Last news in Fakti

3 Май, 2022 20:55 1 306 8

Президентът на Казахстан ще посети Турция следващата седмица

  • президент-
  • казахстан-
  • турция-
  • посещение-
  • касъм-жомарт токаев-
  • реджеп тайип ердоган

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев планира да направи държавно посещение в Турция на 10-11 май

Президентът на Казахстан ще посети Турция следващата седмица - 1
Снимка: официален профил в "Туитър"

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев планира да направи държавно посещение в Турция на 10-11 май, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на казахстанския президент. Съобщението е направено след телефонен разговор между Токаев и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Реджеп Тайип Ердоган е заявил, че предвиденото за 10-11 май държавно посещение на Касъм-Жомарт Токаев в Турция ще стане важен етап в разширяването на всестранното стратегическо партньорство между страните. Нашият държавен глава се е съгласил с такъв подход към предстоящите преговори в Анкара", се казва в съобщението.

Двамата президенти са обсъдили перспективите за развитие на двустранното стратегическо партньорство с акцент върху по-нататъшното укрепване на търговско-икономическото, инвестиционното и културно-хуманитарното сътрудничество. "Президентът на Казахстан е отбелязал важната роля на Организацията на тюркските държави от гледна точка на разширяване на икономическите, хуманитарните и културни връзки", се изтъква в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    4 23 Отговор
    Реджеп иска да подчини рязаните пушки от постсъветското пространство. Но тук навлиза на територията на Путята и ше фърчат фесове околовръст.

    Коментиран от #3

  • 2 3.14К

    7 12 Отговор
    Турците, украинците, поляците, англичаните и ЦРУ му спретнаха преврата, а тоя пак се набива при тях!
  • 3 КилимМявка

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    На основание от хвърчащите килимявки в Украина ли казвате това?
  • 4 ужас

    7 7 Отговор
    Казахстан ще е Украйна 2.0. Русофобията вече е взела застрашаващи размери. Руснаците не се приемат на работа , забранява се 9 май и Георгиевските лентички, навсякъде ходят езикови караули, забраняват се руски филми , закриват се руски училища, кирилицата се заменя с латиница. С една дума-търсят си майстора. И това е предизвикано от засиленото турско влияние. Президента Токаев подобно на зеленски не владее положението. Там в отделните области управляват местни кланове и феодали, повечето тясно свързани с Турция и финансирани от нея.

    Коментиран от #5

  • 5 Еми Вовата да не

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "ужас":

    се мотка, а да действа докат е време.
  • 6 Мразя до гроб Русия безплатно

    14 8 Отговор
    Всички нормални държави (без беларуския Лудашенко) бягат от москалите, които за кефа си убиват, грабят и изнасилват съседите си.... С две думи - гнусни рушляци!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво

    13 6 Отговор
    Идва да целува ръка на Султана. Велик е Ердоган заслужава да бъде истински Султан.