Last news in Fakti

17 Април, 2022 11:49 1 691 19

Посещение на делегация на Конгреса на САЩ в Тайван разгневи Пекин

  • тайван-
  • китай-
  • делегация-
  • посещение-
  • визита-
  • подкрепа-
  • тайвански проток

Китай не одобрява подкрепата, която Тайван получава от международната общност

Китай заяви по-рано тази седмица, че е започнал военни учения в околностите на Тайван в отговор на изпращането на „грешни сигнали“ от страна на Вашингтон във връзка с посещението на делегация на Конгреса на САЩ в Тайпе.

Ши И, говорител на Източното командване на Народноосвободителната армия на Китай, каза в изявление в петък, че китайски бомбардировачи и бойни самолети са били разположени в района около Тайван, както и в Източнокитайско море в отговор на „грешния сигнал“, изпратен от посещението на делегацията.

В отделно изявление Ву Киан, говорител на Министерство на националната отбрана на Китай, описа действията на гостуващата делегация на Конгреса на САЩ, която не взе под внимание негодуванието на Пекин, като „акт на провокация“, който допълнително нагнети напрежението в Тайванския проток.

Въпреки че не уточни къде и за какъв период ще се провеждат ученията, Ву заяви, че последните са "необходимо действие, предприето за защита на националния суверенитет с оглед на настоящата ситуация със сигурността в Тайванския проток“.

Делегацията на САЩ кацна в Тайпе в четвъртък вечерта, като в програмата са предвидени посещения и в Австралия и Япония.

Визитата има за цел да потвърди подкрепата на САЩ за Тайван.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТуентинКарантино

    60 7 Отговор
    Има ли военен конфликт някъде, винаги в дънота му е Америка. Проклета страна
  • 2 нагло саксия

    39 3 Отговор
    Каква международна общност? Нагло-саксите ползват Тайван за да правят мръсно на Китай. И все по-лошо ще стане, ако Китай не действа. Колкото по-рано отстраниш тумора - толкова по-добре за организма.
  • 3 САЩ

    2 9 Отговор
    САЩ и Китай се базикат...това е заблуда..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пази боже

    27 1 Отговор
    САЩ да те подкрепя. Идва нова война.
  • 6 Не разбирам

    15 0 Отговор
    Защо толкова много напъват и Китай да се включи? Все едно някой извън планетата дирижира алцкуклите си тук. За втори път действията на земните управници са нелогични.
  • 7 На този фронт

    25 2 Отговор
    Янките ще отнесат шамарите....
  • 8 kjl

    23 1 Отговор
    Провокаторите няма да спрат, докато не бъдат спрени!
  • 9 Боклука САЩ в действие

    29 2 Отговор
    Готови да разгорят следващият конфликт, за да си намерят оправдание за санкции срещу Китай!
  • 10 Иванушка 🇷🇺

    5 26 Отговор
    Това е Щатския шамар към Пекин, че не подкрепи Санкциите срещу Русия . Все още САЩ са Сила , страшно се надцени Русия и твърде рано започна атаката за Нов Световен Ред. При хипотетичен конфликт Китай - САЩ, освен с газ и нефт надали има с какво друго да подкрепи Китай. Видяхме отчайващо ръждавия Руски флот от времето на СССР. С загубените и конфискувани от Санкциите Трилиард долара можеше чудесен флот да стегне.

    Коментиран от #13, #15

  • 11 чико

    24 3 Отговор
    САЩ ще ровят и Тайван до война . Путин ги изпревари а и Китай едва ли ще си поплюе ако се наложи . САЩ са НАЙ големия длъжник на света , за това искат да командват НОоооооо вече им се разваля рахатлъка . Вола /краварите/ като рие пръста пада върху гърба му . Мир ще настъпи когато САЩ се приберат в къщи си .
  • 12 Българин

    20 4 Отговор
    Скоро на руснаци и китайци ще им писне и ще си поделят САЩ, а американците ще се завърнат в родна Африка.
  • 13 Хахаха

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иванушка 🇷🇺":

    Достатъчно е само Китай да си поиска дълга от САЩ и хамериканците са фалирали:)

    Коментиран от #14

  • 14 Иванушка 🇷🇺

    6 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    "...Достатъчно е само Китай да си поиска дълга от САЩ и хамериканците са фалирали.." - защо мислиш че САЩ ще дават и връщат каквото и да било на Китай или някох друг ? САЩ държат Голямата Сопа в момента и правят каквото си искат....за съжаление.

    Коментиран от #17

  • 15 GnG

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иванушка 🇷🇺":

    На ПОМОЩ на Китай ще се отзове Северна Корея !
    Откакто САЩ са наложили тотални ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ на Северна Корея ( след Корейската война 1953-1956 г. ), Китай е най-верния им съюзник !

    "Севернокорейската армия е най-голямата военна структура в света с общо 9 495 000 военнослужещи – 1 106 000 редовни, 8 200 000 резервисти и 189 000 души в полувоенни формирования. Близо 20% от мъжкото население на възраст 17 – 54 години е част от редовните въоръжени сили."

    Севернокорейската армия е най-голямата военна структура в света с общо 9 495 000 военнослужещи – 1 106 000 редовни, 8 200 000 резервисти и 189 000 души в полувоенни формирования. Близо 20% от мъжкото население на възраст 17 – 54 години е част от редовните въоръжени сили.

    Коментиран от #16

  • 16 Иванушка 🇷🇺

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "GnG":

    "...На ПОМОЩ на Китай ще се отзове Северна Корея !.." - натам за съжсление отиват нещата - Корея Трета Световна Сила след САЩ и Китай, а Русия....Русия си има Украйна ))

    Коментиран от #19

  • 17 Сопаджии сънувал

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иванушка 🇷🇺":

    Каква е тази "сопа"? Ако е ядрена, сопаджиите са десетки. Ако е авиационна, само дъргели яздени от наемници, залагат на електрониката. За пехота не можем да говорим, каква е сопата? Те даже истински съюзници нямат, освен банда васали, които ще се разбягат при първата загуба.
  • 18 Госあ

    5 1 Отговор
    за съжаление, китайците в Тайван, ще станат на ваденка ако се наложи. Незаменими хора няма, а прогреса се дължи на кооперация.
  • 19 GnG

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Иванушка 🇷🇺":

    Четох някъде, че УКРАИНСКАТА и РУМЪНСКАТА армии са били най-успешните, през Втората Световна Война !

    ПЪРВО ПЕЧЕЛЯТ битките срещу руснаците, а после ПЕЧЕЛЯТ битките срещу германците ! :)

    Ние, сме били на трето място ! :)