Last news in Fakti

18 Април, 2022 11:19 1 420 11

Любчо Нешков: Сближаване с РСМ е неизбежно, но не и с този немакедонски елит в Скопие

  • любчо нешков-
  • сближаване-
  • рсм-
  • скопие-
  • елит

"Пендаровски си позволи да коментира състава на българската делегация в Битоля, което е недопустимо", заяви журналистът

Любчо Нешков: Сближаване с РСМ е неизбежно, но не и с този немакедонски елит в Скопие - 1
Снимка: Нова телевизия

„България и Северна Македония ще имат добросъседски отношения. Сближаването е неизбежно. Но не с този немакедонски политически елит в съседна Македония. Защото да обслужваш чужди интереси не е най-доброто, което може да направи един политик”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Любчо Нешков.

„В думите на президента Пендаровски има поне пет лъжи. Първо – ако Иван Михайлов е хитлерист и фашист – защо има негова восъчна фигура в музей в Щип. Второ, какъв е този хитлерист, който въобще не е стъпвал по време на войната в Македония. И трето – това е само продължение на това, което прави Стево Пендаровски. Но най-скандалното е, че той си позволява да коментира състава на българската делегация. Това е нещо недопустимо не само по протокол. Това не е и възпитано”. Така журналистът коментира думите на македонския президент Стево Пендаровски, че Културният център "Иван Михайлов" в Битоля, на чието откриване присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Кирил Петков, е наречен на името на хитлерист и фашист.

По думите на Нешков проблемът е на българските политици, че не са реагирали и действат наивно, без да са запознати със същността на това, което се случва. „За Кирил Петков не се учудвам, защото той в Битоля каза, че не го интересуват екстремистите – хората, които критикуват и имат критично отношение за случващото се между София и Скопие. Но само за един месец член на правителството - лидерът на Демократическия съюз, нарече България „геноцидна държава”. Неговият зам.-министър каза, че българският посланик злоупотребява със страданието на хората в неравностойно положение. Сравняват ни с Русия – били сме се държали така, както Москва се държи с Украйна”, посочи Нешков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пико

    6 1 Отговор
    Много евтин театър разиграват от РСМ. Гонят руски дипломати защото пречели. Ами СРЪБСКИТЕ? Тази държавица е просмукана със сърбомани. Премиера ни от полтическа партия Пишман Политици и съветничката му Весела Чернева(тази гозпожа ми е много съмнителна) да си опичат акъла.
  • 2 Иван

    1 9 Отговор
    Од кој нафталин ги вадите овие "журналисти"? Ни мајка му не знае за тоа.

    Коментиран от #5, #6, #7, #11

  • 3 Боже

    6 0 Отговор
    Кирчо,разбра ли?Оня ден ти плюха в лицето,а ти твърдиш,че дъжд вали.
  • 4 Вергина

    1 1 Отговор
    Аз си мисля, че ще е правилно да ги пуснем в ЕС. Ако ние можехме да се справим - за 30 години вече щяхме да сме го направили. Твърде вероятно ЕС ще е по-качествен регулатор, ние не сме.
  • 5 Татарина

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    От 200 година преди новата ера до 1800 година от новата ера никъде не пише за македонци по света! След 2000 години, извадени от нафталини, вардарски българи и гърци, ще си извадят очите кой е по античен! Между другото любопитното е защо последния македонски император Пердика е с гръцко име? А ти не пиши на български със сръбска клавиатура! И задай си въпроса кой е 9-ят император от династията на македонците, и ще ти се разяснят много работи!

    Коментиран от #8

  • 6 Нафталин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Нафталин е държавата ви като цяло, не сте мръднали и на йота, от както ви признахме като отделна държава, от Югославия с цел да не ви бомбят сърбите, но комунизма трудно си отива и сте си все същите неграмотници.
  • 7 Мики Маус

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Овой е Скопянин. Вистински Македонец.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Покрай последните новини

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Добър въпрос":

    Тоест 2 години им гледам телевизиите от време на време! Казвам Ви, имат четири телевизии(Алфа, Първа Македонска, Сонце и Кавадарци)! Ако ги гледате в продължение на месец, ще намразите и България и Сърбия и Гърция! Такова промиване на мозъка няма никъде! В документите старогръцки (учил съм го този език) където пише българи, те го казват македонци! Освен това имат свободна линия и всеки комплексар може да звъни и изливат една омраза, нямате си идея! И това което разбрах е че те са възпитани в такава омраза, че това и след 100 години няма да изчезне! Тези вардарски българи живеят и се хранят от омразата към нас! Тито е свършил невероятна работа, с тези никога няма да се оправим! Но поне като ги почнат шиптърите, ще ни дойдат тук на крака!
  • 10 Защо изтрихте 8-ми коментар?

    0 0 Отговор
    Нямаше нищо лошо в него! Не мога да разбирам понякога начина ви разбиране!
  • 11 Димо Гяуров

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Нешкови са наследствени коминтерновско-сталински-коминформбюро ДС-агентурни кадри! И са били ДС-маршрутирани като псевдо-анти-комунистически емигранти (с ежегодни почивки в МВР-почивните станции в Б-ия?!) в Белгия и Брюксел, където са централите на НАТО и ЕС!!! Въобще Центърът си знае агентите и ги активира за моментни спец-акции! Като например българо-македонските гюролтии!
Новини по държави: