Last news in Fakti

20 Март, 2022 06:49 8 203 59

Си Дзинпин към Байдън: Оценявате неправилно ситуацията в света

  • китай-
  • сащ-
  • си дзинпин-
  • джо байдън

Ако продължите да прилагат грешни методи, това ще доведе само до по-нататъшна ескалация, заявил китайският президент на американския си колега

Си Дзинпин към Байдън: Оценявате неправилно ситуацията в света - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайският президент Си Дзинпин е обърна внимание по време на разговора с президента на САЩ Джо Байдън на необходимостта американците да променят своите неправилни оценки за ситуацията в света и да се откажат от погрешни действия, пише агенция Синхуа в коментар за резултатите от комуникация между лидерите на двете страни.

Агенцията припомни, цитирана от Интерфакс, че Си Дзинпин е казал на Байдън, че те, "като лидери на най-големите държави, трябва да обмислят как правилно да се справят с глобалните проблеми, свързани с горещите точки, както и да вземат предвид глобалната стабилност".

„... ако те (САЩ) продължат да преценяват погрешно ситуацията по големи глобални проблеми и продължат да прилагат грешни методи, това ще доведе само до по-нататъшна ескалация, която от своя страна ще доведе до непоправими загуби“, се казва в коментара.

Синхуа отбелязва, че поредица от едностранни санкции, приети от Запада в близкото минало, воден от Съединените щати, „не само не допринесоха за правилното разрешаване на острите проблеми, но и допълнително засилиха конфликтите и дори доведоха до сериозни кризи".

Агенцията пише, че Байдън е уверил Си Дзинпин, че САЩ не се стремят към "нова студена война" с Китай.

Точно това обеща Байдън на Китай и във видео разговор миналата година.

В тази връзка лидерът на КНР казал, че отношенията между Китай и САЩ все още не са излезли от затрудненото положение, създадено от предишната администрация на САЩ, но са изправени и пред все повече проблеми.

„Пряката причина е, че някои хора в Съединените щати не успяха да постигнат важния консенсус, постигнат от държавните глави, и обещанията на президента Байдън“, пише Синхуа.

Отделните политици продължават да "провокират проблеми, засягащи основните интереси на Китай", се казва в коментара.

Това е подкрепа за силите за „тайванска независимост“, опити да се използват проблемите на Украйна за разпространение на невярна информация и изкривяване на позицията на Китай и дори заплаха от санкции, продължаваща намеса във вътрешните работи на Китай по въпроси, свързани със Синдзян, Тибет и Хонконг, каза агенцията.

Изданието също така казва, че Си Дзинпин е изложил пред Байдън позицията на Китай по украинската криза.

"Всички страни трябва съвместно да подкрепят руско-украинския диалог и преговори, да договарят резултати и мир. Съединените щати и НАТО трябва да се ангажират в диалог с Русия за разрешаване на сърцевината на украинската криза и проблемите със сигурността на Русия и Украйна", цитира Синхуа изявлението на президента на Китайската народна република.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bidin👨🏻‍🦳

    121 6 Отговор
    Ако Бидон продължава така от ЦРУ ще го шитнат, като Кенеди навремето който искаше да разкрие тайните бази на грейовете.

    Коментиран от #54

  • 2 Zеления

    162 4 Отговор
    Намери се един да им го каже !
  • 3 Си Дзинпин

    17 176 Отговор
    Е противен китайски мегаломан. За разлика от Путлер, обаче той си дава сметка, че не трябва да ядосва китайския народ, защото ще му видят сметката на бърза ръка. Докато на Путлер въобще не му пука за руснаците!

    Коментиран от #10, #30, #43

  • 4 вашето мнение

    141 8 Отговор
    нато е организация, която обслужва интересите на шаш. Войните на нато могат успешно да воюват с камилари, като не ги е еня за цивилните жертви. Целта на нато е да граби останалия свят в полза на шаш. Оценката на куклата на конци байдън е много правилна. Ще водят война в урколандия до последния уркопитек.
  • 5 Правов ред

    99 6 Отговор
    САЩ си гледа само интереса. СССР се опита да разположи ракети до САЩ и те веднага реагираха остро!
  • 6 Генералът

    159 6 Отговор
    Янките не искат да осъзнаят, че има нов световен ред. Но е факт, че господство им е към своя край.
  • 7 веселяк

    97 3 Отговор
    Бай Дън: Каква оценка, каква ситуация, какъв свят? Ти кой беше?
  • 8 Свобода

    13 103 Отговор
    И ти си същия диктатор като Путин. И ти грабиш земи и извършваш геноцид. И в Китай няма свобода на словото.

    Коментиран от #9, #12, #41, #53

  • 9 заблудена уфсъ

    50 4 Отговор

    До коментар #8 от "Свобода":

    Беее еее ее ее е....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 веселяк

    3 45 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    "По скоро Си не е от простолюдието...". Да бе Си е първи братовчед по лелинкина линия на лелята на вуйната на четвъртия император от династия Мин!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Историк

    62 4 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Фа но през 19 век руската аристокрация е била най-фината в Европа и еталон за подражание

    Коментиран от #47

  • 15 Watchdog

    96 3 Отговор
    Китайският истаблишмънт е по образован и далновиден от този във Вашингтон. Това се вижда с просто око. "Грешните прецени" на американските администрации от последните 20 години са факт. Мирогледът е наивен, базиран на инфантилното разбиране че животът е състезание, което трябва да спечелиш на всяка цена, да наложиш твоето, да доминираш безапелационно, да притискаш по слабия, да делиш света на Черно и Бяло, да противопоставяш, да заплашваш, да се перчиш и да нямаш респект към чужди култури.

    Коментиран от #21

  • 16 Не е ясно на какво разчитат

    86 4 Отговор
    В момента, в който Русия започне да договаря сделки с Китай, Индия и други страни за нефт и газ извън прехваления петродолар, ще ги видим каква песен ще запеят. Цялата тази каша доведе до силно недоверие в банковата система по целия свят, защото ако на всеки може да му хрумне да замрази активи в злато на държава, другите се опасяват, че може да се случи и на тях. Преди седмица четох някъде, че "Голдман Сакс" увеличават позициите си в рубли. Защо ли? Тези крайни санкции нанасят огромни щети на цялата световна икономика, а по всичко личи, че американците са решили Европа да понесе най-големия удар, за да могат да се появят после като спасители и да "възстановяват". Не е ясно дали Путин няма да им обърка плановете, но Европа така или иначе май ще пострада най-много.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мерзанов

    70 1 Отговор
    Ами, добре е казал всичко, но няма кой да го чуе. То не че Байдън решава нещо, но и тези, които управляват САЩ, няма да реагират на това. Не една и две войни са разпалвали и пряко участвали в тях, че да им пука за още една. Напротив - сега в Украйна те имат възможност да настроят световната общост срещу Русия. Така че ще продължават да слагат съчки в огъня, докато може. Но определено не те ще изгасят пожара.
  • 19 Петър

    34 5 Отговор
    Си,
    За да се проведе диалог трябва да спрат военните действия, а те и това не правят!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Император Си

    62 1 Отговор

    До коментар #15 от "Watchdog":

    Китайската култура и мъдрост е много различна от тази на истеричните американци.
    В Китай казват "Защо да нападаме Тайван, всяка година острова се приближава с 1см. към Китай"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ужас

    55 1 Отговор
    Ту се ядосвам, ту изпитвам съжаление към Байдан.
    Възрастният човек очевидно никак не е добре, но господарите на света са го сложили да им играе играта.
  • 24 магма

    1 36 Отговор
    Бай-Шушлю и Джуджо са еднакви по това какво мислят гражданите, докато тояа Жълтия е Терикат Тезгар които се потпира на Два Кашона.
  • 25 Сър Пичук

    6 62 Отговор
    По отношение на Украйна - само общи приказки и извъртане. Китай трябва категорично да заяви, че първо и единствено условие за преговори е незабавното спиране на огъня и изтегляне на руските войски от незаконно окупираните украински територии и Крим.

    Коментиран от #58

  • 26 Чук и Гек

    6 50 Отговор
    Много деликатен тоз китаец! Изпрати 400 дрона да ги изпробва в реална обстановка, а се изказва като древен китайски философ за мир и успокоение. Помагайте на Путин, че той е слаб, беден, изостанал, не е технологичен и убият ли го фашистите, следващия си ти, Дън Цин Пин!
  • 27 Кутиите

    57 2 Отговор
    Байдън е с дименция и ме съмнява че въобще разбира какво му е казал каратиста.
    На този издихания старец не му ли искат медицинско като го назначиха?

    Коментиран от #36

  • 28 ХаХа

    52 2 Отговор
    Що не ракопляскате бе на учителя Си, казал му е точно както си трябва. Цял ден криха тая информация и за казармата и кинжала криха ама то няма къде да иде. Сега ще видим до кога ще крият за печалната контраатака на оркаинската армия

    Коментиран от #42

  • 29 Китайска оценка

    50 1 Отговор
    Някой изобщо прочете ли и вникна ли нещо от това което ни се представя от казаното от Си?

    САЩ продължават да прилагат грешно методи - това осмисляте ли го?

    "това ще доведе само до по-нататъшна ескалация, която от своя страна ще доведе до непоправими загуби“
  • 30 ХиХи

    47 3 Отговор

    До коментар #3 от "Си Дзинпин":

    Ане на стадиона бяха 50 хил и доста се радваха на Путин оня ден или викаш под строй било както на Мейдана у Украйна. Толкова хора под строй не се събират а и бяха откровенни ми се стори в радоста си

    Коментиран от #46

  • 31 ХАН КРУМ

    48 2 Отговор
    Европа трупа грешка върху грешка! И цената ще бъде жестока.Едната от целите на САЩ беше да се прекъснат връзките между Европа и Русия, които в последните години търпяха сериозно развитие.САЩ и Великобритания полза от това нямат и се почустваха застрашени, особенно след думите на Макрон за мозъчната смърт на НАТО.Усилването на позициите и връщане на американското присъствие в Европа ,можеше да стане само конфликт и те го създадоха.Точно ,кой проблем не можеше да реши дипломацията,който ще реши войната? Всички ,освен насищаненето на Европа с американски войски.Самия факт,че разговорите бяха между САЩ и Русия с пълна изолация на ЕС от тях е показателен , че Европа не я брои никой за сериозен играч , във формирането на новия световен ред.Последните разговори между Китай и Сащ,го доказват ясно и в САЩ много добре го разбират.
  • 32 Вие сте бунаци

    5 36 Отговор
    Дреме му на Си на .........за Европа .Той си гледа само и интереса.Няма вече идеология.Руснаците ще се избомбят с Китай. Ще ги изяде икономически с парцалите.
  • 33 Дипломация

    47 3 Отговор
    Няма как Китаеца директно да каже : не се спряхте! Оляхте се! Отново ровите и разпалвате война!

    Няма да каже : потъвате! Влачите целия запад към дъното! Откажете се!

    А също и като финал: тоя път ще духате таратора! Тоя път важните играчи няма да пасуват и са всички срещу вас !
  • 34 Госあ

    7 47 Отговор
    Китай третират Русия като Северна Корея. И правилно. Руснаците в лицето на на плебея който ги управлява са много по неприемливи от Северна Корея. Приятели, приятели, ама компоненти за самолети - нет.
  • 35 Урюрвкос

    45 0 Отговор
    пакистанския представител в ООНето ядосан че от Щатите му позвънили в 2 часа през ноща и заповядали да гласува за санкции против Русия. Как може такова нещо едно време поне на ресторант ни водеха или обещаваха финансова подкрепа а сега вдигаш ръчичката и мълчиш.
  • 36 Чук и Гек

    20 3 Отговор

    До коментар #27 от "Кутиите":

    Ей сега, ако отидеш ти с един микрофон при Дън и го питаш с кого е разговарял и как се казва, нищо няма да ти каже и най вероятно ще изтърси някоя глупост! Сун Ят Сен или някаква друга ексхумация като самия него!
  • 37 На години

    17 1 Отговор
    Е човека разберете го
  • 38 Пико

    37 0 Отговор
    Има коментар на проф.Иво Христов където казва ,че крайната цел на САЩ е Китай.Чрез атаки на по уязвимите близки на Китай се цели изтощаването им и откъсването им.Минавайки през Русия целта е да стигнат заграждайки Китай.След това ще натиснат Индия и т.н .Според мен Китай прави грешка незаемайки по твърда позиция.Слаба Русия не е в изгода на Китай .

    Коментиран от #40

  • 39 1111

    36 2 Отговор
    По редица американски анализи след тази среща се омертава извода, че китай държи съдбата на американската икономика и фондов пазар в свои ръце. Америка влезе в капана на азиатците, които в монента са основен външен кредитор на сащ, а едновременно с това водят политика за налагане на юана като доминираща световна валута. Китай много бързо интегрира като международна разплащателна систама аналога на Swift - Cips, а заедно с руската алтернатива - Spfs, в монента близо 2000 китайски, руски и други банки, осигуряват руско-китайския външнотърговски обмен. Китай ще нанесе смъртоносен удар на долара с продажбата на големи количества американски дцк. Китайците, типично в свои стил, ще поднесат десерта на света привидно от нищото, но вече активно се работи за това.

    Коментиран от #49, #51

  • 40 1111

    20 0 Отговор

    До коментар #38 от "Пико":

    Прав е професора и за това китай ще се оевободи от диспотичната роля на петродолара. Прочети моето мнение в горния коментар.
  • 41 Fury

    31 2 Отговор

    До коментар #8 от "Свобода":

    Не вярвам на това което виждам.вчера излезе статия за един американец който най отговорно твърди, че зад всичко случващо се стои фащ и именно фащ умишлено предизвиква така създалата се ситуация и е сигурно, че няма никакъв стремеж конфликта да деескалира как ще деескалира като постоянно се изпращат оръжия. Всичко е един маскарад който фащ разиграват и въвличат всичките си съюзници посредством нато в този маскарад. Надявам, се час по скоро да дойде видов ден. Не съм за Русия, не съм и против Сащ, интересувам се от правдата. В случая тя не е на страната на нато и фащ според мен. Ако искаме деескалация трябва зеленски да се откаже от умъртвяването на украинците в името на мужди интереси.
  • 42 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "ХаХа":

    Нека да видят позицията налукашенковият , който търпя ...ама вече ...и ...да мислят , щото...да !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 От страни

    13 1 Отговор
    Другарьо Си, тоя вече нищо не оценява, щото е в дименция. Ама това с проблемите на самите САЩ и Европа е неразбираемо докато не схванеш целта на тая криза - премахването на стария и установяване на новия световен ред. В новия свят не се предполага частна или лична собственост като коли, жилища и друго. Гледай "5 елемент" - апартамент 2х3 с обединен хладилник и душ. Премахването на Европа и САЩ е първи от точките на новия ред като на най върли потребители, по нататък четете Клаус Шваб "Ковид 19. Гранд ресет". Базов доход и рейтинги които ще го намаляват - това е бъдещето на Европа и САЩ.
  • 45 1914

    17 1 Отговор
    Сащ - империя на злото. Браво на китаеца..по остро трябва с тези лицемерии.по твърдичко. Бий врага!!! Иначе имат навика да пускат атомни бомби Като в Япония. "Борците за мир и чивешки права."
  • 46 да ти кажа

    1 8 Отговор

    До коментар #30 от "ХиХи":

    Ани най само ти не разбра, че на всеки, присъствал на стадиона онзи денм са бики изплатени по 500 рублетки( по-малко от 5 $) и по кило сахар.Май само ти не разбра,а . Има достатъчно инфо вече и клипове от тофава.

    Коментиран от #48

  • 47 Бацо Гацов

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Май само ти не си разбрал, че така наречената аристокрация, са били все от немско потекло. Поинтересувай се. Ограмоти се малко. Факте, че единствения по-успешен самодържец руснак е бил Петър Първи, който с всички сили е облагородил малко мужиците, насочвайки се към Западач. А сега Путлер ги върна към времената от преди Грозния.

    Коментиран от #50

  • 48 Дай

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "да ти кажа":

    Ги тия клипове да ги видим, че Зиленчушки разправя толкова хиляди пък от една седмица въртят един клип в едно село де умериха два танка, друго няма и да искаш няма, виж Русия всеки ден показва нещо ново изпържено прясно
  • 49 да питам

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "1111":

    И кога ще нанесе този удар Китай? Виждам че си светнат в тия работи, та ми кАжи кога ще е събитието, че да си навия часовника. Да не пропусна тоя сеир...имам си питиета..мезета..чакам!!!
  • 50 ХиХи

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "Бацо Гацов":

    Май само ти не разбра, че Русия ще постигне каквото иска, а с това поведение САЩ ще се разпадне, това е казал учителя СИ. Както е тръгнало тоя със 120 годишните бюлетини може да е последния Президент, щото скоро ще има Тексаска република

    Коментиран от #56

  • 51 Сър Пичук

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "1111":

    Тук въпросът е, каква част от световният обмен е този между Китай и Русия.
    Оттук нататък може да се разсъждава доколко опасен е той.
    Само на една от десетките стокови и финансови борси в света, всеки ден обмена е много по-голям от годишният обмен между Китай и Русия, а на някои, дори от годишния БВП на Русия, Така, че...
  • 52 Бай Дъно

    5 0 Отговор
    Трррррррррррррррррррррррррррррррррррррт!
  • 53 Голям праз

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Свобода":

    Видяхме я свободата по време на пандемията.
  • 54 Голям праз

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bidin👨🏻‍🦳":

    Кенеди го убиха, защото искаше да национализира ФЕД.
  • 55 Мир на земята

    5 0 Отговор
    Нека да сме наясно! Всеки трезвомислещ човек е наясно,че САЩ са виновни за войната и Китай недвусмислено го казва! Не Русия е пред вратата на САЩ,а САЩ е пред вратата на Русия! Как щеше да реагира САЩ,ако Русия беше пред неговата врата? За да има паритет в света,САЩ трябва да престанат веднъж за винаги да играят ролята на световен полицай и налагат своята роля на света! С тази си роля,те са заплаха за световния мир и светът трябва да реагира на тази заплаха,за да го има! Светът не се нуждае от агресивни блокове,какъвто е НАТО! Светът се нуждае от мир и мирно съвместно съществуване! Дано го доживее!
  • 56 Бацо Гацов

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "ХиХи":

    И кой, ти ли ще го разпаднеш? И кога ще стане това? Поне ориентировъчно дай някакво време. Че аз чакам вече 50 години да се разпадне, ама той не ще, тоя САЩ дасе разпада. ЗапънАл се е като магаре пред локва и не ще бе, не ще.. Та, кога, казваш, да чакаме събоитието, че да си навием часовниците за да не пропуснем нещо. Колкото до Русията....като гледам хохлите как ги муат у дуваро...абе кво да ти разпраам.

    Коментиран от #59

  • 57 Баце

    3 0 Отговор
    Поднебесната тотално се подиграва на краварите, изнася им лекция за добро държание, но на ниво детската градина, но като гледаме деменцията и като знаем и нивото на болшинството народонаселение там, за Харвард да не говорим :), май трябва да смъкнат още летвата и направо да им се накарат и да ги накажат в ъгъла с лице към стената!
  • 58 Мъдьо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Сър Пичук":

    Късно е либе за китка.
  • 59 Мадуро

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Бацо Гацов":

    До 10 г. ще са се вмирисали. Достатъчно конкретно ли е, а?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания