Last news in Fakti

13 Май, 2013 18:41 759 0

Бомбен атентат уби 15 души в Бенгази

  • бомбен атентат-
  • болница-
  • бенгази

Минимум 15 души са загинали и 30 са ранени в резултат на взрив пред болница в Бенгази. Свидетели разказват, че експлозията е станала в най-натоварените часове на паркинга по средата на оживена улица. Поради големият хаос все още не може да се уточни числото на пострадалите, съобщават световните информационни агенции.

До момента никой не поел отговорност за терористичния акт. Кой е бил обект на нападение също не е ясно. Засега е известно, че преди време болницата „Джалаа” е била охранявана от бойци на ислямската групировка „Ансар ал-Шариа”, която е сред заподозрените в организиране на нападението на американското консулство в Бенгази на 11 септември 2012 г.

Предполага се, че въпросните ислямисти имат общо и с взрива в посолството на Франция на 23 април 2013 г. Доказателства за това обаче няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА