Last news in Fakti

13 Април, 2022 14:33 849 5

Турската опозиция отправи призив за предсрочни избори

  • турция-
  • избори-
  • опозиция-
  • мерал акшенер

Изборите в нашата страна вече са необходимост, заяви лидерът на турската опозиция Акшенер

Турската опозиция отправи призив за предсрочни избори - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на турската опозиционна "Добра партия" Мерал Акшенер днес за пореден път призова за организирането на предсрочни избори в страната, предадоха турските медии.
Изборите в нашата страна вече "не са избор, а необходимост", каза Акшенер на заседание на парламентарната група на партията ѝ, която влиза в състава на опозиционния Народен алианс.
Акшенер и партньорът ѝ в алианса - лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу, неведнъж са настоявали за организирането на предсрочни избори в Турция. Президентът Реджеп Тайип Ердоган, който оглавява управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) заявява, че парламентарните и президентските избори ще се състоят през юни 2023 г.
Партньорът на ПСР в Републиканския алианс - лидерът на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели, вчера призова опозицията да съобщи името на кандидата си за президент на изборите. Той посочи, че кандидатът на Републиканския алианс е Ердоган.
Опозицията смята, че засега е преждевременно да обяви своя кандидат, като посочва, че "ще направи това, когато бъде необходимо". Най-вероятно за кандидат може да бъде издигнат кметът на Истанбул Екрем Имамоглу или градоначалникът на Анкара Екрем Имамоглу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много зле там

    6 11 Отговор
    Хора излизат да палят бележки за ток вода .Бой в магазините .Отделно 25 м.кюрди искат самостоятелна страна .Над 46% според ООН са неграмотни .Отделно Америка ще иска да влезе в Турция с цел разоражаване на войската както при нас .Ердоган ще е добре още да се задържи иначе колония на Америка .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДохоД и обратно

    2 0 Отговор
    Нямат си клоун значи тая не върви.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: