Last news in Fakti

18 Май, 2013 12:53 1 358 0

КНДР изстреля три ракети с малък обсег в Японско море

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ракети
КНДР изстреля три ракети с малък обсег в Японско море - 1
Японската сухоземна защите е в готовност да портиводейства на северноколейските ракети. Снимка: ЕПА/БГНЕС

КНДР изстреля днес в Японско море три балистични ракети с малък обсег от източното си крайбрежие, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на южнокорейски източници.

Първите две изпитания са били проведени сутринта, а третото – в следобедните часове местно време. Случилото се е било потвърдено и от Токио. По данни на тамошните власти ракетите са паднали извън японски териториални води.

Въоръжените сили на Южна Корея внимателно следят действията на северните си съседи и поддържат режим на повишена бойна готовност, информира Военното министерство в Сеул.

През февруари КНДР осъществи изпитания на ядрено оръжие, а преди това пусна ракета със спътник.

Световната общественост възприе тези действия като агресия и наложи санкции на Пхенян. През април ръководството на Северна Корея се активизира и армията на Ким Чен Ун подготви ракетни комплекси и артилерия за удар по „империалистите“ на юг и в САЩ, но в началото на май техниката беше изтеглена от стартовата площадка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: