Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 15:25 1 288 8

Турски филантроп остава задържан

  • турция-
  • съд-
  • осман кавала

Ново решение на съда

Турски съд удължи задържането на известен активист, съобщи агенция Анадола.

Това е Осман Кавала. Известен е като филантроп.

Задържан е през последните пет години. Реално няма съдебно решение, което да го определя за виновен по някакво обвинение.

Международни групи призоваха за неговото освобождаване. Адвокатите му също търсят различно решение.

Турция отказа да приеме призив на Европейския съд за човешки права. Започната е европейска процедура за действията на страната.

Правният екип се подготвя за следващото заседание по темата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МУХАХА

    3 3 Отговор
    Интересът на Турция към човешките права на мигрантите, малцинствата, политически опоненти и тн., за справедливост, разбиране и логика, както и към международното право е добре известен !!
  • 3 Турска лудница

    2 1 Отговор
    Тези дни песен на популярния турски певец Таркан разгневи последователите на Ердоган. „Ще си тръгне, както дойде – Татко, махай се от вратовете ни!“ Проправителствени хора говорят за песен - заповед от чужбина за сваляне на турския президент и други конспиративни теории. Таркан твърди, че песента е написана за коронавируса, но в страна, където поговорките също са криминализирани, певецът няма късмет.. Проправителствени служители твърдят, че може да се използва в предизборната кампания от съперничещи партии. Може би са прави, защото Таркан е идол на младостта, песента се разпространи в социалните мрежи и на президентските избори хората на Ердоган ще видят 5 до 6 милиона нови избиратели, които не гласуват за Ердоган !!!
  • 4 Info

    1 5 Отговор
    Кълъчдароглу: "Не виждам защо Турция купи С-400." Лидерът на турската опозиция обещава ясно прозападна и либерална политика. Лидерът на кемалистката опозиция на Реджеп Тайип Ердоган, Кемал Кълъчдароглу, каза в интервю за Ройтерс, че докато кризата в Украйна се задълбочава, той не вижда причината за закупуването на руски ракети С-400 от ислямисткия режим. Лидерът на Републиканската народна партия (CHP) подчерта, че не разбира защо правителството се сдоби с тази ракетна система от Русия, която предизвика толкова много търкания със Съединените щати. Що се отнася до изборите, "много очевидно и много ясно е", каза лидерът на преобладаващата кемалистка партия в Турция, "че който и да бъде номиниран от опозицията, ще бъде новият президент на страната". В същото време той обеща пълно преструктуриране на централната банка на Турция, която обективно е под контрола на правителството на президента Ердоган.

    Коментиран от #5

  • 5 Турската катастрофа

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Info":

    Гладът и мизерията, които Ердоган донесе в Турция, не бяха изпитани от турците дори през 90-те години. И се предполага, че тогавашните политици са лошите, които доведоха МВФ в Турция и всички те бяха изгонени от псевдо-спасителя Ердоган, който буквално изтреби турския народ.
  • 6 Нетърпимо

    1 2 Отговор
    Турция е една измислена държава,където няма права и свободи...там просто съществуваш някакси и докато не настъпиш някой бей...там е ужас

    Коментиран от #8

  • 7 Филипополус

    0 0 Отговор
    А Бойко Борисов като целуваше в Анталия ръка на Ердоган бей не се интересуваше от онеправданите филантропи
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: