Last news in Fakti

16 Май, 2013 16:39 1 035 0

48% от руснаците искат Ленин да бъде погребан

  • ленин-
  • мавзолей-
  • москва

 Мавзолеят на Владимир Илич Ленин отвори отново вратите си за посетители, след като по време на зимния сезон бе покрит от голям бял купол и затворен за туристи.

Гробницата на Ленин беше затворена за ремонт през септември, поради появили се проблеми с протичащ таван и нестабилни основи.

Според РИА Новости, всички проблеми с основите на мавзолея вече са напълно поправени, а тялото на комунистическия лидер е било абсолютно съхранено.

Следващата година ще бъде отбелязана 90-та годишнина от смъртта на Ленин, като балсамираното му тяло ще бъде изложено през цялото време.

Мавзолеят на Ленин се намира на Червения площад в Москва, като мястото се счита за една от най-големите туристически атракции в Русия.  През цялата година, там се събират хиляди руски и чуждестранни посетители, които идват за да видят балсамираното тяло на диктатора.

През лятото опашките пред мавзолея често са много големи, като засилената охрана следва строги процедури за сигурност, преди да допусне посетителите в гробницата.

След падането на социалистическия режим в Русия през 1991г., сред обществото се повдигна въпросът, какво всъщност трябва да се направи с тялото на Ленин. От тогава до сега, много руснаци са изразили мнението, че  то трябва да бъде извадено от мавзолея и да бъде погребано до телата на майката и сестрите на Ленин, положени в Санкт Петербург.

Най-новите обществени проучвания, показват 48% обществено одобрение за това тялото да бъде  истински погребано. Въпреки това, към момента няма задействани процедури за преместването на тялото от гробницата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА