Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 12:06 7 521 127

Абсурдният спектакъл на Путин - световните издания за случилото се в Кремъл

  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • крим

Погрешното тълкуване на историята беше възмутително дори по стандартите на бивш офицер от КГБ, който нарече разпадането на Съветския съюз най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век

Абсурдният спектакъл на Путин - световните издания за случилото се в Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението на президента Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската народни републики предизвика незабавна негативна реакция от западните лидери, които заплашиха Русия със сурови санкции. Западната преса е изненадана как е взето решението за признаване на ДНР и ЛНР и анализира последствията от това решение и реакцията на Запада. Преглед на коментарите прави BBC.

Guardian: Абсурдният спектакъл на Путин

Изданието се чуди дали срещата на руския съвет за сигурност, на която участниците в него единодушно се изказаха в полза на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР, беше излъчено на живо. Guardian нарича случващото се "абсурдно изпълнение".

Имаше много малък обмен на мнения, а очевидната "спонтанност" на събитието беше подкопана от близките планове на някои участници в Съвета за сигурност, което показва, че предаването "на живо" всъщност е заснето няколко часа по-рано, пише вестникът.

Това не попречи на руския президент да посочи, че на събитието се е състояла активна размяна на мнения.

Съвсем ясно беше, че решението за признаване на ДНР и ЛНР е взето много преди това странно организирано събитие, коментира Guardian съдбоносното заседание на Съвета за сигурност на Русия.

Повторното появяване на Путин часове по-късно с дълга и явно предварително подготвена реч само потвърди впечатлението, че всички решения са взети много по-рано.

Вероятно руският президент има много по-далечни планове, отколкото просто да отхапе парче от Източна Украйна и да поеме официална отговорност за териториите, които вече де факто контролира, пише Guardian.

Последните думи на Путин от обръщението към нацията, че ако Киев не спре военните действия, тогава Украйна ще бъде държана отговорна "за продължаващото кръвопролитие", бяха зловещи до крайност. Това просто звучеше като обявяване на война.

"Непоследователната реч" на Путин

Западът може да не винаги харесва това, което казва президентът Путин, но дори критиците му признават, че той обикновено говори добре, пише колумнистът на Times Марк Бенетс.

Но вчера, когато обяви на хората, че Русия ще признае независимостта на двете подкрепяни от Кремъл отцепили се републики в Източна Украйна, той изглежда е загубил реторическите си способности.

В разнопосочна реч, продължила близо час, руският лидер преподаде странен урок по история, отбелязва вестникът. Вчерашната реч беше бледо копие на добрите му публични изяви, като например на международната конференция по сигурността в Мюнхен през 2007 г., когато той заяви, че Русия се противопоставя на глобалната хегемония на САЩ.

През 2018 г. той беше аплодиран от московския елит, когато каза, че Западът игнорира предупрежденията на Русия, че ще бъде принудена да модернизира своя арсенал.

Вчера на телевизионния екран Путин се открои като самотна фигура, пише Times. Длъжностните лица трябва да се изолират, преди да се срещнат с него, за да го предпазят от COVID-19. Той прекарва по-голямата част от пандемията в селската си резиденция. Някои опозиционери се съмняват в психическото му здраве. Изданието цитира Дмитрий Гудков, критик на Кремъл, който казва: "Имаме нужда от добър психиатър. Преди или след Хага това е отворен въпрос."

NYT: Путин нарече украинската държавност бутафория. Историята казва друго

С убеждението на авторитарен лидер, който не се интересува от исторически нюанси, Владимир Путин обяви Украйна за изобретение на Ленин, който според него погрешно е дарил Украйна с държавност, давайки ѝ автономия в рамките на новосъздадения СССР, който се е установил на територията на Руската държавност.

Погрешното тълкуване на историята беше възмутително дори по стандартите на бивш офицер от КГБ, който нарече разпадането на Съветския съюз най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век.

Историята и културата на Русия и Украйна наистина са тясно преплетени. Но щастливото братство на народите, при което Украйна се вписва плътно в тъканта на голяма Русия, е под съмнение, пише New York Times.

Части от съвременна Украйна наистина са били част от Руската империя през вековете. Но други части попадат под юрисдикцията на Австро-Унгарската империя, Полша или Литва.

"Аргументът на Путин, че Украйна исторически е принадлежала на Русия, е просто погрешен", казва Клиф Купчан, председател на Eurasia Group, консултантска компания за политически риск.

Не Москва даде независимост на Украйна през 1991 г., а украинският народ, който реши решително да напусне Съветския съюз на демократичен референдум, припомня New York Times.

Сега, когато около 190 000 руски войници обграждат Украйна като сърп, твърдението на Путин, че самото съществуване на Украйна като суверенна държава е резултат от историческа грешка, ще изпрати сигнал като светкавица по всички земи, някога под управлението на Москва.

Daily Telegraph: Има малка надежда да избегнем войната

Daily Telegraph пише, че тонът на президента Путин по време на обръщението му към нацията и представянето на Украйна като непосредствена заплаха за сигурността на Руската федерация остави малко надежда, че войната все още може да бъде избегната. В понеделник той изпрати руски войски в Донбас "за поддържане на мира".

Daily Telegraph цитира служител на западното разузнаване, който каза, че руските части във всички предполагаеми оси за руска инвазия са в готовност да атакуват. Всички признаци, които се виждат, са за мащабна инвазия от множество посоки и с множество цели.

Британският премиер Борис Джонсън нарече признаването на ДНР и ЛНР грубо нарушение на международното право, суверенитета и целостта на Украйна, а президентът Байдън вече подписа указ за пълна забрана на търговията и инвестициите в ДНР и ЛНР - санкции, които ще бъдат допълнителни и извън общия отговор на санкциите на западните страни. Очакват се нови и още санкции от САЩ спрямо Русия.

Все още обаче не е ясно какво ще включва този пакет, наречен преди това от Байдън "опустошителен", като предупреждение за сдържане на Путин.

ЕС се споразумя за "ограничен" пакет от санкции, които ще бъдат насочени към "отговорните" за признаването на отцепилите се региони, каза холандският премиер Марк Рюте.

Някои политици казват, че най-мощните санкции трябва да се държат в резерв, докато руските войски преминат границата.

CNN: Потьомкинската политика на Кремъл

Източник от администрацията на Джо Байдън, с когото говори CNN, нарича поведението на Кремъл като "политика на Потьомкин". Президентът Путин изостря конфликт, който сам създаде", обяснява CNN.

Въпреки това висшият служител на администрацията предполага, че въвеждането на нови руски "миротворчески" сили в Източна Украйна само по себе си няма да доведе до пълния пакет от санкции, с които администрацията заплашва в случай на руска инвазия. Той отбелязва, че руски сили присъстват в тези райони от 2014 г.

"Затова ще следим много внимателно какво ще правят през следващите часове и дни и нашата реакция ще се промени в съответствие с техните действия", каза служителят. Според него "сега изглежда Русия ще действа открито в този регион и ние ще реагираме съответно".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лъжлива статия

    217 30 Отговор
    Уж световни издания, пък виждам само мнението на 4 западни парцала. Пропуснали сте Дойче-то.

    Коментиран от #83

  • 2 ББС

    158 17 Отговор
    "Преглед на коментарите прави BBC." Няма смисъл да си губите времето.
  • 3 хХх

    169 25 Отговор
    Говедарите станаха боксова круша. Първо Путин ги натупа, а сега Си ще ги нокаутира. Ван И, в момента обяснява, че говедарите трябва да се махат от Тайван
  • 4 😄😄😄

    131 18 Отговор
    Американското посолство отново се мести, този път от Украинския Волев в Полша! 😄😄😄

    Коментиран от #17

  • 5 Всичко

    148 10 Отговор
    започна с Косово.
  • 6 дядо Владо

    153 22 Отговор
    Аз като прочетох снощи и очаквах тази сутрин като се събудя НАТО-вските войски да маршируват на червения площад, а Путин пребледнял и стреперещи ръце да подписва капитулацията на Русия. Защо великото непобедимо НАТО не възстанови международното право и справедливостта? Нещо соросоидните полюции не се сбъднаха.

    Коментиран от #16, #40, #114

  • 7 NWO

    124 10 Отговор
    Юдо-масоните контролират света чрез три инструмента:

    1. Борсата
    2. Банките
    3. Медиите

    Коментиран от #23, #31

  • 8 ерр

    123 8 Отговор
    Не знам какви ще са санкциите срещу Русия но на Европа и на нас не се очертава нищо хубаво.
  • 9 да питам

    166 8 Отговор
    украинският народ, който реши решително да напусне Съветския съюз на демократичен референдум, припомня New York Times

    В Крим, Луганск и Донецк съшо се проведоха референдуми. Защо косоварите могат да се отделят в независимо Косово, а ЛНДР да не може да бъде независима?
  • 10 Дойче Зеле

    140 15 Отговор
    Хората в Донецк и Луганск празнуват свободата си, нагло-саксите ще получат инфаркти и инсулти от злоба и безсилие.
  • 11 123

    138 14 Отговор
    Едночасовото слово на Путин каза всички истини за последните 100 г.! Но набързо забогателите краварски пудели скочиха да лаят, угодно премълчавайки геноцида на незаконния украински режим над руснаците в тези райони!
  • 12 реалистъ

    118 14 Отговор
    Ако Турция реши да си върне Източна Румелия, само Русия може да ни помогне бързо и решително.
    Западните декларации за териториалната цялост на България и някакви смешни санкции от типа на "Без резервни части на Ролс Ройс за Турция", няма да ни помогнат.

    Коментиран от #36, #115, #123

  • 13 Значи

    123 10 Отговор
    За Гардиан не е зловещо за кръвопролитна в Донбас, където Украйна избива невинни хора, но е зловещо, че Путин иска Украйна да носи отговорност за убийствата извършвани от нея!
    Браво на Гардиан!
  • 14 Някой

    106 9 Отговор
    хехе, платените западни медии вият. Ми, нека вият. То е ясно, че защитават интереса на собствениците им, които са тясно свързани с властта в западните държави.
    Защо не обявиха за театър поведението на Пауър в ОНН с размахването на перилен препарат в бутилка, твърдейки че е бойно отровно вещество? Той заслужаваше оскар за главна роля в драматичен филм. Не е късно да я получи, макар и посмъртно.

    А защо нашите медии, включая и Fakti, отразяват толкова усилено медийните реакции в западните държави? Ако искат да бъдат смятани за обективни медии, то следва да апредставят гледните точки на всички замесени страни. При това - безпристрастно.
  • 15 Хахаха...

    91 11 Отговор
    Какво парче да отхапе,бе...ми тя Украйна си е руска .Новороденото отроче на Ленин.Тия са си чисти руснаци.Руснаци им дадоха независимост и ги направиха отделна страна.
  • 16 Така е

    83 6 Отговор

    До коментар #6 от "дядо Владо":

    Ами САЩ днес казаха, че ако Русия влезе в Украйна ще има санкции:) А Русия е в Донбас! Това дали не означава, че САЩ признават, че ЛДНР не са в Украйна!? :)))
  • 17 😄😄😄

    79 6 Отговор

    До коментар #4 от "😄😄😄":

    Борсите са реагирали в (-) минус!
    Очаква се изявление на Китай по проблема с Тайван!
    Как ще реагират борсите 🤫
    Запада започва силно да ЗАПАДА !
  • 18 Калъчев

    92 9 Отговор
    Когато става въпрос за историческото експозе на Путин от снощи, то е много точно в рамките на това което искаше да направи по-нататък. Западните историци сега ще се опитват да опровергаят казаното, да го педставягт като некомпетентност. Западът и факинистан, които не могат да предвидят два хода напред от това, което практикуват всеки ден, това е смешно. Географският район Украйна беше превърнат в руския вариант на модела Македония-БЮРМ. Това което беше извършено през 1944-1945 г. със създаването на Скопянска Македония под диктата на Тито и с логистичната подкрепа на Коминтерна и Сталин в ущърб на България, това САЩ приложиха след 1991 г. с Окраина. Превърнаха единния народ във враг на своите събратя, наложиха нов език и съчиниха нова история на тези земи, каквато не е съществувала. От българска гледна точка, май им се връща на руснаците за това което ни сториха. От съвременна гледна точка, обаче, факинистан днес си бършат сополите заради цялата 30 годишна мърсотия, която сами изръсиха в Киевската управия. Не може да лъжеш подло и безсрамно за неразширяване на НАТО, а на практика да го удвоиш, да го приближиш под Москва и да искаш да стреляш с ракети от рускоговоряща територия срещу Русия.

    Коментиран от #26, #68

  • 19 ТаУмВзе

    70 5 Отговор
    Следва импийчмънт на бай деменция! Иначе убаво е да сме в течение на краварската пропаганда.

    Коментиран от #28

  • 20 Kcaniba

    52 5 Отговор
    Световните издания да ни светнат, кога Путин ще напада? 16 февруари или по Коледа, когато земята е подходяща за руските танкове!!!!
  • 21 787

    54 4 Отговор
    Укрите продължават да гърмят.Ще се наиграят,скоро!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не съвсем!

    38 4 Отговор

    До коментар #7 от "NWO":

    1. Какво ще продават борсите ако няма стоки?
    2. Банките ще изгубят смисъл, народа ще си държи парите вкъщи!
    3. Медиите са двулика лопата! Още повече действат само на промити мозъци, здравомислещите не се поддават. След новия МИР и промирите 🧠 ще пропеят друга песен, защото са страхливи!

    Коментиран от #121

  • 24 свидетел

    58 5 Отговор
    сами си го направиха бандерите като слушаха мислещите им "доброто" англосакси !
  • 25 ДжафДжаф

    70 7 Отговор
    Алооо...брадясалото авторче....Защо лъжеш толкова нагло бре! През м.Март 1991г на територията на целият СССР се провежда референдум за запазване на съюза! В Украйна резултата е 70,2% в полза на запазването на СССР. Има също така и референдум за съдбата на Крим, който в Украйна също никой не си спомня. Вместо да плющиш по адрес на Путин би могъл да изплющиш нещо по адрес на ил линтън например, който отдели Косово от Сърбия. Някак си като българи този въпрос поне на мен ми е доста по интересен! Или може би смяташ, че руснаците в Украйна са някаква по-долна категория човеци от арнаутите в Косово!!
  • 26 Калъчев

    51 2 Отговор

    До коментар #18 от "Калъчев":

    Изводът от общата матирца на събитията е, че Русия има потенциала и може да направи каквото трябва срещу агресията на враговете си, да ги затрие и прибере в своята държава дори като пепелище, а България нито има потенциала, нито въображението и възможнжстите си за това спрямо БЮРМ.
  • 27 Кинжал

    68 4 Отговор
    Напротив, наблюдаваме абсурдния спектакъл на западните издания, опитвайки се да изопачат историческите истини, които Путин им припомни официално. В изказването на Путин нямаше нито една слаба и случайна дума или пък неистина и точно това нервира примитивните англосаксонци.
  • 28 8646

    23 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТаУмВзе":

    Айде нема нужда от импийчмънт, вече му свикнаха всички, а е и доста забавен. Къде ще намерят втори като него. Кой знае с каква откачалка ще го заместят. Нека си остане човекът, поне е прогнозируем, нема лошо.

    Коментиран от #37

  • 29 Абе

    56 3 Отговор
    Зеленски е поредната американска марионетка.Така както ние си имаме нашето продажно Кире.За НАТО е без значение историята, културата и традициите.Важно е да има поредната територия за натовските си бази .Така беше и със Косово.В момента е една огромна американска база Искат да направят същото и със Македония.Но на преден план е Украйна.Направо е във задния двор на Русия
  • 30 ТОЧКАТА

    47 5 Отговор
    ...СВЕТОВНИТЕ ИЗДАНИЯ!!!!!!...И се оказват само американкоанглииски!!!!!Това подсказва , че СВЕТЪТ,ПЛАНЕТАТА Е ПРИТЕЖАНИЕ НА ТЯХ!!!!....с всички произтичащи последици...За 30 г 35 войни по света и над 50 преврат/.....едиква си ПРОЛЕТ,МАЙДАН/
  • 31 хХх

    29 2 Отговор

    До коментар #7 от "NWO":

    Това свърши, както предвиди Жириновски.
    На 22.02.2022
    SWIFT умря.
    Да живее SPFS !!!
  • 32 mi6osp

    46 2 Отговор
    Явно понесоха жесток удар , защото безкрайна болка има в цитираните писания.
    А всъщност Русия засега само попари надеждите им за най голямата война в Европа след 1945.
  • 33 Еее ми

    58 5 Отговор
    Ръчкахте Мечката докато си спинкаше сладко,и сега е много ядосана.Чувам че дрОгарът Си,и той се кани да събуди Драконът и да глътне Тайван.Демек-лоша работа,особено за дъртата джадия Европа.
  • 34 УСА боклук

    49 4 Отговор
    Филиграмни действия на Путин. Без изстрел, без жертви колонията на УСА е в нокаут.
  • 35 СлаваВВП

    27 4 Отговор
    анатоли, анатоли, то бива мекотело като теб, но вече прекаляваш!
    Как се гледаш в огледалото - слуга?’

    Коментиран от #79

  • 36 6772

    25 3 Отговор

    До коментар #12 от "реалистъ":

    Какво значи да си върне, та Източна Румелия е българска земя, заграбена от Турция. Турция да ни върне заграбените от нас територии, това трябва да искаме, а не да подаряваме отново. Като пишеш, чети преди това.

    Коментиран от #55

  • 37 ТаУмВзе

    21 3 Отговор

    До коментар #28 от "8646":

    Просто няма какво да направят, освен да полаят още месец. Путин ги нареди да хъркат Всичките! А Китай? А Китай в Иран?
  • 38 Texas

    15 2 Отговор
    Въй... Ама, то така можело ли? Ша се пробвам и аз...па нек рИват западните чедии
  • 39 Чудя се

    13 48 Отговор
    Дали средностатистическия русофил осъзнава, каква дебела сметка ще плаща заради болните амбиции на идола си?
    Друго което се чудя е, дали сте българи въобще или руски тролове пишещи на български.

    Коментиран от #44, #48

  • 40 Кандидат Милионер

    13 44 Отговор

    До коментар #6 от "дядо Владо":

    Украйна не е член на НАТО.Ако Войски на НАТО се намесят срещу Руската агресия ще стане Трета световна война....Путин го знае това и може да Окупира цяла Украйна безнаказано....Ами те са си Окупатори и Агресори Руснаците....В Афганистан избиха ТРИ милиона Афганци,преди да избягат по Моста на Дружбата обратно в Кочината си....

    Коментиран от #47

  • 41 сороснерес

    28 4 Отговор
    Австро-Унгарската империя, Полша или Литва.. Запада да се обади на Зеленски и да иска от него тези бивши територии...Смешници.
  • 42 Русия винаги е виновна

    45 4 Отговор
    Така е решил Запад под ръководството на САЩ, на западняците им трябва да размажат всичко руско, защото не е клекнало под американци и да получат на аванта всички полезни изкопеми на Русия.
    Мисля, че Русия прекалено дълго търпя лъжите и лицемерието на англосаксите, по-рано би трябвало да каже БАСТА! ПРЕКАЛИХТЕ ВЕЧЕ!
  • 43 ТОЧКАТА

    17 6 Отговор
    Точно по същият начин извъртат и БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ,за да лансират макетата....,,, Аргументът/историята стана АРГУМЕНТ!!!!. , че Украйна ИСТОРИЧЕСКИ е принадлежала на Русия е ....ПРОСТО ПОГРЕШЕН,,!!!!!!/само заменяте думите с България/Македония и ето ви откъде идва ,,новото начало на отношенията с Македония,както дума премиерът ни свиден.,с усмифффкъ.
  • 44 Абе

    22 4 Отговор

    До коментар #39 от "Чудя се":

    Чуди се,чуди се на новоевропейската демокрация със зелен ток ,и джендъри.Пък като ти дойде дебелата сметка за ток ще се пулиш и чудиш .

    Коментиран от #46

  • 45 Нов анекдот:

    24 2 Отговор
    Виц нов:   "Звонок в Киев: альо, це Украина? —Пока да, но говорите бьιстрее..."
  • 46 Чудя се

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Абе":

    Теб това не те ли притеснява? Май си просто ТРОЛ е нормален човек.
  • 47 Лъжеш

    27 3 Отговор

    До коментар #40 от "Кандидат Милионер":

    Какви три милиона афганци? Ако някой е бягал, плюс хвърлял след това бомбите от които за загивали цели семейства с деца, то това са все объркани американци.
    Те са си назначили като "изключителни", а всички дпуги за тях са биоматериал за техните вируси, спин, ебола и друго биооръжие
  • 48 Дебела сметка

    23 4 Отговор

    До коментар #39 от "Чудя се":

    Ще е заради Боко, който е отказал това, което с кеф са взели турците с Турски поток.
    Благодари на Боко за грешните НАШИ милиарди, с които авансово е захранил американската икономика
  • 49 Перо

    37 3 Отговор
    А в Косово,кое е по-различно? Изконни сръбски територии,бяха окупирани от албанско население и провъзгласени за нова държава. Но когато признаването на държавата не е от Русия,няма нарушение на международното право! Въпреки че много страни от ЕС не признаха Косово, всички други се втурнаха да правят икономическо сътрудничество и военни бази,гарантиращи окупацията!
  • 50 Български мисирки преписвачи

    25 1 Отговор
    Напиши свой коментар,какво само преписвате.Поне гледайте да има плурализъм,дайте мнението и на двете страни.Но не,каквото ви нареждат"господарите",това вършите.Срамота за цялата лекейска гилдия
  • 51 Двоен стандарт отново

    25 4 Отговор
    "украинският народ, който реши решително да напусне Съветския съюз на демократичен референдум"-Еми ето,че сега други напускат Украйна със същия такъв Референдум, но понеже това не се нрави на Кравария съответно не го признават.
  • 52 Българин

    6 18 Отговор
    Русофобите се побъркаха.По-спокойно, никой от вас няма да бъде забелязан,колкотo и да лаете.Оства ви да се възбуждате пред снимката на путин с червена петолъчка.
  • 53 Перо

    14 3 Отговор
    Всички измислени държави са мини,които ще бъдат настъпвани и взривявани от непредвидимите бъдещи икономически,политически,социални,етнически или военни събития в района! Това е много вредна ционистка политика на болните мозъци за световно господство!
  • 54 Кую

    15 3 Отговор
    Крива краставица за западните лидери. Ненарязана.
  • 55 Турция, ще видиш!

    10 16 Отговор

    До коментар #36 от "6772":

    Скоро ще прибере Хасково и Кърджали и тогава ще ревнете Русия да ви помага.
    Турция преди време прибра половин Кипър и никой никакви санкции и писъци не произвежда

    Коментиран от #64, #66, #67

  • 56 2 млн. гастербайтери за 30 години

    26 4 Отговор
    чета разни англосаксонски названия ввц, гуардиан, тимес, нйа йаорк тимес????

    Ние в Бълария англосаксонци ли сме, евреи- ционисти ли или българи????

    Като българин трябвя ли да ме интересува драсканиците на някаква англосаксонска и ционистка сбирщина, дето 30 години разсипва България с англосаксонските си реформи- от 9 млн. се стопихме до 5- 6 млн. население, от които 2 млн. евтини гастарбайтери, повече отколкото във Венецуела????
  • 57 Павел пенев

    22 2 Отговор
    Най сетне край на Минските споразумения след 8 години активна дипломация от Германия и Франция която доведе процеса до задънена улица. Сега педалите пак ще пищят и ще плашат гаргите със санкции.
  • 58 Може още тонове

    22 3 Отговор
    мастило да излеете, признаване на Донецк и Луганск нямаше да има, ако САЩ не организираха цветни революции в Украйна и не я обнадеждаваха за членство в НАТО. Така че пишете и се сърдете на себе си, защото поддадаквате на една нескопосана американска външна политика.
  • 59 Жалка работа

    7 31 Отговор
    След вчера стана ясно колко объркан човек управлява в Русия..стана ясно че събитията са предварително планирани с аматьорски видео монтажи..военен шантаж и всякакви преговори са безсмислени..нещата много ще се втвърдят
    от тук нататък..путин просто ще направи американците спасители в Европа с ненормалните си изяви

    Коментиран от #60, #74

  • 60 Ха ха ха ха ха

    14 3 Отговор

    До коментар #59 от "Жалка работа":

    Браво на теб. Много си умен :))))

    Коментиран от #70

  • 61 Иванушка

    20 2 Отговор
    Всъщност вярното е Историческата реч на Путин, която постави началото на края на Евроатлантическите "ценности" и заплахи. Досегашния Нов Ред донесе доста ползи, но взе да се изражда в Бюрокрация и нелепи правила и изисквания. Време е за Промяна, а тя идва от Изток.
  • 62 БАРС

    23 2 Отговор
    Моля пишете верне неща .Всичко което каза Путин е вярно.Гледахго по тв.И винаги е казвал за Косово как без да питат никого Америка призна Косово.нима там не беше същият сценарий.Абсолютно сьщтият дирижиран от Америка.
  • 63 Ммм...да

    23 2 Отговор
    Путин много дълго ги чака.Оня палячо Зеленски си мисли,че Запада ще му даде вечна власт ! Глупак.Руснаците никога не остават свойте хора.Никога !
  • 64 пепи

    7 11 Отговор

    До коментар #55 от "Турция, ще видиш!":

    Очакваме великия български патриот и болен русофил да защити българската земя от турско посегателство. А ако стане някоя беля, вини вожда ти Вова, че обесмисля границите и международното право.
  • 65 не може да бъде

    22 4 Отговор
    Абсурден спектъкъл !?Аз съм на друго мнение.Първо бих искал да кажа,че влизането ни в НАТО и ЕС не ни задължава да си загубим чувството за справедливост,за законност и човещина.Говори се за международно право- дайте да видим за кое,за това което е записано в документите на ООН или за това ,както го тълкуват преди всичко в САЩ с припяването на Великобритания,Австралия и Канада.По първото Донбаските републики имат право на самоопределение ,така като бе разрешено на Косово!Второ за справедливостта -колкото и да сме привързани към тезата за териториалната цялост на Украйна ,не може да не отбележим ,че украинската власт се държи просто безчовечно към своите граждани от Донбас!?Те имат някакви сериозни искания,значи трябва да има преговори със същото ниво на сериозност!И вместо това обстрели с оръдия,унищожаване на инфраструктура като трафопостове,водоразпределителни станции!Тероризира се населението денонощно -даже бившият президент Порошенко официално заявява -"нашите деца ще жодят на училище,а вашите ще стоят в подземията!"Това ли е новият хуманизъм!И е потресаващо ,поне за мен как толкова хора си затварят очите за такива неща!?Знам добре ,че в геополитиката справедливостта е трудно постижимо нещо,но въпреки това не бива да се измерват сегашни събития със стари шаблони -а точно това наблюдаваме!Наблюдаваме също така как на Русия не се позволява да защити тези хора!?И аз лично започвам да мисля,че това е една от целите на слепотат

    Коментиран от #76

  • 66 Тц тц тц

    22 4 Отговор

    До коментар #55 от "Турция, ще видиш!":

    Докато я има Русия, никой нищо не може да прибере от България, включително и Турция! Русия е единственият гарант за съществуването ни като държава и народ сега и в бъдеще. Без Русия "партньорите" ни ще ни унищожат!
  • 67 Жорж

    21 2 Отговор

    До коментар #55 от "Турция, ще видиш!":

    Руися е с Турция и докато е така Турция няма да посмее да стъпи на място където са загинали 70 000 Руски войници Русия не забравя за разлика от демократите

    Коментиран от #99

  • 68 точно така

    21 4 Отговор

    До коментар #18 от "Калъчев":

    Много хубав и точен коментар, браво! В скоро време Русия ще изгони и смачка всички евроатлантически боклуци от източна и централна Европа, а западът тотално ще фалира! Дано освободят и нас от мръсната измет, която ни граби и тормози! БОГ да пази България и Русия и нашите братски народи и да ни отърве от всички които ни мислят и правят зло! АМИН.

    Коментиран от #72

  • 69 Хохохо

    11 1 Отговор
    Бай пън вице, Крим Руски. Бай пън презеден ЛНР и ДНР Руски. Случайност?
  • 70 Фактите са такива

    5 19 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха ха ха":

    Много смешно а?? Клипа със саботьорите е от учение на финландската армия от преди 15 години..тия работи ги дават по националната руска телевизия представяш ли си гру колко са изпаднали..всяко едно видео дето го пускат по руската телевизия е заснето предварително и хората знаят..путин става смешен даже и пред тия хора дето искат все още да преговарят с него..сега американците като поискат санкции и всички в Европа ще мълчат защото стана ясно че имат работа с опасно луд човек

    Коментиран от #86

  • 71 не може да бъде -продължение

    18 3 Отговор
    И аз лично започвам да мисля,че това е една от целите на слепотата и бездушието от страна на колективният запад -целият свят да види ,че Русия е безпомощна и слаба и не може да защити своите сънародници,и затова Русия има право на съществуване само като подчинена държава и други ще решават кой къде да живее и какви да бъдат държавните граници/както случаят с Косово,Босна и Херцеговина-а може да изброим и още десетина такива!/Тази вакханалия на несправедливостта не е от вчера - в средните векове са горили живи хората ,които се опълчват/апропо забравихме ,че в Одеса изгориха живи 50-60 души/ и винаги е имало многоброен хор който крещи изгорете ги !!И сега виждаме такъв хор!Ако се водим от историята това означава война,а в нашия случай-взаимно унищожение!...И все пак аз вярвам в здравия разум,има ги такива разумни хора по целия свят!
  • 72 Пий си хапчетата

    3 7 Отговор

    До коментар #68 от "точно така":

    Ще смачка некой гумен с долната част на гърба си
  • 73 Ясно

    4 2 Отговор
    Освен от география и от история не разбираме
  • 74 Хохохо

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "Жалка работа":

    Утре ще стане ясно колко объркан човек управлява Китай, пък бай пън ще каже рррррт

    Коментиран от #82

  • 75 Пенчо Стоянов

    20 2 Отговор
    В Украйна не имало референдум !!! Само лъжете ! За това хората вярват на Путин ! Независимостта е провъзгласена от Върховния съвет на УССР ! А референдум имаше за запазване на СССР във всички републики без балтийските и хората бяха "ЗА" запазване на съюза над 70% !
  • 76 До Автора

    18 4 Отговор

    До коментар #65 от "не може да бъде":

    Ние как през 1878 бяхме откъснати от Османската Империя ? Слава на Руския ЦАР Освободител които единствен го е болело за нас и е пратил войска а САЩ и Великобритания са съветвали Османските войски Сюлеиман паша е завършил сурбоната
  • 77 падналия ангел

    10 1 Отговор
    "Повторното появяване на Путин часове по-късно с дълга и явно предварително подготвена реч само потвърди впечатлението, че всички решения са взети много по-рано." и "Но вчера, когато обяви на хората, че Русия ще признае независимостта на двете подкрепяни от Кремъл отцепили се републики в Източна Украйна, той изглежда е загубил реторическите си способности." Ъъъъ хайде да се уточните, спонтанно ли е било или предварително обмислено!
  • 78 Лейка

    11 2 Отговор
    Стайков теб няма ли да те уволнят вече? Пишман разбирач си и без понятия от политика и всичко друго!
  • 79 ген Столти

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "СлаваВВП":

    Гледа се в огледалото и вижда мазните си уста , оригва се и е доволен.
  • 80 Водевилът

    13 3 Отговор
    Беше още по-абсурден на заседанието на Съвета за сигурност на ООН. Чернокожа кукловодка сричаше написаното на три листа хартия, а останалите, с изключение на Индия и Китай послушно си мърдаха крайниците и си отваряха устата, за да изричат съчинените от САЩ лъжи. Албанският реотан беше най-напет.
  • 81 Мирко

    14 1 Отговор
    Тия радетели за свобода и демокрация как коментираха отделянето на Косово? Кога е имало там такава държава? А фашисткия режим на Тюдо и терорът над канадците нещо да коментират?

    Коментиран от #89

  • 82 Дишай клоун

    4 16 Отговор

    До коментар #74 от "Хохохо":

    Китай им е все едно за Тайван другарю..но с удоволствие ще погребат оцелелите в Сибир
    Те си имат собствени планове и само ще изчакат да слегне прахта след американските ракети

    Коментиран от #88, #91

  • 83 Срещу Луната

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "лъжлива статия":

    Не знаех,че световните издания са само англасаксонски. Укрите се поведоха като шляхтите по англосаксонския акъл и до нещо добро няма да стигнат. Франция и Германия хвърлиха не малко усилия да се стигне до Минските споразумения,но укрите ги отсвириха. Уж Путин се договарял с Байдона, а всъщност предварително е уведомил Франция и Германия,но Байдона го е оте.ал и затова ангсаксонската соросня сега вие срущу Луната.
  • 84 Стоян Александров

    15 4 Отговор
    Само така другарю ПУТИН. БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ТЕБ И С РУСКИЯ НАРОД. ОБИЧАМЕ ВИ. ДРУГИТЕ ОТ НАС КОИТО СА ЛАКЕЙ НА ЗАПАДА СА ПРЕДАТЕЛИ И ТЕ ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ СУРОВО.
  • 85 Оногундур

    17 1 Отговор
    Не ги е срам западните политици "висши примери за подражание". Да разделят един и същи народ и да карат хората да се избиват. Та руснаци и украинци са едни и същи. Същите са като нас - българи, сърби, македонци, румънци, грузинци....и т.н. Какво би станало ако това което се случва в Донецк и Луганск се случи в Македония? Какво ще предприемат българите? Ние не сме братоубийци също както и руснаците и дори украинците не са. Виновни са западните крадци и криминални елити. И това което се случва е гигантска трагедия защити карат братята и сестрите да се избиват
  • 86 Ха ха ха ха ха

    18 2 Отговор

    До коментар #70 от "Фактите са такива":

    Кои факти бре? Фактите, че украинския режим с англосакски инструктори избиват невинни хора в Донбас ли? И Русия да си затваря очите? Това е най-малкото, което можеше да направи Русия за населението там, което междудругото са руснаци! Да не защити своите ли? Както прави България-нехае за тероризираните от нацисткия режим българи в Украйна, защото така видите ли господарите от фашингтон ще й се скарат! Даже не ми се пише.......
  • 87 Гошо

    10 1 Отговор
    Хе хе "Абсурден спектакъл " ама реален Най ми харесаха тия от Times дето решиха че Путин не може да приказва ,изгубил бил дар слово
  • 88 Клоуна от Киев

    8 2 Отговор

    До коментар #82 от "Дишай клоун":

    Американските ракети трябва да поразят 17 млн кв км, Руските трябва да поразят ЛА Чикаго НЮ и белото къща. 30 хил от Съветско време все някак ще се справят. Само да не офейкат нощес като от талибаните на собствен ход

    Коментиран от #92

  • 89 Стоян Александров

    13 1 Отговор

    До коментар #81 от "Мирко":

    А УБИЙСТВАТА НА МИЛИОНИ ИНДИАНЦИ ? ОТ КАНАДЦИ И АМЕРИКАНЦИ КОЙ ЩЕ ОСЪДИ ? Милиони избити и унищожени индианци, а СЕ МЪЛЧИ, ЗАЩО БЕ ДЕМОКРАТИ ? БАЙДЪНА КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЗА ТОВА ? А НЯКОЯ МИСИРКА ИЗОБЩО ЩЕ ГО ПОПИТА ЛИ ?
  • 90 Иванушка

    10 1 Отговор
    Интересно как Запада след толкова "предупреждения", "санкции" и заплахи притихна ни лук ял ни лук мирисал. Същото ще бъде и като довечера Украйна с огромно мнозинство се присъедини към Донбасс.
  • 91 Хи хи хи

    9 1 Отговор

    До коментар #82 от "Дишай клоун":

    Ако америкаанските ракети можеха да литнат, досега да са го направили, но не могат! Мъка, голема мъка, че са безсилни. Могат само да рИват!
  • 92 Прав си

    2 9 Отговор

    До коментар #88 от "Клоуна от Киев":

    Тия ракети са предназначени да убиват цивилно население..така че 100 броя ще стигнат..руското население е концентрирано във 10 по големи града нищо сложно няма да ги уцелят

    Коментиран от #95, #103

  • 93 На българските медии

    11 1 Отговор
    Тук и в други медии публикуват това, което им е наредено от НАТО, тъй като България е член на НАТО.
    Отдавна е ясно, че дори за това, че днес вали дъжд, са виновни Путин и Русия, Запад и тъй, и тъй щеше да продължи със безкрайните си санкции, със които за десетки години руски народ вече е свикнал и всичко, което им трябва сам произвежда или купува от Китай, Индия, Бразилия, Аржентина, Сърбия, Унгария, Италия и Финландия
  • 94 Рубрика очаквайте

    2 11 Отговор
    Тъй както чета даже и в Турция разбраха че не е здравословно да дружат с опасно лудия човек от Москва..нещата ще станат много брутални много бързо
  • 95 Така е

    9 0 Отговор

    До коментар #92 от "Прав си":

    Нищо сложно нема на клавиатурата да натискаш бутоните, иначе.... бегат. Беж Лиске да бегаме... Инструктори, посолство... всичко през глава бега. Хамериканците в бегането са най-дибри :))) знаят, че е най-сигурният начин за спасение:)
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Стефан Петров

    11 0 Отговор
    Запада плаче- смешен плач. Къде бяха тези СМИ, когато Украйна нарушаваше поредното писмено примирие час-два след подписването му, къде бяха когато стреляше по ДНР и ЛНР с големи калибри, забранени от минските споразумения, къде бяха, когато украинските снайпери, избиваха работещи в градините си хора, къде бяха, когато ги лишаваха от вода, не им изплащаха пенсиите, и т.н. и т.н. ДНР и ЛНР от няколко години искат признаването им от Русия и ако запада не подбуждаше към терор Украйна и не й даде почти 7 000т. оръжия това нямаше да се случи. Западните СМИ вият за резултата, но не искат да видят защо стана така- не им е изгодно.
  • 98 Анонимен

    15 0 Отговор
    Гледах цялата реч на Путин И това,което очаквам да чуя вече 20 г. той го каза!!!Не виждам някъде да го коментират.
    Та Путин направи "признание за пръв път изречено"
    -НА СРЕЩА С КЛИНТЪН ПРЕЗ 2000Г.,ПУТИН Е ПОПИТАЛ БИХА ЛИ ПРИЕЛИ РУСИЯ В НАТО.
    Отговор-меко казано НЕГАТИВЕН
    Трябва ВРАГ!Това последното е от мен,ама интелигентен човек си го знае.
  • 99 Ердоган прави

    12 1 Отговор

    До коментар #67 от "Жорж":

    Каквото му скимне, а с Русия поддърда изгодни икономически отношения, Русия има 10 на ум за Турция.
    Само българските политици хич не мислят за изгодата на българския народ, а само за джоба си. Нито един от корумпираните и крадливите не е осъден и не е в затвора, няма конфискувано имущество и всички правители танцуват под свиркатанаанглосаксите - това е горчивата истина, драги :)
  • 100 Док

    8 0 Отговор
    Хахаха, едно и също се плямпа сега от "колективният" Запад срещу Русия.
    Да, ама ние помним. :) Същото мъжага жално и след като Русия си върна Крим и СМАЗА украинските фашисти в 2014-2015г. Ефект?!
    И тогава санкции, закани за изолация, за пълен отказ на Запада от руските суровини, от търговия с Русия и.....И?!
    ХАХАХА, примириха се, утихнаха, всичко по старому. Бедната и исторически глупава Укропия остана сама, остана излъгана и дочака втория шамар!
    Така ще е и сега
    Вие вярвате ли си, че Германия ще се откаже от руския газ, от толкова изгодните стокообмени с Кремъл?
    Ами другите държави?
    Бееее, не бъдете наивни.
    Всичко ще си дойде на място.
    Русия все по-силна....Запада, все по-възспитан и кротък.
  • 101 Меломан

    0 8 Отговор
    Сега целия свят гледа 1 серия на филма "Бандитски Петербург".......
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Слабо,слабо

    9 1 Отговор

    До коментар #92 от "Прав си":

    Слаб 2 по география и демография. Още 60-ти години на миналия век военните анализатори на САЩ изчислиха,че при размяна на ядрени удари с една и съща бройка и мощност на ядрените глави СССР нанася два пъти повече разрушиния и загуби на САЩ. Мотиви:1. Над 83% от американците живеят в градове и мегаполисите им са сгъчкани по Аглантика,Тихия океан и езерата.при средна плътност на населението от 31 души на кв/км. 2. Населението на САЩ е нагъчкано по крайбрежията на двата океана,езерата и Мексиканския залив в 314 градове с численост на населението над 100 000 души.. Градското население в Русия е 75% ,а средната гъстота на населението е 8,5 души на кв/км.Градовете пад 100 000 души са 173.
  • 104 2121

    8 2 Отговор
    Браво!!!Така се прави!!!О,краина ще се върне при Русия.Сега се върнаха Донецка и Луганска области.За тъпите сащ,няма да коментирам..Страна от престъпници, извратени типове, гейове, лесбийки впиянчена брутална извратена измет,секти/престъпни ,по своята същост/без Вяра в Бог Ийсус Христос, управлявяни от Израел/друг престъпен народ ,който разпна на Кръста Йисус Христос/,16 престъпни корпорации и още 30 такива ,по-малки,чи-фу-ти-те произведоха вредните и отровни ваксини,от които умряха няколка десетки милиона/-това са пропадналите сащ.И,седнали да заплашват Русия,която за 24 часа може да ги изпари ,ако реши.Но, Русия има изключителен Президент Владимир Владимирович Путин!Владее съвършенно 5 езика.Не ,чете от екран,а говори свободно.Никога е е бил объркан,както твърдят мисирките на лъжеца Кирил Петков,никога,не говори глупости,като всички недоразумения Президенти на сащ,никога няма нужда да го подкрепят,някакви си страни,които Хитлер беше прегазил и само СССР и Червената Армия го ликвидираха/а Хитлер не беше за подценяване/,сами след като цяла Европа беше прегазена.Русия,е Империя.За съжаление България е била Империя,но поради престъпните Правителства след Освобождението/изключвам Цар Фердинанд Първи Български, Цар Борис III до 1943 г./в това число и сегашното продажно Правителство на ПП и лъжеца Кирил Петков,сме без лице и без Суверенитет.Винаги ще припомням думите на Цар Борис III Обединител:"Винаги с Германия,никога против Русия".Германия е подлога сега на
  • 105 2121допълнение

    5 1 Отговор
    За съжаление България е била Империя,но поради престъпните Правителства след Освобождението/изключвам Цар Фердинанд Първи Български, Цар Борис III до 1943 г./в това число и сегашното продажно Правителство на ПП и лъжеца Кирил Петков,сме без лице и без Суверенитет.Винаги ще припомням думите на Цар Борис III Обединител:"Винаги с Германия,никога против Русия".Германия е подлога сега на сащ ,а лъжеца Кирил Петков подписа пасквил против Русия.Е, какво,да очакваме от Русия?!Предателите не са желани-Кирил Петков и ПП са предатели.На Русия БРАВО! А за България-нови избори и то по-бързо,защото Кирил Петков ще ни продаде без остатък на тъпите сащ.Това е Истината.
  • 106 Каквито и да ги.дъвчат

    4 2 Отговор
    С остър ум, стратегия, развитие и дела, ШАХ и МАТ. Безполезен и болезнен вой.
  • 107 дааа

    4 2 Отговор
    В продължение на много поколения украинците почти не познаваха друго освен тиранията и насилието. Те издържаха два века на царска автокрация (която най-накрая рухна сред катаклизма на Първата световна война). Кратък опит за независимост беше бързо смазан от Червената армия, която възстанови руското управление. След което украинците преживяха ужасния, изкуствено причинен глад от сталинския терор - Голодомора, нацистката окупация и десетилетията на смазваща душата комунистическа диктатура. Когато Съветският съюз се разпадна, историята, изглежда, гарантираше, че украинците отново ще тръгнат по пътя на бруталната тирания - какво друго знаеха? Но те направиха друг избор. Въпреки историята, въпреки смилащата бедност и въпреки привидно непреодолими препятствия украинците установиха демокрация. В Украйна, за разлика от Русия и Беларус, кандидатите на опозицията многократно заменяха титулярите. Когато се изправиха пред заплахата от автокрация през 2004 и 2013 г., украинците два пъти се вдигнаха на бунт, за да защитят свободата си. !!! Сега Путин реши да приложи отново сценария с анексирането на Крим и как хората живеещи на тези територии сами и доброволно с най голямо желание ще се присъединят към богатата и просперираща Русия....!!!

    Коментиран от #110

  • 108 Бай Манчо

    3 1 Отговор
    Каквото и да пишат платените медии , Конфликта приключи , сега започва събиране на доказателства за трибунала .
  • 109 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ОБРАТНИАТ СПЕКТАКЪЛ !!!! РУСКАТА "МЕЧКА " - Е СЛОЖИЛА " ХАЛКА НА НОСА " НА "ОБЕДИНЕНИЯ ЗАПАД "--- И КОГАТО ИМА НУЖДА ---- ДЪРПА - НЯЛАВО - НАДОЛЕ И НАДЯСНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 110 Оногундур

    3 1 Отговор

    До коментар #107 от "дааа":

    Хората искат да се върнат в Русия но в МОМЕНТА. Защото всичко друго е пропито от билдербергската група в която не са поканени единствено представители от Русия. Този криминален контингент иска да ограби и подчини всички. И хората дори да не знаят това в детайл, инстинктивно разбират къде ще им е по-добре. И това е така защото същите тези които ги тормозеха преди по царско и съветско време са тези които сега им се правят на атлантически приятели. Историята е скрита а науката е фалшива! Казах...
  • 111 ДНЕС ТОЧНО НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ СВЕТОВНИ

    2 0 Отговор
    МАНИПУЛАТИВНИ ИЗДАНИЯ - ВСИЧКО ГЛЕДА РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ - РЪКАТА НА ПУТИН Е НА КОПЧЕТО ! ОСЛУШВАЙТЕ СЕ ЗА ТОВА КОЕТО НИТО ЩЕ ЧУЕТЕ НИТО ЩЕ ВИДИТЕ ......... САМО ЕДНА СВЕТЛИНА ЩЕ ВИ ИЗВЕДЕ ДО СВЕТЛИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА И ДУШИТЕ ВИ ЩЕ СЕ ВЪЗВИСЯТ НАД ГЪБАТА !
  • 112 vinety$

    1 0 Отговор
    Ядреният ветрец гали нежно улиците на Ню Йорк, Лондон, Париж, Берлин и Анкара. Весело попукват сървърите с банковите сметки на елита в очакване на електро-магнитния импулс.

    Коментиран от #113, #118

  • 113 Сър Пичук

    5 0 Отговор

    До коментар #112 от "vinety$":

    Ядреният "ветрец" повее ли там, ще повее и по твоето село. Добрата новина е, че покрай добрите и нормални хора, ще бъдат избити и много малоумници.
  • 114 Косе Босе

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "дядо Владо":

    Защото ако НАТО влезе в Русия,ще избухне планетата и ти.и твойте и-чета няма да можете да пишите глупости,а за останалите е ясно-и ковчега на Ной няма да помогне.Така че заради вас и ние трябва да си готвим некролозите-тогава "великият ви руски парад"ще е от некролози гонени от вятъра и войници призраци,и наи важното няма да има кой да ви ръкопляска?
  • 115 Косе Босе

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "реалистъ":

    Наивниците никога не спят?
    Русия ще помогне България да се раздели м/у Турция и Сърбия но не и да се застъпи за нас!Четете истинската история а не балшая Явно мозаците са ви пропито от гледане на много руска телевизия-явно сте болни русофилчета,къде ще живеете с българският паспорт :Русия, Сърбия или Турция? Моят избор в такъв случаи е Турция,а вашият?-не мълчете и кажете ,може би Сърбия-идете и се пробвайте!Късмет.
  • 116 Когато амелрика

    1 1 Отговор
    Нападаше,унищожаваше територий иубиваше хара това хуманно и демократично. Нека една западна даде посочи която се обевила против нея,няма. А сега всички тези колонизатори се обявиха се обявиха срещу Русия която защитава суверинитета си. Ах ви нагли демократи крадци на история и човешки съдби.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Косе Босе

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "vinety$":

    Така е,кога индианец не е виждал и чувал за ядренно оръжие за да знае че само една многобойна ядренна ракета от 10кт е достатъчна да унищожи Европа -оп Испания до курилските острови и цяла Русия,!За индианците ще обесня че не атомният взрив е най поразяващ,а вторичната радиоактивност пренасяна по вятъра,тs радиоактивният облак които според метеорологичната обстановка може да достигне и до Камчатка ,а индианеца нека си мечтае за Берлин Лондон и Париж.Ако руснаците са стигнали до берлин с американска и английска помощ,то сега облака ще захлупи Русия цялата пак с тяхна помощ.Победител от този сценарий ще бъдат само некролозите гонени от ядренни бури но няма да има кой да ги чете
    Справка: Хироши, Нагасаки и Чернобил-който трябваше да се случи в Русия за да има кой да им пази равновесието,а не Украйна-това бе първата ядренна руска бомба взривена в европа-дано и да е последна.Тогава и нашият народ я усети похрупквайки салата от пролетни марулки полята с руски ядренни подправчици!Народ който не помни миналото си не заслужава бъдеще!

    Коментиран от #120

  • 119 111122233

    1 0 Отговор
    "Части от съвременна Украйна наистина са били част от Руската империя през вековете"-Факти.
    На картата от 1914г., такива части са Финландия, Естония, Литва, Латвия, Монголия,УКРАЙНА, Полша, Грузия, Арбазайджан, Туркмениктан, Авганистан, Казахстан, Такжикистан, Монголия, Армения, Молдова и половината Румъния.
  • 120 111122233

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "Косе Босе":

    Запознат ли си как се взриви Чернобил? От умишлена глупост при тренировка по безопасността.

    Коментиран от #122

  • 121 Почти съвсем

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Не съвсем!":

    1. Дори и при война има нужда от стоки
    2. 80% от парите не са кеш а виртуални, банковата карта под възглавницата ако те устройва. Да не си мислиш че парите на богатите дори и в Китай или Русия им стоят в мазето, а бедните нямат ни в банка ни кеш.
    3. Медийте това са вестници, ТВ и най вече интернет, не виждам от къде другаде да прочета за новините по кристални топки не мога да чета нито извънземните ми ги съобщават новините.


    4. Истината е по средата, ако искаш да отсееш истината чети новините от Изток, Запад, Север и Юг, после анализираш, но няма да го постигнеш ако главата ти е завряна в нечие дупе било то на Байдън, Путин, Борисов и тнт.

    5. Давам ти домашно за размисъл от време оно " Разделяй и Владей" което е точно обратното на " Съединението прави силата". Прочети за Вавилонската кула и защо Бог е направил хората от да говорят един език на различни езици, не го приемай буквално това е метафора да обясни светът в който живеем.

    6. Ако всичките пари в световен мащаб дето се дават за отбрана от самите си нас и ги насочим за наука и изследвания, сега щяхме да сме с безплатно електричество и да имаме бази на спътниците на Юпитер. Ние сме една раса и се казваме Хора и владеем уж тая планета а се самоунищожаваме....."Разделяй и Владей"

    7. Не Путин или Байдън са тъпи, ние сме тъпи че ги подържаме.И вината не е в медийте а в нас че го позволяваме, разбираме проблема, но го позволяваме а после се обвиняваме един друг.
  • 122 Косе Босе

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "111122233":

    Взриви се от руските ядренни технологии-некадърни и незащитващи персонала и хората.Така и с Курск-пак ли други са виновни/доколкото знам това беше по Руско време/,не разрешиха даже да им спасят екипажа-това говори за античовешкото отношение към собственият персонал,Русия е с най много фалове на ядренната им техника Даже нямаха технология как да си изкарат Курск? Това трябваше да свършат "омразните западняци"не могат една ютия да направят,тръгнали ядренни подводници да правят/то май остана само една-другите дадоха фира",камо ли самолетоносач,имат май един който е покрит с тъмна димна завеса и трудно се вижда от стотици километри-това коментирай а не постройката чернобил-никой не се интересува от нея.Ако не си от Чернобил-поколението питай роднините си сладка ли беше пролетната салата с руските ядренни подправки-ако е останал някой жив след това се? Защото раковите заболявания в България скочиха многократно след тази руска салата-а ти си следващият пак след някоя руска издънка,а след теб и ние останалите "като награда"
  • 123 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "реалистъ":

    Петербургската академия на науките е в основата на славянската доктрина, която доктрина успешно служи за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия. Георги Хуца с псевдоним - Юри Венелин, като неин платен агент допринася за включването на българите към „славянското семейство”.
    По-късно, по същите причини се създава комунистическата доктрина , а в момента усилено са лансира православната. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа. За приноса на „Академии наук СССР” за отродяването на Българите от Македония и създаването на „македонски” език е излишно да се споменава.
    През Априлското въстание излизаме с черешовото дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които просто ръждясват в одеските складове.....
    ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
    А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки... КOПИ-ПEЙCТ: ......C. И. Киcoв пишe зa пушкитe „Шacпo” „тe мoжeхa дa cлужaт caмo зa ръкoпaшeн бoй”. В cъщия дух Aтaнac Бeндeрeв oтбeлязвa в cвoитe cпoмeни, чe „пушкaтa „Шacпo” лecнo ce рaзвaляшe и нeйнитe мукaвяни oтвлъгвaщи пaтрoни въoбщe рaбoтa нe вършaт”.
    пaтрoни зa ШacпoOщe прeз врeмe нa Шипчeнcкитe бoeвe cтaнaлo яcнo, чe пушкитe „Шacпo” нe били пoдхoдящo oръжиe зa нaшитe oпълчeнци. Към тoзи мoмeнт тe вeчe били мoрaлн

    Коментиран от #124

  • 124 брато

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    разбирам ти "фактите", но нека сме искрени и Ботев и Левски са предадени от Българи.. Имали сме един съвременен политик Стамболов, застрелян от Българи . Няма случай в който само да не сме се предали себе си и да не сме обвинили някого.

    Коментиран от #126

  • 125 Бодак

    1 1 Отговор
    " Погрешното тълкуване на историята "

    Тц-тц-тц-тц .... Историята трябва да се тълкува по единствено правилния начин -- Западния -- САЩ разгромиха Хиитлер, още ли не сте разбрали правилното тълкуване на историята.
  • 126 Бодак

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "брато":

    Тука яко се изхвърляш. В историята на други страни, в т.ч. и Западната, особено Полската има къде къде по-действителни предатели ... , Ние продължааме да се самобичуваме ..
    Това че някой е застрелял Ботев или стамболов ... не може да си правиш такива изводи
    Поразрови се и виж, колко американски президенти има убити ....
    Такива неща стават по целия свят, не само у нас, у нас дори са най-малко.

    " Българите са народа, който има най-малко престъпления в Европа"" това е писано не от совбоден съинител, а от от разузнавач -- разузнавателната сводка на агента на Короната Грегсън в Очерци за Балканите.
  • 127 Путин до CNN

    0 0 Отговор
    А оня ден като издадох указ кой е по висок от 1.60 е враг на народа...си замълчахте нали.