Last news in Fakti

25 Май, 2013 13:56 1 476 0

UK службите май вербували един от касапите в Лондон

  • лондон-
  • полиция-
  • клане

Британските служби МИ 5 са попитали един от двамата заподозрени за убийството на 25-годишния военен Лий Ригби - Майкъл Адеболаджо, дали иска да работи за тях. Офертата е била отправена половин година преди зверското убийство. Пред Би Би Си, Абу Нусайба, който е приятел от детинство на задържания Майкъл Адеболаджо, той е отхвърлил предложението.

Гневът на мъжа от действията на тайните служби се е превърнал в мотив, който го е подтикнал  към убийството на военния, смята Абу Нусайба.

Според него приятелят му се е променил, след като бил задържан от силите за сигурност при свое пътуване в Кения миналата година. Абу Нусайба не изключва Майкъл Адеболаджо да е бил малтретиран по време на разпитите си.

Представител на полицията в Лондон заяви, че терористът е бил арестуван във връзка с предполагаеми престъпления, свързани с тероризма, но задържането му няма директна връзка с убийството на военнослужещия.

Британските служби предизвикаха критики, след като стана ясно, че двамата заподозрени, които в сряда всяха ужас в цялата страна, са били известни на полицията и на вътрешното разузнаване.

25-годишният военен Лий Ригби беше заклан на улица в Лондон в сряда след обяд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА