27 Март, 2022 07:30 5 704 37

Чехия привика руския посланик

  • чехия-
  • русия-
  • посланик-
  • дипломати

Руските власти извършвали провокации срещу служителите на чешкото посолство в Москва

Заместник-министърът на външните работи на Чехия Мартин Смолек изрази протеста си пред руския посланик в републиката Александър Змеевски за ситуацията с персонала на чешката дипломатическа мисия в Русия.

Това съобщи ведомството на страницата си в Twitter.

„Мартин Смолек извика тази вечер руския посланик и му изрази категоричния си протест във връзка с провокациите на руските власти срещу служителите на нашето посолство в Москва“, пишат дипломатите

От руското посолство все още не са коментирали ситуацията.

От своя страна чешките медии информират за случаи на обидни надписи по адрес на руското ръководство на стената, ограждаща територията на руската дипломатическа мисия и изливане на червена боя върху стъпалата на входа на сградата на консулския отдел и на таблото за обяви, разположени има представителства.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генади

    36 54 Отговор
    Хайде путинофили къде сте

    Коментиран от #25, #34

  • 2 Стойл

    20 32 Отговор
    Денги хочите? Давайте хейт
  • 3 Жоро

    60 15 Отговор
    Знаете ли Чехите като на границата им са войските на Хитлер какво са направили? Воените им са свалили униформите и са се прибрали по къщите! Тарикати

    Коментиран от #4

  • 4 Фьодор

    41 69 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    А какво направиха българите при червената армия. Пуснаха ги и 45 г. тормоз. Като сега в СССР, а кажеш нещо и у зандана.

    Коментиран от #7, #8, #9, #14, #15, #28

  • 5 Зззз

    57 33 Отговор
    А не ,ще ви кроят шапка !Всички държави се държат неуважително с руските дипломати в ЕС ,а те да не ви отвръщат със същото .Я си налягайте парцалите,като същото се отнася и за нашия Харвадски.

    Коментиран от #36

  • 6 Укронацистите в затвора

    39 29 Отговор
    Навратилова, тенисистката от Чехословакия, която стана знаме на лесбийките, в САЩ така и не намери щастие, но поквари достатъчно момичета с измислените си предпочитания. До ден днешен мисля,че за да я направят световно известна и поставиха условие за това.
    Макар в Чехия и Словакия понеже са по близо до запада, винаги са си падали по груповите оргии.
    Буквално мозъците им са на дупки. Там промивката е поне десетилетие две по-рано отколкото у нас.

    Коментиран от #37

  • 7 Гост

    30 20 Отговор

    До коментар #4 от "Фьодор":

    Мен лично са ме "тормозили" само 2 рускини преди 89-та г. Едната май беше "украинка", но тогава нямаше такова понятие! Е, не можаха до такава степен, че да се задомят за мен! Но нямам никакъв спомен за "тормоз" от Червена или друга армия!
  • 8 Укронацистите в затвора

    26 24 Отговор

    До коментар #4 от "Фьодор":

    Внимавай с простотиите, ако не знаеш, чети, ако пишеш, за да угодиш на някой, спри!

    Коментиран от #30

  • 9 натовън

    45 18 Отговор

    До коментар #4 от "Фьодор":

    Прав си имаше тормоз. С една минимална заплата /120/лева си купуваш 4 тона въглища цяла зима седиш на топло.Сега с една минимална заплата /700 лева /купуваш 0.9 тона и цяла зима свободно и демократично мръзнеш!

    Коментиран от #19, #24

  • 10 РИА новости

    10 26 Отговор
    У!бих!а Путин
  • 11 Някой

    32 13 Отговор
    Не става ясно за какви провокации говори чехът. Пак ли е пил много бира и не знае къде се намира? Или дежурният писач толкова е разбрал при преписването на новината от чужди сайтове?
  • 12 Спомня си

    28 12 Отговор
    Как тия "смели"воини се криеха в детски градини и училища по време на чешките събития също като украинците сега .Руснаците и ние бяхме жалостиво но германците разполагаха гаубиците и с право мерене ги превъзпитаваха
  • 13 Не мога повече

    38 21 Отговор
    Урайна има 300 000 редовна армия + 10 000 000 въоражени мъже. Тия всичките вече 30 дена не могат да отблъснат 200 000 руснаци. Еми ако това е велика Украйна майко майко. Аз не знам до кога Русия ще ги търпи тия палячовци, накрая ще ги задумка яко само с ракети и ще отане само пепел. За това ще са виновни САЩ и Великобритания.
  • 14 Справедливост.

    40 15 Отговор

    До коментар #4 от "Фьодор":

    Голям тормоз беше да знаеш. Чисто нова кола, 2 пъти в годината на почивка, токът и водата не ги мислиш, бяха по 1 стотинка. Нерпиятно беше че нямахме достъп до запада, но това беше защото ЗАПАДА така искаше. Имаше + така и -, но повярвай ми + бяха много повече.
    Сега е демокрация - банани, шоколад, портокали има колкото искаш, вярно с пластмасови частици, вярно месото е с химикали, вярно караш западна кола, нищо че е 20 годишна, вярно стоиш на студа, ама климатика е японски, вярно ходиш на почивка където си искаш ама за 4 дни.

    Коментиран от #22, #23

  • 15 Калбо

    33 10 Отговор

    До коментар #4 от "Фьодор":

    За 45 години социалистическа България построи България заводи атомна електроцентрала мариците цял град Димитровград машиностроене роботика
    Завод за диско запаметяващи устройства в град Стара Загора
    Една от най-развитите аграрно-промишлен сектор номер едно в света по селско стопанство самите японци са идвали да се учат от българите ако някой не вярва може да погледне в сайта на организацията на обединените нации ООН да види България преди промените на кое място беше по икономика и образование аз ще ви кажа на 24-то място в света а сега на кое място сме дори и африканските държави са преди нас това което се постигна в социалистическа България никога България няма да може да стане отново 24 номер в света по икономика и образование
    Разбирате ли не трябва само да се говорят глупости и да си пишат най-различни фалшиви истории трябва доказателства а това е доказателство влезте в сайта на ООН дадоха ни по един червен паспорт и станахме роби на Европейския съюз и затова има също доказателства преди известно време излезе един германски филм за месокомбинатите в Германия как се отнасят с румънците и българите в този комбинат като роби А аз мога да ви кажа че не е само там навсякъде в Европа където има бившите социалистически страни и работници по същия начин се постъпва с тях като роби никога не съм бил с комунистите и никога няма да бъда но тази фалшива демокрация която проповядва европейският съюз и съединените щати от това по-лошо няма лицемерна демокрация
    Дем
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Петер

    27 11 Отговор
    Чехите са най-голямата фурнаджийска лопата в Европа бях там и познавам много добре чешкият манталитет като знам колко са газифицирани чехите ако Русия им спре газта 100% съм сигурен ще запеят съвсем различна песен
  • 18 gggw

    4 7 Отговор
    наш ред е.А поводът е без значение
  • 19 Русофоб

    16 24 Отговор

    До коментар #9 от "натовън":

    Тия ще разправяш на младите, щото не знаят за какво ги лъжеш!
    Може да им обясниш , че един цветен телевизор с най-ниски качеството -съветски/руски/ струваше 9 минимални заплати, а една автоматична пералня 5 заплати.
    Да давам ли още примери другарю ?

    Коментиран от #29, #32

  • 20 Пършинг

    16 16 Отговор
    Вън руските скотове от всички цивилизовани държави. Пълна изолация на мужиците.
  • 21 Фори

    7 11 Отговор
    Да ги гонят!Те провокират изгонването нарочно ьа да разпалят конфликт.
  • 22 Пълни

    13 17 Отговор

    До коментар #14 от "Справедливост.":

    глупости. Токът и водата не сме ги мислели ахахах Имаше режими и на двете, по бензиностанциите постоянни опашки. На две почивки, ама за партийни деятели с купони от държавата, за простолюдието ЯДЕЦ. Запада не ни искал ахаха затова там има цели общности още от тогава, нелегално избягали и приети с работа и подслон. Лъжите от тогава, не вървят днес. Със червената пропаганда, само в С. Корея и Русия се получава донякъде.

    Коментиран от #31

  • 23 Фори

    10 12 Отговор

    До коментар #14 от "Справедливост.":

    Хе хе тоя трябва да е бил полковник от ДС с тези екстри. Картите за курорт бяха малко и не стигаха за всички .Всичко беше с връзки.
  • 24 Кикор

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "натовън":

    Да попитам само спрямо ника ти- Как излизането ни от НАТО ще ти помогне да си купиш отново 4т въглища с една заплата?!? Вече ставате смешни със сравненията от едно време. Имаше както хубави неща така и не чак толкова хубави. Както и сега. Всъщност винаги е било така както Сам си го наредиш.
  • 25 Съветник

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Генади":

    Погледни към ретровизора.
  • 26 Перо

    8 5 Отговор
    Простотии,от които ще гризнат скоро дръвцето, без газ и нефт!
  • 27 Турска поговорка:

    10 0 Отговор
    Кучето като побеснява, пикае на дирека на джамията.
  • 28 Любопитен

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Фьодор":

    Федька, ако не ги бяхме пуснали,
    щяха да побягнат обратно ли?
  • 29 Стига лъга

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "Русофоб":

    като копанарин. Аман от козяшки подлоги. Колко истина казваш, толкова добро да видиш.
  • 30 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Укронацистите в затвора":

    Взимай чемодан и поехай за твоя Рассия. :)
  • 31 Зззз

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Пълни":

    Къде си живял бе или преразказваш приказките на някой недооценен партиен секретар,а? Какъв режим те гони ?На водата ,която през лятото се лееше,за да се изстудява динята и бирата или че имаше режим на тока поради политически причини ,а не икономически.Такива като тебе са лъжливото овчарче.
  • 32 Зззз

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Русофоб":

    Заблуждаваш с тези приказките точно младите, защото лихвата по заемът за да си купиш посочените продукти беше 0,5 % и не беше никакъв проблем .Не пиши глупости.

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дискретен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Генади":

    Не усещаш ли някаква топлина...
  • 35 Боли ме шнура

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Зззз":

    Пич ти или говориш по разкази на бабати, а ако си живял в онези времена си се носил по течението работиш не работиш 200л,ако ти дадат карта за почивка, кеф. Айде няма нужда аз си решавам къде ще ходя и за колко пари, а не да чакам някой да ми дава.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания