Last news in Fakti

8 Април, 2022 16:05 2 851 31

"Газпром" продължава да подава газ за Европа през Украйна

  • газ-
  • газпром-
  • украйна-
  • европейски съюз

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред медии, че компаниите купувачи на руски газ в Европа са получили необходимите разяснения по плащанията, които трябва да се конвертират в рубли

"Газпром" продължава да подава газ за Европа през Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският концерн "Газпром" продължава да подава в обичаен режим руски газ за Европа транзитно през територията на Украйна, съобщи говорителят на холдинга Сергей Куприянов, цитиран от ТАСС.

Заявените количества обаче са намалели с 16 процента спрямо вчера, 7 април, до 91,3 млн. куб метра.

Това е по-малко количество от доставките по дългосрочното заявяване на мощности за газов транзит през Украйна (около 109,5 млн. куб метра дневно). Вчера заявените количества бяха 108,3 млн куб метра.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред медии, че компаниите купувачи на руски газ в Европа са получили необходимите разяснения по плащанията, които трябва да се конвертират в рубли.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    58 9 Отговор
    Европейците да се радват. Ако Путин бе по-решителен, щеше да им врътне кранчето. Европейската икономика щеше да фалира за 2-3 седмици. Правителства щяха да падат. Европа щеше да подгъне капачки.

    Но все пак Путин е мек. Не е Сталин.

    Коментиран от #21, #23

  • 2 МДАА

    39 4 Отговор
    и така до 15.04 след това, ако няма рубли...ядец!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 евлампи

    41 0 Отговор
    Евреин на танк преследва арабин , а арабина бега и пуца с калашник .По едно време арабина му се смочяли глисти и седа задъхан! Евреина наближава и вика: Кво стана бе Махмуд ? Арабина вика : Свърших джепането: Евреина се почесва и вика: Да ти продам малце? Арабина вика: Немам паре ,почакай до утре ,ООН ще прати помощ долари утре ! Добре вика евреина , ден , два , колко му е ще почакам!
    Извода войната си е война ,но бизнеса требве да си върви !
  • 4 Левски

    43 7 Отговор
    Западните самозабравили се марионетки ще бъдат убити бавно и мъчително от Руската икономическа и военно политическа мощ!
  • 5 Rado

    7 44 Отговор
    Русия няма пари и затова не спира газа за Европа. Руснаците вече краздат и селскостопанска техника от Украйна

    Коментиран от #30

  • 6 Иван

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "МДАА":

    Бе те нямаше и долари да плащат вече ама над 200млн долара платиха руснаците… само празни думи…

    Коментиран от #8

  • 7 Вова

    3 18 Отговор

    До коментар #2 от "МДАА":

    Напомням! По опорките работим, колеги, строго по опорките.

    Няма такава дата 15-ти, която да е обвързана с разплащанията. И вчера и днес, че и догодина газът ще си се плаща във валутата, в която е сключен договорът. Това че центробанката изнужда Газпром и го обрича на изпадане в несъстоятелност си е чисто руски, вътрешен проблем. Контрагентите на Газпром не се вълнуват от това, ако са купувачи на газ. Продавачите на стоки и услуги си искат евро и долари...

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Това

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    само ти го знаеш. Руснаците ги платиха, но в рубли в сметки в руски банки. Май твоите господари нещо изключиха въглищата от забраната днес? А, и да ти кажа: Руският кораб полагащ газови тръби вече е в Жълто море и ще полага тръби за новият газопровод Русия- Китай за газа, който беше предназначен за ЕС. Индия е сключила още един договор за доставка на въглища от Русия.

    Коментиран от #10, #29

  • 9 МДАА

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Вова":

    А на вас гледам вече и опорки не ви спускат. Скоро ГЛААД ГЛААД. Да вземеш да почетеш малко, А! Например официалният сайт на Президента на Русия в раздел укази!

    Коментиран от #12

  • 10 Вова

    3 18 Отговор

    До коментар #8 от "Това":

    Спряха строежа на два газопровода към Китай, за да построят трети? И вие заставате на страната на тези "хора"?

    Коментиран от #13

  • 11 МДАА

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вова":

    А случайно да си слушал нашият енергиен пуяк? Или ти от опорките не се отклоняваш, ако и да ги няма? Същият пуяк се дуеше как щял да плаща в долари до 15.04, а след това сме щели да видим. Ще гледаме от къде да вземем рубли, либерастче неграмотно.

    Коментиран от #14

  • 12 Вова

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "МДАА":

    Чета всичко. И там ясно е разписана схемата на разплащане. И руското посолство в България, специално за вас, направи инфографика по темата. Не, няма смисъл да се говори каквото и да е на чугунени глави с промити мозъци.

    За глада, нека да дойде, ще го мислим. Или за русофилите ще има специално снабдяване? ;)

    Коментиран от #15

  • 13 Спрели са

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вова":

    дедовия ми, не бяха напълнени до капацитета си! Да вземеш да попрочетеш китайските официални източници, ако можеш! Нещо май Япония не се отказва от изграждането на Сахалин 2, макар да подскачаха като петлета преди 2-3дни?

    Коментиран от #17

  • 14 Вова

    2 11 Отговор

    До коментар #11 от "МДАА":

    Нашия си измисля малко. Иска да внесе динамика в сюжета. Той е на руска хранилка и пее каквото му каже водещият го ДС офицер от редиците на ИТН.

    Бъдащите договори може и да са в друга валута, но текущият си е с определени параметри, които се спазват и от двете страни.

    Коментиран от #16

  • 15 МДАА

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Вова":

    Да четеш и да разбираш написаното са две коренно различни неща! Отучи се да приемаш желаното за действително.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вова

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "Спрели са":

    Разсмивате ме. Чета всичко. Китай спря да купува газ. И трите му оператора прекратиха доставките. Причината е малко сложна за вашите глави, но ще опитам да обясня.

    С последните решения на Кремъл, газът за Европа е формално безплатен. Вкарването на валута в РФ, която не може да бъде похарчена поради санкции, дава възможност за емитиране на нови емисии от финансови средства на територията на същата Европа. Т.е., ако аз ти дам 100 лева, които съм абсолютно сигурен, че в разумен период от време, няма как да похарчиш в моята икономика, смело мога да броя тази банкнота за унищожена и да си напечатам нова. Така ще имам стока за 100 лева и още 100 лева, които мога да дам на населението ми, за да закупи тази стока от мен.

    Китай иска същото. Да не плаща, а да получава. Работи активно по въпроса, ще постигне резултат.
  • 18 Вова

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "МДАА":

    И чета, и разбирам. И няма желано, а има официални източници. Кремъл лъже, Газпром лъже или посолството на РФ в България лъже?

    Насочи ме, моля.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вова

    4 11 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен_ Язовец":

    Ти ще си богат. 5 копейки на коментар са си 5 ервроцента. Яко, да?

    Коментиран от #22

  • 21 333

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Всяко нещо с времето си :)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ндл

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Явно не ти е ясно ,че задкулисието на Запада и Русия ( а и не само) е едно и също .
  • 24 Айде

    6 8 Отговор
    Да видим след 15.04 какво ще стане. Обзалагам се че пак ще го продават за "империалистическия" долар или евро. Щото имат дългове да плащат а пари няма. И за сведение газа не е петрол или вода че да го спреш. Или го продават или го горят. А сега точно не могат да си позволят да го горят.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Копипасте

    10 0 Отговор
    Що за война или както щат да го кръщават е това там в Украйна?! Хем се бият като лъвове и реват кански едни срещу други, хем си транзитират газа за добри приходи на семейство бай Дън /Burisma/!?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Россия

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    Русия има пари но крадците от не дружествените държави като САЩ и ЕС (вкл .и България)ги откраднаха . Позор за българите. Запомнете РОССИЯ ще се оправи , но вие ще ни молите за милост. ZА РОССИЮ , ZА ПОБЕДУ.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания