналата година в турския туризъм са работили 370 хил. служители. Персоналът е много натоварен през зимата.

В Анталия са отворени една трета от елитните хотели. Чакат се германски туристи, които оставят сериозни бонуси на персонала.

Техните посещeния обаче не са толкова много напоследък. През последните години служителите в туризма са станали едни от най-нископлатените в страната.

Настоява се заплатите да се изравнят с тези на други европейски страни, водещи в сферата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 село

    24 3 Отговор
    Турските чорбаджии са точно като българските. Изравняване на заплатите ще има, ама друг път.
  • 2 Еразъм

    17 5 Отговор
    Еми, прави са си хората! Щом от цял свят се стичат туристи там, значи работят много добре. А който работи добре трябва да получава и достойно възнаграждение. Ама пусто, на султана като му трябват много пари за мегаломански проекти не е много сигурно, че ще ги чуят.

    Коментиран от #15

  • 3 Сорокин

    14 5 Отговор
    Дебре, първо да стигнат българските 😀
  • 4 Ivan

    5 7 Отговор
    Като улезнат у ЕС че се оправат.
  • 5 Мехмед

    8 3 Отговор
    Пазарът е свободен. Търсенето и предлагането определят цените и възнагражденията.
  • 6 Турист

    8 10 Отговор
    Ако това на фотото е турски курорт, вече съм убеден защо инстинктивно не искам да стъпя в Турция.

    Коментиран от #9

  • 7 Споко

    2 5 Отговор
    Ниййй сме с анадолски
  • 8 Васил

    18 3 Отговор
    България не може да се сравнява с Турция там отиват богатите туристи и оставят доста кинти а тука даже и Българите не искат да стъпят за какво им е бетон и фекалии?
  • 9 Мехмед

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Турист":

    Айде, айде! Кажи, че се сърдиш за онези 500 години! Тогава ще те разберем.
  • 10 ComfortablyNumb

    4 2 Отговор
    Не е ли по резонно да поискат първо български заплати па после испански !? Май работата в Турция отива на египетски заплати ... Египет също туристическа дестинация!
  • 11 Запознат

    6 0 Отговор
    Само като прочетох че германските туристи оставяли големи бонуси , и ми стана ясна истината за достоверността на статията. Германски турист бакшиш НЕ ОСТАВЯ. И не само това , ами постоянно правят пазарлъци че еди кое си му е включено в цената на почивката. Дори често става въпрос за стотинки. Ако му свърши тоалетната хартия в стаята , не излиза в коридора да си вземе от количките на камериерките , където има цели пакети. А звъни на рецепцията да пратят човек да му сложи в банята. Тия фрицове и израелците са най ужасните туристи. Единственото което ги отличава е че германските туристи са сравнително чисти , а след израелските стаите са по зле от най мръсната ромска колиба. Дори дрогираните от острова са за предпочитане. Поне харчат яко и оставят бакшиши
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аятола Ердогани

    3 0 Отговор
    Турците трябва да имат ниски заплати. толкова ниско, колкото просто да не умират от глад. иначе туристът ще отиде в друга бедна страна, продуктите няма да се продават в чужбина и ще има безработица. Нека вярваме в Аллах и в правителството. То знае какво прави.
  • 15 hihi

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Еразъм":

    Хора от цял свят се стичат именно заради цените. Ако заплатите се вдигнат 7 пъти (както статията предполага) колко ще се вдигне крайната цена? 3 пъти? Колко туристи ще имате ако ваканцията им изведнъж стане 3 пъти по-скъпа? Дали не биха предпочели друга дестинация?
Новини по държави: