Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Април, 2022 10:19 8 505 28

Канцлерът Олаф Шолц раздели германците

  • олаф шолц-
  • германия-
  • управление

Берлин все пак отпусна 1 милиард евро военна помощ за Украйна

Канцлерът Олаф Шолц раздели германците - 1
Снимка: БГНЕС

49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц като канцлер на Германия, а 55% - от федералното правителство.

Това съобщи в. "Билд ам зонтаг", като се позова на допитване от института INSA. Проучването е проведено от 11 до 14 април сред 1002 граждани на Германия.

Още новини от Украйна

38% от германците са доволни от работата на Шолц като канцлер. Работата на правителството се оценява като задоволителна от 35% от анкетираните.

Рейтингът на Социалдемократическата партия на Германия (SPD), която е представена от Шолц, не се е променил спрямо миналата седмица и е 25%, този на блока ХДС/ХСС - 26%.

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че назрява разцепление в управляващата коалиция в Германия заради "недостатъци в лидерството на Шолц по отношение на Украйна". Това е вътрешен разрив, който рискува да подкопае единството на Запада срещу Русия.

Седем седмици след началото на войната, младшите коалиционни партньори - "Зелените" и "Свободната демократическа партия (СвДП) в коалицията на Шолц са недоволни, че Берлин не отговори на молбите на Украйна да изпрати повече тежки оръжия, на фона на предупрежденията от Киев, че Русия започва голяма офанзива в Южна и Източна Украйна.

Берлин все пак отпусна 1 милиард евро военна помощ за Украйна.

Коалиционните партньори също така искаха той да направи повече за намаляване на енергийната зависимост на Германия от Русия.

След драматичния политически завой в началото на кризата, когато Шолц спря руския проект за газопровод "Северен поток-2" дни преди руската инвазия в Украйна и след това обеща голям скок в разходите за отбрана, но неговите коалиционни партньори го обвиняват, че се колебае.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    16 103 Отговор
    Така в свободния свят. Има много мнения. Има независими социолози. Няма 99,9 одобрение на диктаторите.

    Коментиран от #11, #24

  • 2 Майна

    138 20 Отговор
    Големи протести в подкрепа на Руските в Германия!!! Хиляди хора, както и да го крият- ТОВА Е...ОЧАКВА СЕ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ САНКЦИИТЕ ..ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ!ще го разберат!
  • 3 Хихихи..

    64 11 Отговор
    30 април идва,този може да имитира Адолф,и това ще е верен ход.Или да даде оставка "за несправяне със ситуацията".Също верен ход..
  • 4 BG BG

    70 22 Отговор
    КОИТО Е ХОДИЛ ЗНАЕ ЧЕ НЯМА ПО ГНУСНО МЯСТО НА ПЛАНЕТАТА ОТ ГЕРМАНИЯ !

    Коментиран от #9

  • 5 SHKËNDIJA

    61 8 Отговор
    Ма там и Германци ли има? 😂😂😂😂
  • 6 Урюрвкос

    72 9 Отговор
    един виц сравнително пресен===Путин подписал указ за признаване суверенитета на ДНР, ЛНР, ГДР и му се обажда Олаф Шолц по телефона ядосано може ли ГДР да бъде извадено от списъка. Путин отговаря ами добре това означава че няма възражения към другите кандидатури.
  • 7 Иванушка 🇷🇺

    81 11 Отговор
    "...поискаха той да направи повече за намаляване на енергийната зависимост на Германия от Русия..." - освен да фащате лопатите и да копате земята за въглища, друг начин нЕма ))
  • 8 незнайко

    88 6 Отговор
    С тази помощ се доказва само едно нещо !!! Всички искат да се бият с Русия чрез Украйна !!! Това не е ДЕМОКРАТИЧНО !!!
  • 9 Мммда

    33 6 Отговор

    До коментар #4 от "BG BG":

    Така е чиста диктатура.
    Дори в момента мислят да започнат процес на национализация.
  • 10 Тошо

    58 7 Отговор
    НА НЯКОИ ТЪПОТИЯТА ИМ Е НАРИСУВАНА НА ЛИЦЕТО.ТОЗИ С ЛЕКОТА БИ СПЕЧЕЛИЛ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ГАЛФОНИАДАТА.
  • 11 Мало..мник

    76 6 Отговор

    До коментар #1 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Застанал си зад тези ,които последните няколко години избиха доста българи и български деца, гориха български знамена и развяваха фаш-ки сватики, оскверниха чисто български паметници. И ти подкрепяш тези тероrиsti.
  • 12 Юсуф

    89 4 Отговор
    Този мушморок не беше избран,а назначен от САЩ за да спре Северен поток и да скапе немската икономика.Нещата вървят по план.Продажния политик очевидно не е само БГ патент.
  • 13 Любопитен

    64 5 Отговор
    ЖУРНАЛИСТИ, МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОЛИТЕ КОЛЕГИТЕ СИ ОТ УКРАИНСКАТА ПРОПАГАНДА, ДА НИ ЗАПОЗНАЯТ С БЛИЗКИТЕ НА ПОНЕ ЕДНА ЖЕРТВА В БУЧА!

    Коментиран от #28

  • 14 Черен Петър

    61 4 Отговор
    Не е далече времето, когато този германците ще го бият! За оставане на власт и дума няма да може да става! Загледа се в тая Украйна и забравя да погледне какво чака държавата му в скоро време...А за вънкашната му министърка да не приказваме, на нея може и нещо "хубаво" да и се случи, ако продължава да ги съветва да намалят отоплението в къщи или да ядат по-малко заради тая Украйна...
  • 15 📌🇧🇬

    4 33 Отговор
    🇪🇺Днес е Католическият Великден, Христос Возкресе.
    Наследниците на Нацистка Германия, Нацистка Австрия, Колоборативна Франция и Нацистка България могат в името на Йезус Крист, Исус Христос да откажат плащане на Петрол и Газ от Руската Федерация в каквато и да е било валута, €евро, $долари, рубли. Войната в Украйна ще завърши в срок на една Календарна Седмица, в случай че Руската Федерация няма платежни средства и пазар за Енергоносителите които изнася в Европейският Съюз.🇪🇺

    Коментиран от #25

  • 16 Гошо

    36 7 Отговор
    Работят санкциите работят,работят Путин ви цепна и ви го цепна
  • 17 Анонимен

    33 5 Отговор
    Фашизмът не е умрял след втората световна война. Сега се възражда в Германия и останалата Европа. Шолц е потомък на фашист. Така, че нищо хубаво не ни чака. Дали е разделил Германия на две на три и т. н. Същността на съвременната Германия е фашизъм.
    Жалко е,че и в България фашизмът е на власт. Който мисли по-друг неудобен начин, трябва да бъде отстранен.
    Може би събитията от 1925 г. се възраждат.
    Така че това, което е било преди в втората световна война в Европа и България т.е. зверствата на фашизма , ще го видим днес.
  • 18 Госあ

    25 3 Отговор
    тия социалдемократи са по голема мафия и от капиталистите. Страшни измекяри, капиталистите поне работят, тия само на измами разчитат.
  • 19 НАТО

    6 25 Отговор
    Путлер направи огромната грешка да събуди германците и да ги прати в обятията на САЩ.
  • 20 Пешо

    18 3 Отговор
    Диктатурата на Западните корпорации в действие.
  • 21 нснс

    9 2 Отговор
    на едните с руска газ , а на другите не .
  • 22 Улъф Шлюц

    26 3 Отговор
    Докато не разваля всичко от Меркел, няма да мирясам! Разбирай - да фалирам Дойче икономиката по нареждане на англо-саксите.
  • 23 Я съм

    0 1 Отговор
    Нямаш големи цици, марш обратно в дупката!
  • 24 Симо

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Няма да се плашукаш. Байдън го избираха с еликторална активност от 125 процента. Проверете ако не вярвате. Това и комунистите не го можеха. Само демократичните ама много демократичните държави поддържащи фашизоидите в Украйна го могат. Особено демократично е да забраниш 14 партии и 12 телевизионни канала като демократичните Зеленски.
  • 25 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "📌🇧🇬":

    Какви ли не оправдания когато искаш да откраднеш нещо от някой. Значи Великден за теб е възможност да краднеш? Бая го изопачихте Исус Христос...
  • 26 От страни

    8 2 Отговор
    Тоя като го гледам на снимка ми се смее щото няма никъв вид на държавен глава. А като му сложа оная смешна форма си е някъв Швейк.
  • 27 Емо

    1 0 Отговор
    И този льольо е спуснат от соросите!
  • 28 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Любопитен":

    обади се на украинския посланик и ще ти покажат не един, а по 200 близки роднини на " жертвите" от Буча. Чудя се защо още не са го направили.
Новини по държави: