Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Март, 2022 09:09 6 000 38

Керемедчиев: Ако се евакуира мирното население от градовете, може да чакаме „един сирийски сценарий“

  • милен керемедчиев-
  • евакуиране-
  • мирно население-
  • сирия

„Русия поставя тежки условия. Русия тръгва с голяма кошница, а в крайна сметка това е въпрос на преговори. Искаш много, за да получиш, каквото може да вземеш.“, коментира експертът

Керемедчиев: Ако се евакуира мирното население от градовете, може да чакаме „един сирийски сценарий“ - 1
Снимка: NovaNews

Украинският президент Володимир Зеленски иска неща, които биха имали ефект за Украйна, но биха имали катастрофален ефект за страните от източното крило на НАТО, включително за България. Това поясни в интервю за БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Относно хода на преговорите между Русия и Украйна Милен Керемедчиев посочи, че се вдига нивото на преговарящите – в Турция преговорите ще се проведат на ниво външни министри.

Условията на Русия са резки и крайни и отговарят на позицията на Русия да преговаря като победител в този конфликт, какъвто не е, коментира Керемедчиев.

„Русия поставя тежки условия. Русия тръгва с голяма кошница, а в крайна сметка това е въпрос на преговори. Искаш много, за да получиш, каквото може да вземеш.“

Керемедчиев не смята, че украинската страна ще приеме поставените от Москва условия, защото това би означавало капитулация.

В предаването „Преди всички“ Милен Керемедчиев заяви, че преговори на ниво президенти биха означавали легитимация на Зеленски в преговорния процес, а основна цел на Путин е да го премахне от управлението на Украйна.

Не само България ще иска изключение от евентуален режим на спиране на вноса на руски газ и петрол, смята Керемедчиев, който даде пример и с Германия.

Европейските държави за момента не биха подкрепили такава мярка, която има двоен ефект, защото изключването на доставките ще бъде „голяма тежест за европейските държави, които продължават да бъдат зависими от тези доставки“, подчерта Милен Керемедчиев. Той допълни, че това е най-вече искане на САЩ и Великобритания.

„От една страна ще пострадат европейските граждани точно в зимния период, но от друга страна това е единственият приход на свежи капитали ва руската икономика и ако те секнат – около 700 милиона долара на ден получава руската икономика от търговията с нефт и газ, последната врата на Путин ще бъде затворена, той наистина ще бъде поставен в ъгъла.“

Според Керемедчиев явно това се прави, за да има възможност за маневриране и преговори, а не за да се стигне до пълна изолация на Русия.

Бившият заместник-външен министър каза още, че ако наистина се стигне до евакуация на мирното население от големите градове и останат само въоръжените сили, може да очакваме „рязка ескалация на военните действия и един сирийски сценарий“.

По повод на тезата за използвания от Зеленски жив щит от цивилно население в градовете, Милен Керемедчиев коментира:

„Възможно е да е така, защото това е последният шанс за оцеляване и на Киев като столица и на останалата украинската армия, която защитава града. Това наистина е много брутално, ако е такова решение. Но наистина в момента мирното население в тези големи градове възпира руската армия за започване на мащабни и разрушителни за градовете военни действия.“


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 естествено

    90 15 Отговор
    Керемидчиев, само ти ли не си разбрал, че първото предложение на руснаците винаги е най-доброто. Те не са търговци. Нито обичат да се пазарят. В руския думата "пазарене" е с отрицателен отенък.

    Коментиран от #23

  • 3 Чеп

    56 6 Отговор
    Няма къде да избягате господин умник,запазете си ако можете място на някой колесник.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А мислите ли

    69 7 Отговор
    Като спрем вноса на руски нефт и с това спрем и рафинерията колко очаквате да стане горивото като цена. И колко ще могат да си го позволят?

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Бaро Вкаров

    44 4 Отговор

    До коментар #1 от "Извънредно":

    Кой го е ликвидирал?Соло Паси или Роско Плевнята?🙉🐵😎🐵🙉
  • 7 Някой

    81 8 Отговор
    И този пишман експерт се изказа. Отново.
    Значи, казваш че е по-добре цивилното население да остане в градовете катозаложник на нацистите? Интересна, пък и хуманна, идея. Нацистка бих казал. Нека страдат цивилните и то от собствените си военни и паравоенни групи.
    Е, лека полека истината пробива през безпрецедентната цензура, налагана на запад от Русия.
  • 8 Бaро Вкаров

    44 1 Отговор

    До коментар #5 от "А мислите ли":

    Нема проблем,Васил Божков ще ни докара камили от Катар,за да се придвижваме!🐪🐪🐪🥳🤡👍
  • 9 Кино

    47 5 Отговор

    До коментар #5 от "А мислите ли":

    Филм на ужасите ли разправяш? Газта спре ли минаваме на режим на тока без тола вода!
  • 10 Шарън

    41 5 Отговор
    Кирчо ще го подкрепи ГЕРБ да фалират държава споко!
  • 11 естествено

    39 1 Отговор
    Очаквам рязко поскъпване на каруците и конете. С вградени инфотеймънт панели.
  • 12 Зелена еуглена

    62 6 Отговор
    Доколкото разбирам, господинът одобрява използването на цивилни, като жив щит!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Льотчик на F-16, модел 2024 год.

    42 4 Отговор

    До коментар #1 от "Извънредно":

    Какъв "експерт" го наричат това момченце? Направиха го зсм. външен министър БЕЗ НИКАКЪВ ОПИТ, а и не успя НИЩО ЗАПОМНЯЩО СЕ ДА НАПРАВИ ЗА 1,5 ГОДИНИ НА ПОСТА... И преди и сега, момченцето си кара велосипедчета и моторетки и си е детишняк. Откога стана "експерт", не знам с какво е показал това.. АМА ДА СЕ БУТА В ОБЩЕСТВОТО И ПОЛИТИКАТА, МОМЧЕТО...
  • 14 Аз да питам

    9 32 Отговор
    Къде да се евакуират 35 милиона украински жени, старци и деца насред зима, за да може Путин да си прави войната?

    Много интересни разсъжедния на тема заложници!
  • 15 Бaро Вкаров

    38 1 Отговор

    До коментар #12 от "Зелена еуглена":

    Е той господинът нема да е част от тоя щит!😁😁😁🥳🤡👍
  • 16 путкопаев

    43 5 Отговор
    ШМИРГЕЛ ,искат ли нещо руснаците ,те рано или късно го получават -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО това не подлежи на съмнение ,в случая е интересно колко дълго ще ги боли хохлите
  • 17 Гост

    33 3 Отговор
    Само да питам : като свърши копривата , киселецът и лапада , и нема тунджа за други земеделски работи ...кво прайм ?
  • 18 Иван

    18 4 Отговор
    Керемида, макетата защо казват че си татарин???
  • 19 Легендата

    41 3 Отговор
    Руснаците спрът ли газта и петрола за Европа, Европа фалира някой е в ъгъла но не Русия. Новите цени на газта ще са изненада да знаете. Руснаците няма да кряпет Европа която ги напада! Керемедчиев нещо се объркал доста при това.
  • 20 Украйна няма избор

    34 5 Отговор
    трябва да знаят, че след войната Западът няма да е в позиция да поставя условия. Тези времена са в историята.
  • 21 Не може да използваш жени и деца

    36 3 Отговор
    За жив щит! Цивилни хора да слагаш пред себе си! И да продължаваш да го правиш - това е истинското зверство! Украински хиени!
  • 22 ИДИЛ

    36 6 Отговор
    Украинските женки се крият като терористи от ИДИЛ зад жени и деца в населените места. Очевидно така са ги учили техните американски инструктори. Това е недостойно и страхливо. Затова писукат по цял ден от дупките си НАТО да се намеси за да ги спаси. Заешки сърца.
  • 23 Как да разбере, като стигна дотук

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "естествено":

    “С пълзение”! С мазнене и угаждане! Само му виж физиономията на снимката, особено устичката! Повече не ти трябва.
  • 24 Комуниста

    27 3 Отговор
    Господин Керемедчиев по кои цени смята 700 000 000 на ден от газ и петрол при цени от 2 месеца, новите цени ще вкарат по 3 милиарда в руската хазна в противен случай ЕС да си строи фотоволтаични паркове за икономиката.
  • 25 Българин

    24 4 Отговор
    И какво иска натовският анализатор ? Клоунът-психопат да използва украинското население за "жив щит" по градовете ? 😟
  • 26 Хеитър

    19 3 Отговор
    На този му трябва керемиден покрив ,от вятъра нищо не му е останало в кухата манерка
  • 27 ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ

    23 5 Отговор
    Това е тезата на славните борци с лошия Путин. Тоя сороски смукач какво очаквате да каже, че е лошо, че е престъпно да разполагаш реактивни системи до жилищния блок.
  • 28 ГЛЕДАЙТЕ ПОДВИЗИТЕ

    22 3 Отговор
    на славната украинска армия. И са ги снимали да поставят малки бомби на детската площадка и направо на детската играчка. Единия поставя, а друг го снима за да им платят наверно за геройството. Обаче от прозореца на блока ги снима и местен жител и възмутен изпратил кадрите до руската телевизия
  • 29 Монгола

    14 2 Отговор
    ,, ЩЕ ДОЙДЕ МАЧКА ЗА ПОГАЧКА" ОБАЧЕ КОГАТО МАЧКАТА 2 СЕДМИЦИ СЕ ГАВРИЛА С РУСКИЯ ПОСЛАНИК ПОЛКОВНИК И Е РАЗПРАВЯЛА МАЧКАТА, ЧЕ РУСИЯ Е,, ЕДНА, МАЛКА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ" ПОГАЧАТА ЗА МАЧКАТА ЩЕ БЪДЕ ВЕЧЕ ДОСТА СКЪПА!!!
  • 30 Гойко Митич

    16 2 Отговор
    Най - накрая някой на всеуслушание у нас, да признае, истината, че мирното население се използва за щит от бандеровците - фашисти! Милен Керемедчиев, видно е, го е страх и завоалира, но го каза.
  • 31 Любенов

    5 2 Отговор
    Най-после един ясен,и точен коментар за събитията в Украйна.
  • 32 А бе експерте

    15 1 Отговор
    Това не ти е търговска сделка за да вземеш колкото ти се даде.при война победителя СЪОБЩАВА условията за капитулация ! Да не би да са питали Германия след всв дали иска да се раздели???
  • 33 Гай Турий

    12 2 Отговор
    Ще има сирийски сценарий срещу укропитеците и жидобандеровците. Но докато зеленият не капитулира и пречат на мирните жители да излязат от "котлите" в сирийският сценарий ще участват и те. Ти очилат дърдорко, кое зло предпичиташ, голямото или по-малкото?
  • 34 аз🇷🇺

    2 0 Отговор
    Ко каза Ко
  • 35 Зара

    5 1 Отговор
    Г-Керемидчиев,Русия е велика и обичана,а Вие ще си останете подлога,какъвто винаги сте бил-презрян и отвратителен,срам български.Проклета да е майката,родила такъв безродник.Срам ме е от Вас!
  • 36 Факт

    3 0 Отговор
    Каква помощ иска Зеленски , като и щатите са го закъсали , а ЕС още повече ?
  • 37 Азе

    4 0 Отговор
    И тоя то каза , мирното население , за ЖИВ ЩИТ , ето кой стреля по собственият си народ по евакуационните КОРИДОРИ .
  • 38 Ебтер

    2 0 Отговор
    Като свърши всичко пак ще си поговорим, освен байгъна от Вашингтон пак не обърка Украйна с Иран или Ирак и не заповяда да се пусне една ракета по тях!? Сигурен съм, че Русия като най голяма по суша страна ще има спасени в Сибир, ама щатите ще бъдат напълно заличени от лицето на земята! Дано само Байгъна или около него по адекватните да го разбират това и да са по- внимателни към Русия!? Иначе мечката хич, ама хич няма да прощава!!!
Новини по държави: